Idag har jag bakat ett surdegsbröd bakat på dinkel vilket är okej enligt fodmap i surdegsbröd. Så nu hoppas jag på att det är gott och att det fungerar att äta!


Surdegsgrunden har jag själv gjort, hittar ingen färdig på dinkel...

Recept återkommer jag med efter smakprov!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har i några månader följt fodmap's diet för att få bukt med min mage som krånglat sedan jag var liten. Det har hjälpt! Jag vill rekommendera alla med ibs att testa!

Och som om det inte varit nog med att magen numera fungerar så har även värken i kroppen blivit lite bättre! Jag upplever också att jag inte är riktigt lika trött heller.

Kanske är det typ placeboeffekt men jag orkar jobba! Och jag mår oftast bra!

"FODMAP är ett akronym och står för Fermenterbara, Oligo- Di- och Monosackarider och Sockeralkoholer (Eng Polyols). Dessa är är fermenterbara (jäsningsbara) kolhydrater och har gemensamt att de hos personer med IBS är dåligt absorberade och påverkar vätskebalansen i tarmen vilket orsakar klassiska IBS-symtom."

Det var en jobbig början då jag (och andra) kände att jag inte kunde äta något alls... Men nu är det så värt alla besvär!

Likes

Comments

Jag undrar hur många gånger jag under min livstid kommer att få höra det...

Nej, jag ser inte sjuk ut men om du såg mig varje timme under dygnet så skulle du se att jag är sjuk.

Om du såg mig varje timme i en veckas tid skulle du se alla de saker jag måste unvika eller tacka nej till på grund av mina sjukdommar...

Det är ju därför jag klarar av att se pigg och glad ut på jobbet...

Detta är inte ett liv jag valt. Jag vill också kunna göra saker efter jobbet som många andra kan men jag KAN inte....

Fibromyalgin gör mig fruktansvärt trött och seg förutom själva värken och jag vet att om jag en gång struntar i signalerna så kommer fibron slå till med full kraft...

Jag har lärt mig leva med detta men det betyder inte att jag är nöjd där... Jag har bara inget annat alternativ...

Likes

Comments

Jaha, så nu har jag också (äntligen) startat en blogg!
Så här är alltså jag, Marie. 26 årig tvåbarnsmamma med fibromyalgi och ibs. Det är väl typ det jag kommer att skriva om här, det och mitt intresse för bakning och barn i allmänhet såklart!

Likes

Comments