Nogle gange er det rart med en lille afveksling, selv i de små ting. Derfor har jeg skiftet “almindelig” mælk ud med hjemmelavet mandelmælk det næste stykke tid.

Jeg frygtede egentlig lidt hvordan det ville blive, men ja, det giver lidt sig selv - det smager af mandler

Jeg bruger det både til chiagrød, boller, proteinshakes og meget andet



• 150 g mandler
• 1 liter koldt vand
• er nip salt



Kom mandlerne over i en beholder og hæld vandet over. Lad det stå i 8-10 timer, evt natten over

Hæld vandet fra og blend mandlerne med en ny liter frisk vand. Det kan evt gøres af to gange med en halv liter vand ad gangen. Blend i 4 minutter

Læg et kaffefilter eller lignende i en si og sigt mælken, så den bliver fri for pulp. Pulpen kan gemmes i et par dage i køleskabet og bruges i brød eller i müsli

Smag mælken til med et nip salt og evt også et nip sukker

Hæld mælken i en glasflaske og opbevar den i køleskabet i op til 4 dage. Ryst flasken godt før brug





Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Der er altid en anledning til at spise kage. Denne gang er det fordi jeg har fødselsdag og det skal fejres med kage, gæster og godt selskab.


Jeg har altid godt kunne lide lagkage og denne gang er den kombineret med chokoladeskildpadder fra Toms.


Ingredienser (3 bunde)
• 4 æg
• 150 gram sukker
• 4 spsk kakaopulver
• 150 gram rød finax
• 1 tsk bagepulver

• 30 små Toms chokoladeskildpadder
• 0,5 L fløde

Fremgangsmåde (bunde)
Jeg lavede mine bunde dagen før de skulle bruges.

Pisk æg og sukker luftigt i cirka 15 minutter

Derefter sigtes mel, bagepulver og kakao i æggeblandingen og vendes grundigt i æggemassen. Sørg for at der ikke er nogle klumper i

Hæld dejen over i 3 lige store springforme

Bag bundene i ovnen ved 200 grader i cirka 10 minutter

Lad bundene hvile i formene i et par minutter inden de løsnes fra formene og køler af på en rist

Fremgangsmåde (fyld)
Kom skildpadderne på køl i et par timer, så de bliver lettere at knuse

Knus 15 skildpadder

Pisk fløden til flødeskum og vend de knuste skildpadder heri

Kom halvdelen af blandingen mellem lagkagebundene

Pynt kagen med resten af flødeskummet og pynt med de sidste 15 skildpadder

Likes

Comments

Vinteren nærmere sig langsom og efteråret er her allerede. Det betyder kulde og suppe, så derfor har den her til aften stået på kartoffel-porre suppe.


Ingredienser
• 1 kg skrællede kartofler
• 12,5 dl glutenfri hønsebouillon
• 3 porre
• Smør
• Salt
• Peber
• 2 dl fløde

• 2 pakker bacon i skiver

Fremgangsmåde

Kartoflerne skrælles og skæres i tern.
Derefter koges de møre i hønsebouillonen i 20 minutter

Imens skæres porrerne i små ringe og svitses i smørret på panden.
Kom disse op i til kartoflerne, når de har kogt i 20 minutter

Kom bacon i ovnen ved 200 grafer varmluft i cirka 10 minutter. Husk at holde lidt øje med det

Blend kartoflerne og porrerne med en stavblender og tilføj fløden.
Smag til med salt og peber

Varm suppen op til den er gennemvarm og server den straks med bacon drysset på toppen

Likes

Comments

I aftes var vi hjemme hos Mut-Mut og spise og der stod desserten på islagkage med Daim og det var bestemt et hit!

Ingredienser

Mandelmarengsbund
• 150 g mandler
• 2½ dl flormelis
• 1 tsk. bagepulver
• 4 æggehvider
• Springform (24 cm i diameter)
• Smør til formen

Daim-is
• ¾ dl sukker
• 4 pasteuriserede æggeblommer
• 3 dl piskefløde
• 1 dobbelt Daim
• 1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

Mandelmarengsbund
Tænd ovnen på 175° og smør springformen

Hak mandlerne meget fint i en blender eller foodprocessor.
Bland mandler, flormelis og bagepulver i en skål.

Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål, og vend dem i mandelblandingen.

Hæld mandelmarengsdejen i springformen, og bag den i ovnen i ca. 30 minutter.
Tag den ud, og lad den køle helt af i formen.

Daim-is
Pisk sukker og æg til en lys og luftig masse. Pisk fløden til let flødeskum i en anden skål.

Vend hakket Daim og vaniljesukker i æggemassen.
Vend derefter flødeskummet i, så du får en luftig creme.

Hæld cremen over den afkølede marengsbund i springformen.


Dæk til med husholdningsfilm, og sæt kagen i fryseren i mindst 5 timer.


Servering: Tag kagen ud af fryseren ca. 30 minutter før servering.
Pynt den med hakket Daim og hindbær.

Likes

Comments

Når efteråret alligevel har ramt os med en masse regn og blæst, så kan vi lige så godt bruge tiden sammen indenfor til en masse hygge. I dag har vi lavet hygge-vafler


Ingredienser (cirka 6 personer)

• 300 g glutenfri mel
• 3 tsk bagepulver
• 1/2 tsk salt
• 2 tsk vanillepulver
• 3 æg
• 5 dl mælk
• 50 g smeltet margarine

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne sammen og tilsæt til sidst den smeltede margarine

Der skal ikke smør i vaffeljernet, da mængden af margarine i vaflerne er nok

Likes

Comments

Siden jeg var lille har jeg altid været fan af havregrød til morgenmad. Jeg fik altid masser af sukker på og mælk ovenpå. Med tiden har jeg selv tilføjet lidt forskelligt, for at prøve noget nyt.

Basis til selve grøden er
• 1 dl glutenfrie havregryn
• 2 dl vand
• en lille smule salt

Derudover tilføjer jeg til tider frosne hindbær. Jeg tilføjer dem tidligt i processen, så jeg er sikker på at de bliver varmet godt igennem.
Tit smider jeg også et æg i, for at det kan mætte lidt mere

Andre gange tilføjer jeg lidt proteinpulver, for at give noget ekstra smag.


I dag har jeg toppet med chokolade, peanutbutter og pærer, men man kan også sagtens bruge æbler, nødder, glutenfri müsli og meget andet

Likes

Comments

Believe it or not, jeg kan også blogge om andet end mad.

I dag er det den officielle flagdag for Danmarks udsendte.
Her er der anledning til at hædre de personer som er eller har været udsendt af Danmark. I dag blev der både skænket tanker til veteranerne, de udsendte, tidligere udsendte samt de pårørende.


I Slagelse blev dagen afholdt med march og parade på Rådhuspladsen og med taler fra statsminister Lars Lykke Rasmussen, Regimentchefen og borgmester Stén Knuth.
Samlet var Gardehusarregimentet, veteraner, pårørende og byens borgere som hver især udviste respekt.

Selv sender jeg en tanke til min familie og mine venner, som har været eller er udsendte eller som bare har det tæt på livet.

En dag som i dag viser vi, at danskerne stadig står sammen

Likes

Comments

Jeg synes tit at det kan være svært at lave tærter, men denne har ikke givet mig de store problemer. Den er let at gå til og smager vidunderligt.


Ingredienser

Tærtebund
• 100 g havremel
• 50 g hørfrø eller sesamfrø
• 3 spsk Husk
• 1 tsk salt
• 150 g smør
• 1 æg

Tærtefyld
• 2 store kogte eller stegte kyllingebrystfileter
• 1 broccoli
• 5 æg
• 1,5 dl hytteost
• 2 tsk salt
• 1 tsk paprika
• Peber
• Evt revet parmesanost

Bland havremel, frø, Husk og salt godt sammen og smuldre smørret i. Tilsæt derefter et æg og ælt tærtedejen ensartet

Rul dejen ud med en kagerulle mellem to stykker bagepapir. Jeg plejer at smøre bagepapiret med lidt olie, så dejen nemmere slipper

Læg dejen i en tærteform og forbag den i 12 minutter ved 180 grader.
Tag derefter tærtebunden ud

Kylling og broccoli skæres i mindre stykker og fordeles ud over tærtebunden

Dernæst piskes/blendes æg, hytteost og krydderier sammen og hældes ud over tærtefyldet
Drys evt med lidt revet parmesan

Bag tærten færdig i ovnen ved 200 grader i cirka 40 minutter

Likes

Comments

Jeg havde lige noget marcipan der skulle bruges, så denne gang skulle jeg prøve at lave nøddehorn. Jeg havde dog bare ikke flere nødder, så det er vel egentlig bare horn? Heldigvis er de stadig gode.
Nedenstående ingredienser i parentes var de ting jeg også ville have brugt, men fik undladt.

Ingredienser

• 500 g marcipan
• 150 g flormelis
• 2 æggehvider
• (ekstra æggehvider)
• (hasselnøddeflager)
• 100 g chokolade

• Ælt marcipanen sammen med flormelis og tilsæt æggehviderne. Massen må ikke blive alt for blød
• Del dejen i cirka 25 dele afhængig af størrelsen
• Rul og tril dem til lange stykker
• (dyp i de ekstra æggehvider og rul dem i de hakkede nødder)
• form dem som horn og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir
• Bages i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter
• Lad dem køle af på en rist og overtræk dem med chokolade. Man kan evt "nøjes" med at dyppe enderne i chokolade

Likes

Comments

Hvis du har en travl morgen er det ikke altid lige morgenmaden der har den højeste prioritet. Derfor kan man med fordel forberede mest muligt aftenen før.
Jeg har haft glæde af at forberede en masse små poser med diverse bær og grøntsager, som jeg blænder til en skøn smoothie om aftenen og drikker næste morgen. Jeg tilføjer gerne lidt vand, mælk eller juice og noget skyr, til det får den rigtige konsistens. Er den blevet lidt tyk hen over natten, så tilføjer jeg bare lidt ekstra vand næste morgen, sammen med noget HUSK eller proteinpulver.

Poserne kan laves i weekenden og række til en uge eller mere, alt efter hvor mange poser man ønsker at forberede.

Nogle eksempler på sådanne poser kan være:

• Æble
• Banan
• Jordbær
• Spinat
• Appelsin

• Hindbær
• Pærer
• Banan
• Spinat

• Blåbær
• Brombær
• Spinat
• Stikkelsbær
• Spinat
• Banan

Det er kun fantasien (og smagsløgene) der sætter grænser

Likes

Comments