Skrevet i : Blogg, OPPLEVELSER, Bilder

Lue: Zoella // Votter: Johaug
Hettegenser: Sugglife
Jakke: H&M
Bukse: Primark
Sko: Adidas
Veske: Katie Loxton London // Dusk: Asos

Hei hei, dere! Long time no see. For tiden har jeg prøvd å slappe av. Vellykket? Det vil jeg kanskje ikke si at det har vært, men jeg har hvert fall prøvd. Mye som skjer oppi hodet om dagen, jeg holder blant annet på med å kjøre opp. Har ikke kommet såå langt enda, men jeg skal prøve meg på teoriprøven om et par uker og jeg må si jeg er veldig nervøs. Mest fordi jeg syns det er kjipt å måtte betale på nytt hvis man ikke består. Jeg har vært i Oslo i typ 5 dager nå og skal bli ut uken. Jeg er og besøker kjæresten min for øyeblikket og vi har det veldig koselig. I dag var vi en liten tur til Botanisk Hage. Aldri vært der før, og vi kom litt sent for det stengte typ 30 min etter at vi kom dit. Men det er jo vinter så det er jo ikke så mye å se uansett. Vi får dra tilbake igjen i sommer, da er det forhåpentligvis ikke så kaldt heller.

Vi har ikke gjort så mye mens jeg har vært her, men vi har fått utforsket litt. Verken jeg eller kjæresten min er kjent her i byen så vi ender som regel opp med å ta t-banen inn til sentrum og Karl Johan. Men det er jo fint der også, selvfølgelig. Jeg bare føler jeg blir så typisk turist som har lyst til å se operaen og slottet, haha. Jeg er jo veldig glad i å gå tur og utforske nye steder, men jeg tok ikke med meg så mye varme klær akkurat så det har ikke fristet mest å være ute. Det er ganske kaldt her, noe jeg ikke tenker over at det er. Tenker liksom at det skal være varmere i Oslo enn det er i Trondheim, men det trenger det jo ikke å være. Er faktisk mer snø her enn det var hjemme før jeg dro.

Håper alle har en fin vinterferie så langt og at dere gjør gøyale ting, også dere som ikke har ferie!
Jeg har lovet meg selv å være litt mer aktiv her, for jeg er jo veldig glad i å skrive her.
Klem <3

T-skjorte: Urban Outfitters
Jakke: H&M
Belte: H&M
Bukse: Boohoo
Øredobber: Forever21

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Skrevet i : Blogg

I dag er det 98 dager igjen til jeg er ferdig med videregående. Tenk på det. Selv om tiden har gått veldig fort og jeg har blitt "eldre", så føler jeg meg fortsatt så utrolig ung. (no joke, jeg er jo ung meeen) jeg føler meg så mye yngre enn de som går på universitet. Selv om det er mange der som kun er ett år eldre enn meg. Jeg føler uansett ikke at jeg er klar nok til å begi meg ut på noe sånt i nærmeste fremtid. Føler meg for såvidt ikke klar nok til å gjøre noe for tiden. Hver dag når jeg våkner så føler jeg meg så lite klar som det går an til å føle seg. Tanken på å stå opp for å dra på skolen føles feil og jeg føler ikke lengre at jeg har noe å bidra med der. Det kan kanskje ha en sammenheng med at jeg ikke aner hva jeg skal gjøre etter jeg er ferdig, og derfor så er ikke motivasjonen størst til å fullføre. Jeg skylder på at jeg er trøtt og at det er derfor det er så vanskelig å stå opp, men det å være trøtt har ikke stoppet meg før. Hvert fall ikke på denne måten.

Men jeg prøver mitt aller beste hver dag, tror jeg, og jeg gleder meg så til å bli ferdig. Alle er så gira på russetid, men jeg merker at jeg bryr meg mindre og mindre. Er det litt trist?

Likes

Comments

Skrevet i : Blogg

Heisann! Nå er det lenge siden sist. Jeg har vel vært ganske opptatt og ikke funnet tid eller inspirasjon til å skrive litt her av og til. Jeg har hatt en kjempefin jul som jeg feiret med familien og kjæresten min. Jeg var borte fra byen i litt over en uke og det var egentlig veldig deilig å kjenne på følelsen av at jeg ikke trengte å gjøre noe. Som regel når jeg er i byen i jula så ender jeg opp i romjulsstresset og jeg føler jeg stresser litt med å få brukt opp gavekort. Ender som regel med å kjøpe ting fordi de er på salg og det er jo ikke alltid bra det heller.

Det tok ikke lange stunden før jeg var ute og handlet etter at jeg kom hjem, men jeg fikk hvertfall slappet i julen, og det er vel egentlig viktigst.

De fleste vil vel si at de blir mer inspirert når det er årsskifte, men selv merker jeg ikke så veldig forskjell. Jeg har ikke så mange nyttårsforsetter egentlig, og jeg bryr meg ikke så veldig om det. Dette er vel det eneste året jeg ikke har tenkt "jeg må bli flinkere til å trene", rett og slett fordi jeg sa opp treningsmedlemskapet mitt i sommer og har ikke kjent noe spesielt behov for å trene etter det.

Jeg tar det egentlig ganske med ro, og trives stort sett med meg selv. Alle har dårlige dager eller perioder og jeg tror jeg kanskje er midt i en slik periode nå. Håper det blir bedre så fort som mulig slik at jeg kanskje får litt mer motivasjon til å gjøre mer av det jeg har lyst til.

Jeg har laget noen nyttårsforsett, som jeg tenkte å legge ved på slutten her.

  • Bli bedre til å jobbe med angsten
  • Fullføre vgs
  • Jobbe mer
  • Flytte til Oslo
  • Bli flinkere til å ha det ryddig, organisert og rent
  • Gå tur
  • Lev mer
  • Gjør det jeg har lyst til å gjøre
  • Dra til England

Likes

Comments

Skrevet i : Blogg, OPPLEVELSER

Hei, igjen!

Som nevnt forrige uke så var jeg i Oslo i helgen for å dra på konsert med Sondre Lerche. Det var helt amazing og jeg endte opp med å dra på begge konsertene han hadde i helgen. Skulle ønske jeg kunne dra igjen og igjen og igjen, meeen det kan jeg jo ikke.

Ellers så tok jeg livet med ro i Oslo og vandret litt rundt. På søndag så var jeg på flyplassen sånn 2-3 timer før flyet skulle gå så hadde lang tid på å gå rundt og se i butikkene. De hadde et stort juletre der og jeg fikk såå utrolig mye julestemning og når har jeg begynt å høre på julemusikk og kjøpe julegaver...

Hva har dere gjort i helgen?

Likes

Comments

God kveld!

Akkurat nå sitter jeg og skriver på fordypningsemnet som skal inn i morgen, æææh gruer meg. Føler ikke at det er bra nok, og skjønner såvidt det jeg skriver, men sånn er det som regel alltid med meg. Jeg skriver om det å være en outsider, noe som var et mye vanskeligere tema enn jeg hadde forestilt meg når jeg valgte det før i år. Heldigvis er det snart helg, og da kan jeg ta det mer med ro og gi meg selv en liten opplevelse i gave.

For en stund siden bestilte jeg meg nemlig billett til Sondre Lerche sin konsert på Parkteateret i Oslo, og jeg har gått å gledet meg helt siden jeg fikk tak i billetten. For de av dere som er nye her (Hei og velkommen <3) eller som ikke enda har skjønt det ut ifra bloggnavnet mitt, så er jeg veldig stor fan av Sondre Lerche. Har egentlig alltid vært det, men har aldri fått dratt på konsert. Nå er jeg jo 18 og kan komme inn på de fleste konserter, så når jeg fikk vite at han skulle ha de siste konsertene for i år så kjøpte jeg billett med en gang, til tross for at det er i Oslo. Jeg drar med ei venninne, så det blir en kjempefin weekendtur til storbyen.

​Slenger med noen bilder fra sist gang jeg møtte Sondre og gjengen, fikk til og med være med på Ticketmaster Norge sin Snapstory, det var gøy! 

Jeg gleder meg så utrolig mye til helgen, kommer garantert en oppdatering på mandag!

Klem.

  • 187 Lesere

Likes

Comments

Skrevet i : Blogg, Sminke

Forrige uke fikk jeg den fineste øyenskyggepaletten i posten. Den er fra Joile Beauty og heter Luxe Glitz. Det er fem superfine matte farger og 5 glitterfarger. Jeg prøvde meg på en liten høst-look og ble veldig fornøyd. Føler bare at jeg mangler å lære meg å legge eyeliner, så blir det bra. Har prøvd så mange ganger, men får det ikke til altså. Om noen har tips til meg så bare kommenter! Jeg var også innom MAC for å se på den nye jule-kolleksjonen og jeg ble helt forelsket altså! Endte opp med å kjøpe highlighteren og den er såååå fin! Har brukt den også på looken her!

Likes

Comments

Skrevet i : Blogg

For to-tre år siden så var alt så mye enklere, hvertfall når det kommer til Instagram-fronten. Jeg tenkte ikke over hvilke bilder jeg skulle legge ut, eller at det måtte se sånn og sånn ut. Jeg la ut det jeg "ville" på en måte, og det vises litt hvis man blar seg helt tilbake i feeden min også. Jeg har hatt uendelig mange Instagram-brukere oppgjennom årene. Blant annet en fan-bruker, privatbruker, personlig bruker, "inspo"-bruker - flere av de, også er det den jeg har nå da. Flere ganger har jeg slettet alt og startet på nytt, og da mener jeg helt på nytt. Null bilder, null følgere. Dette er noe som frister litt å gjøre igjen, men jeg vil heller ikke ødelegge "drømmen". For ja det er en liten drøm, og noe jeg tenker på hver dag, det å bli kjent på Instagram. Jeg er jo litt på vei, men hvem er det som ikke har noen tusen følgere nå om dagen. Dette gjelder jo ikke alle, men nå snakker jeg om de som prøver å få mange følgere.

Jeg tror ikke det er så mange som skjønner at dette er noe av det eneste jeg tenker på, og hvor sykt er ikke det? Hver gang jeg ordner håret, kler på meg om morgenen, bestemmer meg for om jeg skal sminke meg eller ikke, så tenker jeg "hvordan ville dette sett ut på Instagram?". Personlig så synes jeg at det er en hel syk tankegang, og jeg skulle ønske at jeg kunne slippe unna disse tankene hver dag. Men jeg klarer ikke å ta en pause heller fordi jeg har blitt avhengig. "Vanlige folk" legger ut bilder kanskje en gang i måneden, kanskje enda mindre til og med. Jeg føler at jeg må legge ut noe hver dag, slik at de som følger meg har noe å se på. Jeg prøver å begrense meg til et par ganger i uken, men jeg har blitt avhengig av å se at jeg har fått likes?

Jeg har egentlig aldri brydd meg om hvor mange likes eller hvor mange følgere jeg har. Jeg har alltid tenkt at det er ikke noe jeg trenger å bry meg om, det er jo bare gøy hvis noen har lyst til å følge meg. Men samfunnet vi lever i sier på en måte at likes og følgere er noe vi må bry oss om. Jeg får spørsmål som "hvordan er det å ha så mange følgere?", "hvorfor får du så lite likes når du har så mange følgere", "har du kjøpt følgerene dine?", "hvor mye fikk du betalt for å legge ut det bildet der?", "skal du legge ut bilde av det her på Instagram?", "ååå, serr tagget du meg, tror du jeg får mange følgere nå?". OG GJETT HVA? I DON'T CARE. Men hvis du velger å ta et bilde for meg eller bli med på et bilde bare for å få følgere selv så kan du like så godt la være, fordi om jeg tagger deg så får du ikke noen følgere uansett. For visste dere det at mesteparten av de som følger meg eller andre som har mange følgere, ikke er aktiv?

La meg gi dere et regnestykke. Selena Gomez, som har mest følgere i hele verden, 127 000 000, får i gjennomsnitt mellom 3 og 4 millioner likes per bilde. Det utgjør en prosent på 0,027. Jeg har en prosent på 0,04. Så to all the haters, i forhold til antall følgere så får jeg prosentvis mer likes enn Selena Gomez.

Jeg er en person som liker alt som kommer opp i feeden min, ikke fordi jeg syns at alle bildene nødvendigvis er fine eller "inspo", men fordi jeg vil vise at jeg er en person som engasjerer meg litt i de jeg følger. Når folk følger meg, går jeg alltid inn på profilen deres og hvis jeg liker det de legger ut, så følger jeg tilbake. Jeg er også den personen som slutter å følge alle de som unfollower meg, men sånn er det nå en gang bare. Jeg forventer ikke at andre skal gjøre det samme, det er bare jeg som har utviklet en vane av å gjøre det.

For å svare på de spørsmålene jeg skrev litt lengre opp her så kan jeg si følgende: Jeg bryr meg ikke om hvor mange følgere jeg har, og jeg syns heller ikke at 3500 er så veldig mange, kan ikke akkurat kalle meg instafamous. Det med antall likes per bilde tror jeg ble besvart ganske bra litt lengre opp her, men det er heller ikke sånn at alle er like aktive som meg på Instagram heller da. Nei, jeg har aldri kjøpt følgere og kommer aldri til å gjøre det heller. Hva er vitsen liksom? Det er heller ikke slik at jeg får betalt for alt det jeg legger ut, hvorfor skulle jeg fått det? Det er noen innlegg hvor jeg samarbeider med noen, men det er ikke så ofte. Jeg er heller ikke så glad i å snakke om penger heller, så kommer nok aldri til å si til noen hvor mye jeg får isåfall. Det er ikke sånn at jeg legger ut bilder av alt jeg gjør, men jeg går alltid og ser etter en mulighet til å knipse et fint bilde. Jeg tagger alltid de som tar bilder for meg, fordi jeg mener at alle skal få creds for å ta bilder for andre.

Jeg syns at det er rart at jeg føler et press når det kommer til Instagram og sosiale medier generelt. For uansett hva man legger ut, så skal jo det være okei. Det er jo din egen måte å uttrykke deg på. Det er maaange bilder som jeg ikke har lagt ut fordi jeg ikke føler at de er bra nok. Men hva for noe kødd er det? Alt skal liksom være så inspirerende og feeden skal være fin. Alt skal jo være helt perfekt nå om dagen. Det kan være at jeg er rar som tenker over noe slikt, men det er faktisk realiteten.

Jeg håper ikke at dette innlegget ble alt for rotete, og at dere skjønte hva jeg prøvde å komme frem til. Jeg er bare så lei av at ting alltid skal handle om likes, følgere, penger og popularitet. That's all.

Klem.

Likes

Comments

Skrevet i : Blogg

I det siste har det gått litt fort i svingene når det kommer til shopping. Akkurat nå venter jeg vel kanskje på 7-8 pakker som skal komme i posten, har brukt penger utenom i tillegg og kjøper unødvendig mye mat i kantina. Derfor har jeg bestemt meg for at de 500kr jeg brukte på hånd-og fotpleie i dag var de siste pengene jeg bruker på en stund. Jeg tror det kanskje er det beste for både meg og lommeboka mi. Neida, men jeg skal til London om 3 uker og tenker at det kan være greit å ha litt å rutte med hvis noe spesielt skulle komme opp.

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal motivere meg selv til å ikke handle noe, for av og til så hjelper det bare ikke å si "nok er nok, du trenger ikke mer klær og ting, Ylva". La meg komme med et eksempel: etter at jeg kom hjem fra hudpleieren i dag tenkte jeg at nå, nå skal jeg begynne å spare. Ikke lenge etter så jeg at sesong 8 av The Vampire Diaries kommer ut på dvd på mandag, og det første jeg tenkte var at den MÅ jeg jo ha, nå med en gang. Tanken om at det kun er noen måneder igjen til jul streifet ikke tankene mine engang. Jeg hadde jo mest sannsynlig ikke fått tid til å se på det uansett, på grunn av skole osv. Tror det er på tide å la kortet ligge igjen hjemme, eller å torturere meg selv med å kun har 20 kroner på kortet, for da får jeg ikke lyst til å bruke det.

Jeg har også brukt veldig mye penger på russetiden i det siste, noe som er helt sykt fordi den ikke "starter" før i slutten av april. Heldigvis så trenger jeg ikke bruke noe mer penger på det før da.

Noen som har noen tips om hvordan jeg kan holde meg unna shopping? Hjelp tas imot med stor takk!

Likes

Comments