Jag har funderat mycket på åldersskillnader i relationer. Många människor verkar inte ha något bättre för sig än att lägga sig i andra människors kärleksliv. Jag tänker t.ex. på Camilla Läckberg och Laila Bagge som båda har yngre killar. De får massa negativa kommentarer på grund av deras förhållanden med yngre män. Det finns ju otaliga kändismän med yngre kvinnor och där är det inte alls lika många som höjer på ögonen. Självklart finns det folk som misstycker till det också, men inte lika många. Hur som helst förstår jag inte att vissa människor ens orkar ödsla energi på att bry sig om någonannans kärleksliv. Det räcker väl med att fokusera på sitt eget liv. Jag känner lite som Stampe, kaninen i Bambi: har man ingenting snällt att säga så säg ingenting alls. Tycker alla borde leva efter det mottot. Naturligtvis måste man kunna ge människor konstruktiv kritik, men att bara säga elaka saker för attsåra andra känns så himla onödigt.

För att återgå tillämnet, jag har tidigare läst att det är vanligare med åldersskillnader i samkönade förhållanden. Undrar varför det är så? Är man som homosexuell redan meröppen för att gå utanför normen? Eller är det så att utbudet är mindre och att det då är lättare hänt att man väljer någon som inte är i samma ålder? Äveninom gayvärlden har jag dock upplevt ett visst avståndstagande gentemot personer som lever i förhållanden med stor åldersskillnad. En vanlig kommentarär ju ”hon kunde varit din mamma eller han kunde varit din pappa”. En kommentar som jag tycker är en av de dummaste någonsin. Vilken kvinna som helst cirka15-45 år äldre än mig kunde varit min mamma. Förstår inte den kommentaren alls.Och oavsett om någon åldersmässigt skulle kunna vara ens mamma, vad spelar detför roll? Vissa tycker att en stor åldersskillnad är fel och äckligt. Jag troratt om folk bara slutade ha så bestämda föreställningar kring hur en potentiell partner ska vara gällande ålder, kön, utseende, klass, etnicitet osv. så skulledet finnas betydligt färre singlar. På dejtingsidor är det många som söker enpartner endast 5 år plus/minus sin egen ålder. Jag tror man missar mycket omman redan från början stirrar sig blind på en siffra. Bli lite mer öppensinnad så hittar du nog kärleken snabbare än du tror…och sluta döma andra. På vilket sätt påverkar detdig om någon har en 30 år äldre/yngre man eller kvinna? Svaret är inte alls! Så länge man är lycklig(och båda är vuxna) ska man få leva sitt liv som man vill och slippa dömande människor och elaka kommentarer.. Människor som är trygga i sigsjälva, med hur de lever och som kanunna andra lycka har inget behov av att klanka ner på andra och peka utavvikelser. I slutändan tror jag de flesta som har något emot åldersskillnad egentligen bara är avundsjuka. De vet bara inte om det alla gånger

Filmen Carol (2015) med Cate Blanchett och Rooney Mara skildrar en lesbisk relation med åldersskillnad.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag har jag sett en italiensk film med lesbiskt tema: Io e Lei (Hon och jag) från 2015. Filmen handlar om ett medelålders par som levt tillsammans i 6 år. Marina är en känd skådespelerska (hon har dock inte filmat på 15 år). Hon lever öppet lesbiskt och är bekväm med sin sexualitet. Federica arbetar som arkitekt och har tidigare bara blivit kär i män. Federica är inte lika bekväm med sin sexualitet som Marina och hon är rädd för vad omgivningen ska tycka och tänka om henne. När Marina i en intervju berättar att hon är i ett förhållande med en arkitekt kan folk snabbt lista ut att det är Federica hon är tillsammans med. Detta och det faktum att Marina funderar på att ta upp sin skådespelarkarriär igen leder till att stämningen mellan kvinnorna blir spänd och förhållandet sätts på sin spets. Filmen är bra, men spänningsfaktorn inte jättehög. En rätt mysig film om kärlek och förlåtelse med en handling som är lätt att hänga med i. 

Betyg: ⭐️⭐️⭐️ (av 5)

Likes

Comments