Före sjukdomen

Mitt mående före sjukdomsbeskedet varierade en hel del. Känslan av att orken var borta var fruktansvärd. Jag hade precis fyllt 14 år och skulle precis börja klara av saker och ting själv på egen hand. Jag accepterade inte att jag var så trött och nedstämd psykiskt som jag var så jag bara fortsatte köra på med skolan och livet.

Vi gjorde tester i skolan och jag märkte att min kondition hade försämrats en hel del. Det var lite underligt då jag bara för några månader sedan hade orkat göra flera armhävningar än vad jag var van vid, men nu helt plötsligt började jag kräkas av att gå upp för en brant backe.

Jag var ständigt frusen, när jag väl svettades var jag genomkall och svettades. Jag var aldrig riktigt varm i kroppen och jag hade en känsla av stelhet i ansiktet av det låga blodvärdet. Min kropp var påväg att ge upp, den orkade inte mer.

Likes

Comments

Övrigt

Hej! Jag har startat denna blogg i syfte att visa andra hur det är att vara sjuk i Leukemi Aml. Jag kan inte svara på frågor och heller inte förklara på djupet. Jag kan endast berätta från mina egna erfarenheter och upplevelser. Hur medicinen påverkat just mig.

Det har snart gått ett helt år sedan jag fick reda på att jag hade leukemi. Min värld rasade samman samtidigt som den fick en mening. Jag ser aldrig sjukdomsbeskedet som något negativt, tvärt om. Om jag inte hade tagit dom där blodproven hade det kanske kunnat sluta på ett helt annat sätt.

Jag känner ingen press från yttre kretsar eller faktorer när det kommer till den här bloggen, jag kommer publicera lite allt eftersom beroende på mående och dagsform. Om jag hade varit en läkare eller precis fått ett besked hade det varit skönt att kunna se att någon har gått igenom en liknande livssituation.

Ni vågar fråga saker och ting, bara ni har vettet i behåll. Ni kanske inte ska skämta om rökning eller sola i solarium i kommentarsfältet, men det förstår väl dom flesta.

Likes

Comments