ÄNTLIGEN NYA BÄTTRE SOVRUTINER

Sovrutinerna hos våra barn har alltid varit en historia för sig. Ja vi har många andra delar av barnens vardag som funkar helt perfekt men just läggningen är verkligen inte den bästa och har egentligen heller aldrig varit. Det gäller framförallt just nu Logan har vägrat somna i sin eller vår säng för den delen, vi har försökt i omgångar, försökt stå ut gå och lägga om osv. Det finns säkert många knep, förstår att många har testat det mesta, men vi eller jag gav upp, och har istället vaggat honom i vagnen varje kväll. Men så hände något. Nu när vi var i fjällen så skulle Logan första natten vi var på plats, uttröttad av skidbackarna och pulka åkning, sova bredvid pappa. Sagt och gjort, de gick och la sig och han somnade och fortsatte göra det under kvällarna där.

Väl hemma var jag säker på att vi skulle gå tillbaka till samma vanliga rutiner... Men sen vi kom hem har han somnat i våran eller Lex säng varenda kväll, på eget initiativ dessutom mer eller mindre, vissa kvällar har han valt det själv och andra har vi bara bestämt att det är sovdags. Vi har lyssnat på vaggvisor, samma varje kväll och han säger nu själv att han vill lyssna. Min förhoppning är att han i framtiden kommer gå och lägga sig själv, kanske även med ljud, men att komma ifrån de rutiner eller avsaknaden av en bra rutin egentligen, så är detta guld värt och känns så mycket bättre som förälder. Kanske är det värt att vänta ut till barnet är redo själv, efter detta känns det verkligen som att det var så för oss. Lex har varit tuff att lägga med när han var mindre, men där har det i alla fall funkat att bara lägga sig bredvid, förr tog det lång tid men nu tar det några minuter bara.

Hur funkar era läggningar på kvällen? Har ni haft liknande problem eller är era barn som små änglar att lägga?

With love T?ess

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Men så skönt att han börjar komma in i rutiner som är rimliga både för honom och för er, tror att det är viktigt men inte lätt att hitta dem. Varje barn är ju unikt och har sina egna behov så man kan ju inte göra på samma sätt med alla barn.
nouw.com/fibrolivet
Annica
Annica,
Jag sitter med dem i deras rum tills alla tre somnat. Har nog alltid gjort så, åtminstone efter bebis-tiden. Med första barnet gick jag omkring i timmar med henne i famnen och nynnade på sånger.. :p Säger det nu en gång för alla.. BIG MISTAKE.. :p haha.. Nä men nu har de börjat säga till själva att de är trötta och vill att någon av oss ska följa med till sängen. 😊 Så börjar gå lite smidigare nu med.
annicama.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Lexochlogan @lexochlogan

Instagram lexochloganInstagram lexochloganInstagram lexochloganInstagram lexochloganInstagram lexochloganInstagram lexochloganInstagram lexochloganInstagram lexochlogan