Mitt i all rensning inför vår flytt hittar jag den där pärmen. I den där pärmen sitter det papper från ett liv som inte längre finns. I pärmen sitter det hyresavtal, kvitton, försäkringspappren, anställningsavtal, sjukskrivningpapper, läkarutlåtanden, deklarationspapper, papper från bank och fakturor. Allt detta som bevisar att min mamma har levt, att du fanns en dag och en annan dag var du borta. Det sista som sattes in var papper från onkologen. Ett "välkommen till onkologens behandlingsmottagning"-papper. Ingen ska behöva vara välkommen dit, för ingen jäkel ska behöva få cancer! Och där slutar det för det kommer inte sättas in mer papper i den där pärmen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Förlorade syftet med bloggen. Att skriva för att må bra blev istället att jag kände mig tvungen att skriva och då blev det ytterligare ett stressmoment på min dagliga Todo-lista. 😴

Backar bandet och försöker minska alla måsten i vardagen för att mitt mående ska bli bättre.

Pratar mycket om stress med mina andra mammor och många känner igen sig i det jag berättar.

Jag har aldrig känt mig mer stressad än nu/sedan jag blev mamma. Jag vet inte om det är press och krav från sambo, barn, familj, staten, vänner, sociala medier eller en själv som får oss att känna såhär. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som utlöser den frustration och ständiga känsla av att ingen förstår hur tufft det kan kännas emellanåt. Det finns mycket att göra hela tiden och det byggs bara på saker i mitt huvud. Jag har verkligen ingen tid om dagarna till att göra ingenting och jag tror det är det jag behöver hitta. En liten stund då jag bara kan sitta helt ensam och bara vara, utan sociala medier, utan TV, bara sitta och vara.

Det gick förbaskat snabbt att gå från att vara en Linnea som älskade att spendera pengar på kläder och mat, titta serier och film med sin sambo, träna och leva socialt liv till att bli Mamma. Att vara mamma är det bästa någonsin och jag önskar mig inget annat men jag menar omställningen. Att man bara blir en mamma. En pappa blir ju sällan "bara" en pappa. Lite som en familjefilm där bara mamman spelar huvudrollen. Jag ska bli bättre på att hitta en balans i vardagen, att be mer om hjälp,  ta mer tid till att själv tänka igenom vad jag kan göra för att förändra hur jag känner. Blir lätt att man tänker att det är alla andras fel men det börjar med en själv.

Oj va långt det blev.. 😁 Men det är sånahär inlägg jag behöver skriva som terapi för själen.

Jag har världens bästa uppgift just nu och det är att ta hand om min Molly och det kan ingen bättre än jag. Så det så ❤

Likes

Comments

Jättefin dag tillsammans med mammor och bebisar i solen. Dock blev kvällen sämre. Planen att följa med jobbet och käka uteblev då jag på stan blev yr och illamående igen. Har en konstig känsla i huvudet och blir svajig trots att jag står stilla. Ingen matlust och när jag väl äter mår jag ännu sämre. Inne på 3e dagen nu så blir att kontakta vårdcentralen på fredag om det inte blir bättre imorgon. 😧

Likes

Comments

Inne på dag 4 med illamående, yrsel och konstig känsla i kropp och knopp. Vad händer?

Jag och Molly ska alldeles strax gå iväg och sjunga lite på öf sen ska vi hänga med mammor i solen 🌻

Likes

Comments

åttonde månaden

Har ibland tänkt tankar på vad jag hade gjort om Molly inte hade kommit. Hur hade livet sett ut? Hon har lappat ihop mitt trasiga hjärta. Hon har till stor del fyllt upp det tomrum min mamma lämnat. Jag kan verkligen inte föreställa mig ett liv utan henne nu, min dotter.

Att ständigt leva med att vara orolig är väl något man ska vänja sig vid som förälder antar jag. Jag går med hemska tankar emellanåt, att något skulle hända henne och jag kan inte ta i den känslan. I flera månaders tid har jag blivit illamående så fort någon pratar om psd. Jag har svårt att säga ordet högt (kan inte ens skriva ut orden här) för jag tycker det är så fruktansvärt!

Sambons kusinbarn på 3år har precis fått cancer i magen. Tiden stannar upp och jag undrar hur i hela friden jag hade klarat av att leva med en sådan nyhet. Det gör så ont i mig att oskyldiga barn ska drabbas av denna hemska sjukdom, eller andra sjukdomar för den delen.

Man får väl inte gå och vara ledsen, orolig och nedstämd i onödan. Då blir man väl knäpp till slut. Sinnessjukt hur man kan älska en människa så mycket och det blir bara mer för varje dag.

Likes

Comments

Ni får tycka jag är hur larvig som helst men efter nattens händelse kommer jag vägra gå på någon sorts konsert eller stor tillställning. Kommer kämpa emot in i det sista mot att min familj gör det också!!

På Ariana Grandes konsert. Fullt med barn, med familjer!! Hjärtat brister.

Likes

Comments

I lördags stod sambons företag och sålde snacks, sockervadd och slush på en fotbollscup en bit ifrån där vi bor så jag och Molly gick dit och umgicks. Hela familjen var där och hjälptes åt och det var jättemysigt. Vi var där i 5h helt utan gnäll från Mollys sida. Hon trivs att vara ute och det blev en helt fantastisk dag! Duktiga tjej ❤
#eventgänget

Likes

Comments

Lilleplutt ligger och tar en powernap så hon har energi till att busa med pappa som kommer hem alldeles strax. Att se dem med varandra gör mig varm inombords.

Hade som sagt tidernas kväll häromdagen. Alla tjejerna från gamla gänget samlade under samma tak, hur fantastiskt?!

Till en början kändes det värt att vara lite bakis men när klockan blev eftermiddag och jag fortfarande kräktes var 20e min så tog jag tillbaka den tanken. Max 2 glas vin framöver sätter jag som gräns men lär dröja innan jag känner för att ens ta 1glas. Slutade krama toan runt 18 igår och låg i sängen/på badrumsgolvet mesta delen av dagen. Hemsk kände jag mig, som mamma, person, sambo... tackolov har jag en sån fin kille som tog hand om mig och barnen utan att ens ge mig en besviken blick.

Idag mår jag bättre men är fortfarande inte 100. Trött och hängig men har trotsat det för att ta igen tiden jag missade med Snuffis igår.

Likes

Comments

Igår hade jag tidernas värsta baksmälla så jag ligger lite efter på sociala medier.. Eftersom en hel dag försvann från att umgås med min bebis igår tas det igen idag. ❤

Likes

Comments

husprat

Har nu beställt våra grejer till stora och lilla badrummet 🙈. + Duschväggar kommer det vara i båda badrummen.

Likes

Comments