FRIDENS GÅRDSKROG & PIZZERIA

Första kvällen på vår mini semester spenderade vi på ett annat smultronställe, bara några minuter från där vi bodde och hade vädret varit bättre den dagen (just den dagen regnade det ju) så hade vi gått dit.


Den plats jag talar om var resturangen Fridens gård, som jag läst mycket lovande om innan som låg på ängarna ovanför oss, en bit in på en grusväg mitt ute i ingenstans. Det var en gammal äpplegård, en gammal vacker byggnad och runt husen knastrade stenarna på grusgångarna. Vi kunde sitta både inne och ute och med tanke på barnen passade ute oss perfekt så de kunde springa runt i trädgården och bland äppleträden, de älskade det.. Här serveras några av de bästa pizzorna i landet, bakade på ekologiska och närproducerade råvaror och vid den vedeldade spisen står ägarna som tagit hand om och vårdar denna fina gård. Hör känns allt verkligen äkta. Att dricka finns bara äppledryck i olika varianter, någon ”dricka” gick inte att beställa. Så det är inte konstigt att resturangen har utnämnts till en av Sveriges bästa sommarkrogar i ”the White guide”, och att få bord här kräver lite planering och bokning i tid.

Men det var absolut värt det, självklart gjorde den fantastiska miljön och att sitta ute i äppleträdgården och äta sitt, men pizzorna var riktigt goda. Dessutom älskar jag hela stämningen både på gården, det lugna och bohemiska, och att man sitter mitt i trädgården i princip.

Något annat jag gillade är att det mitt på ängarna på vägen dit fanns ställen där man kunde stanna och köpa äppelmust/cider till självbetjäning, så synd att vi inte hann stanna.

A

With love T?ess

Gillar

Kommentarer

torres
torres,
Men alltså ååh😍😍 Vilka fina bilder, och hur gott med pizza 😍😍nouw.com/torres
josefine
josefine,
Vilket fint och härligt ställe! Du tar så fina bilder 😊www.josefinemalmqvist.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229