Scared to be a woman pt 4

Moonstruck skapad av Ekin Buyuksahin

Konstverk av Ekin Buyuksahin. Fler konstverk och shop på ekinakis.com


För några veckor sedan var jag ute i mörkret och njöt av fullmånen, samtidigt som jag var rädd. Rädd för att det skulle komma en man och göra illa mig. Dagen efter sa mina föräldrar att jag inte fick gå ut så sent igen. Blev ledsen och arg. Det kändes orättvist att behöva isolera mig en viss tid. Jag som älskar att uppleva en stad när mörkret fallit.


Det är en rättighet att kunna röra sig fritt. Men som kvinna har jag känt att jag måste vara på min vakt under kvällstid. Blev så arg att jag sa:

- jä*la pissvärld.


Men det stämmer inte. Världen är inte piss, den är vacker, full av kärlek och ljus. Det är bara det att det finns män där ute som inte förstår att det inte är okej att våldta. Det är det som är piss, inte världen. Hatar inte män. Hatar bara att jag behöver vara rädd för att gå själv på kvällen.


Ser dock ljust på framtiden. Kan verkligen se en framtid där kvinnor inte behöver vara rädda för att gå ut sent. Jag väljer att känna hopp istället för rädsla. Det finns så underbara män där ute som vet hur man behandlar kvinnor. Dem borde få mer utrymme och lyftas fram i medier, för att nå alla åldersgrupper.
#hopp #personligt #bestofnouw #feelings

Gillar

Kommentarer

svullo
svullo,

Ja det är för bedrövligt i samhället idag att man inte är säker och särskilt tjejer, när jag bodde i skåne och tränade i Lunds Karateklubb hade vi ganska många tjejer som tränade för att kunna försvara sig, det kan jag rekommendera 😊

nouw.com/svullo
letsgetpersonal
letsgetpersonal,

Tack för din kommentar. Det behövs fler män som dig, som håller med om att detta är fruktansvärt. Det jag hoppas att se i framtiden är att grupper av män ringer polisen om dem misstänker att en kvinna blir utnyttjad.

nouw.com/letsgetpersonal