Header

Med handen på hjärtat, jag har aldrig tvättat mina sminkborstar jag har nu! Tanken har slagit mig många gånger att det är dags, men sen blir det inte av. Men idag, idag har dom blivit rena!
Jag tvättade dom med vanligt schampo, tvättade i två omgångar så allt smink och smuts kom ut ordentligt. Nu gäller det bara att hålla efter, vem vill sminka sig med bakteriefyllda borstar? Vems hy mår bra av det? Ingen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ja precis som rubriker säger så är jag sedan 2 veckor tillbaka färdigutbildad vm:are! wiihoo för mig! Jag kan ärligt säga att jag är stolt över mig själv och tycker att jag gjort ett bra jobb genom utbildningen. Från att alltid arbetat inom restaurang och aldrig rört en skyltdocka (förutom dom gångerna man råkat få loss en arm när man varit lite nyfiken om dom sitter fast, haha) till att klarat hela utbildningen och framförallt slutprovet! En jäkla rolig, inspirerande och lärorik resa. Tänkte bjuda på lite bilder från en del vad jag gjort från start till slut.

Detta var det absolut första jag gjorde. Man får så klart tänka att det är mer volym, i skolan är det begränsat utbud.

Här har jag gjort butiken jag gjorde mina uppgifter hos i Sketch-up

Hemmauppgift att göra planogram till butiken och Jeansexponering i skolan.

Skyltfönster i butiken där jag fått gjort mina uppgifter mellan träffarna i skolan.

En till jeansexponering i skolan, här hade vi även lektion i el-lära och ljussättning, riktigt kul!

Här fick vi göra kampanjer från grunden och även de exponeringar som man lämnat skiss på.
Fifty shades darker-kampanj

Certifieringsprov del 1, ensamarbete. Från skiss till färdigt fönster. Förutom att skyltarna rasade ner för mig för många gånger och blev kantstötta och trasiga, så är jag väldigt stolt över dom, att jag gjort dom.
Och såklart över hela skyltningen!

Certifieringsprov del 2, grupparbete. Hela arbetet flöt på och vi samarbetade riktigt bra! Och så mitt fina diplom som så småningom ska upp på väggen här hemma! Applåder till mig från mig själv!

Sen har jag såklart gjort en hel del andra arbeten och så ligger det även arbeten bakom bilderna, men det var en liten uppvisning av vad jag gjort under utbildningen. Har lärt mig enormt mycket och ser mycket fram emot att lära mig massa mer när jag kommer börja arbeta som vm:are! :)

Likes

Comments

I 3 1/2 år har jag arbetat på Ikea och i snart 2 år har Levi funnits. Så i 2år har jag gått med en fundering, varför har inte Ikea förskola för sina anställda, med öppettider anpassade efter Ikeas öppettider?
Just för oss skulle det vara toppen! Jag arbetar oregelbundna tider, mycket kvällar och har en bit att åka till och från jobbet och Joakim arbetar skift.

Vi har stått i kö till Nattis sen vi sökte förskoleplats och får i höst som tidigast veta ungefär när han kan börja. Vi fick en tillfällig plats på en annan förskola, där vi för övrigt trivs riktigt bra.

Nu medan jag pluggar så har jag gått ner från min 80% tjänst till endast helgjobb, tillfälligt. Så då har vi inte behövt oroa oss för nattisplatsen - så vi har bara skjutit på problemet. Nu är utbildningen snart klar och dags att gå tillbaka till jobbet på 80%, men det går inte. Levi kan inte vara hemma själv efter förskolan stängt.
Så nu väntar jag på besked om jag kan fortsätta köra helger fram till vi får nattisplats, men behålla min 80% i grunden. Eller får lov att säga upp mig från den för att gå ner till ett helgschema som grund.

Och när vi väl får nattis och om jag har fått behålla min 80% tjänst, så kommer vi inte hinna hämta Levi innan "senaste hämt-tiden". Då kommer han få sova kvar på nattis medan jag och Joakim åker hem och lägger oss i vår säng, utan Levi...
Vi kan ju inte vara ensamma om detta?


Så tänk vad fantastiskt om då Ikea hade en kvällsöppen förskola för de anställdas barn! Då slipper man gå ner i tid eller säga upp sig just för den delen, aldrig kul att säga upp sig när man trivs på sin arbetsplats. Man behöver inte ha sina barn sovandes någon annanstans än hemma! Man lämnar barnen när man kommer till jobbet och hämtar när man slutar.

Ikeas vision är "Att skapa en bättre vardag för de många människorna", och vi anställda är också de många människorna.

Ja det är en tanke jag haft i några år nu och tycker de skulle vara fantastiskt bra!

Likes

Comments

För ett tag sen så tapetserade vi i Levis rum och efter de har vi inte riktigt hittat någon gardin som passat. Men igår så sydde jag en i grågrönt som blev fint till både den bruna och den gröna molntapeten!

Först tänkte jag mig en hissgardin med knytband, men nu blev det en rak bara. Ser lite tråkigt ut, men ska till en fin vimpel på gardinen och någon fin belysning i fönstret också.

Svårt att hitta just den där rätta detaljen, men en Miffy-lampa står på önskelistan!🐰 Men tills dess så får julslingan jobba lite till💡

Likes

Comments

Levi är lämnad på dagis, jag har bryggt kaffe och gjort mig lite frukost.
Nu är det inte alls långt kvar på utbildningen, 3 veckor ungefär och det börjar verkligen pirra i min kropp när jag tänker på certifieringen! Men två uppgifter innan dess återstår, kommersiell kalender står på schemat nu. Nu i några timmar innan jag ska iväg och arbeta ett eftermiddagspass, så ska jag påbörja uppgiften.


Likes

Comments

Här kommer fortsättningen från Formex 2017!Så, det var sista delen jag hade att bjuda på! Jag är supertaggad inför 2017, som ni ser så ser framtiden väldigt mysig ut! Visst blir man helt lycklig av alla sköna färger, texturer och kombinationer? Jag känner både glädje och lugn i min kropp av allt detta! Vad tycker du?

Likes

Comments