MINA TIPS FÖR ATT FÅ SAMARBETEN PÅ SOCIALA MEDIER

Jag har fått en del frågor om samarbeten sedan en tid tillbaka, då vi samarbetar med företag som Thule, Hemtex, Babyshop, Storochliten och Stiga med fler. Som influencer så har man ju ganska stor möjlighet att arbeta med olika företag om man vill och kan, och kanske framför allt engagerar sig. Det finns en del plattformar som man kan samarbeta med, där man kan söka olika samarbeten som passar för bloggens ändamål, eller så kan man söka direkt via företagen. Jag kan tycka att en bra blandning av båda är bra, framförallt då det är lite olika företag som finns på plattformar mot de du söker själv, båda sett har helt klart sina fördelar. Jag hoppas det ger er lite energi och att ni också vågar söka, först tänkte jag inte dela detta då chansen för ”egna” samarbeten minskar men sen tänkte jag om, ju fler vi är, ju mer vi delar med oss och hjälper varandra, dessuto roligare blir det och jag tror många av er kan tycka detta inlägg är intressant. Dessutom har ju jag själv blivit tipsad mycket.

Plattformar

När det gäller plattformar har jag kommit i kontakt med 4 olika. Fördelen med en plattform är att man registrerar sig och söker olika samarbeten, och utbetalningar, skatt mm hanteras via plattformen. Här har jag fått samarbeten som tex med Hemtex, Desenio, Fryshuset, Poolgiganten, nextory, Nordiska rum och många fler.

Interlaced : Hitills den plattform jag samarbetat mest med. Här finns många olika samarbeten att söka till till en helt okej lön som varierar beroende på företag och inlägg, och helt okej att kunna skriva och få betalt för det.

Society Icon: En bra plattform, lite färre samarbeten som kommer ut men de som jag ansökt och blivit godkända för ger bra betalt vis ens media värde som beräknas baserat på ens sociala medier. Detta tips har jag @lovisawallin att tacka och att vi kollar hennes YT.

Socialmatch: Skickas ut en hel del för frågningar tyvärr blir man sällan godkänd men några samarbeten med bra betalning har det gett.

Boostified: Har jag försökt ansöka till, 2 gånger faktiskt varav andra gången fick jag en förfrågan av dem på Instagram, ändå valde de att avslå ändå. Så här har jag tyvärr minst förtroende och tipsar er att testa de andra i första hand.

Ansökan till företag

Att själv söka direkt till företagen kräver lite mod och planering men kan ge mycket igen. Jag har sökt en hel del, fått många avslag men också många samarbeten, en del betalda och andra inte. Jag prioriterar de som är betalda då det ju tar min tid att blogga och reklamför ju företagen, men till en början tycker jag absolut man kan ta några av varje för att komma igång men det är viktigt att tänka på ditt och din blogga värde. När man väl är igång så kommer dessutom företag till dig. Jag har jobbat med allt från Stor och liten, Jollyroom, Ebbe, Babyshop, Lekmer, Stiga och Din tårta, till Babybjörn, Twistshake, Aimn, Jotex med fler.

Att tänka på:

Skriv ihop en presentation om dig själv och för varje ansökan du gör anpassa den för företaget du söker, att du är påläst och visar företaget vad du kan bidra till för dem.

Vänd dig till företag som passar din profil, för oss har det inte helt oväntat handlar mycket om barn, leksaker, kläder och inredning för det passar vår profil och faller naturligt.

Men våga även att testa utanför boxen, vet i kanske inte vad du vill blogga om, kan variationen ge en del också.

Ge gärna, om du har gjort samarbeten innan, en liten insyn i vad för företag du jobbat med innan, det ger företaget en bild av dig ocv din profil och vilka läsare du har.

Hoppas detta Gert dig något och har du frågor får du mer än gärna kontakta mig eller kommentera nedan.

With love T?ess

Gillar

Kommentarer

Så bra tips för personer som inte vet hur man får samarbeten. Jag har haft det sedan 2009 eller 2010. Men aldrig ansökt själv, är 98% företag som kontaktar mig så ett till tips jag kan ge är att ha en kontaktsida på sin blogg där man skriver ut lite kring sina riktlinjer, det är jättebra sätt för företag att själva kontakta en 😊.
www.saramadeleine.se
Tess,
Men oj tack för tipsen vännen - de är nog många som vill veta hur de går vidare osv 😃 alla har liksom inte den kollen ärligt talat 😊 tack 😍
blondinas.se
Jessiekaos
Jessiekaos,
vilket bra inlägg och vilka bra tips, jag har ju inte bloggat så länge och dom samarbeten jag haft har varit företag som hört av sig till mig, så detta med att höra av sig själv är ju inte något jag gjort ens faktiskt så tack för tipsen ❤
nouw.com/jessiekaos
lukasalbin
lukasalbin,
Tack för tipsen!
nouw.com/lukasalbin
Amandizan
Amandizan,
Vilket bra inlägg har velat läst lite om hur du gör och hur man kan göra för att få samarbeten tack för intressant läsning 😊
nouw.com/amandizan
Snabela ,
Vilka bra tips du har skrivit. Detta ska jag verkligen tänka på, skulle verkligen kunna tänka mig att samarbeta med nån 😊
nouw.com/snabela