Varför måste du vara så konstig?

Sätter mig för att söka jobb, distansjobb. Jag måste jobba hemifrån. Men det är inte realistiskt att jag kan skriva en pjäs på vinst och förlust, förutsätta att den säljer och att jag får pengar den vägen. Jag har varit borta för länge.

Å andra sidan känns det mer realistiskt än de ströjobb jag letar efter. Jag får inte ens vissa inlägg publicerade på Facebook när jag söker distansjobb. Ibland säger mitt självförtroende att det beror på att jag är värdelös. Ibland säger det att den som granskar inlägget inte tar det seriöst, för det kan väl inte stämma att jag gått på DI, att jag har all erfarenhet. Nej, det ser ut som lur.

Jag skulle inte behöva just skriva heller. Jag kan göra vilken syssla som helst, men jag behöver vara hemma, eftersom vad som är viktigare än att jobba är den här bloggen. Jag måste skriva och fortsätta skriva och aldrig sluta skriva.

"Jag vill att du ska dö pappa" "Vill du att jag ska dö?" "Ja, det vill jag" "Men då finns ju inte jag mer" "Nej, men jag tycker bara om mamma"

Förut blev jag otroligt sårad när han sa det. Kunde inte hjälpa att han bara är ett litet barn. Jag blev ändå så sårad att jag ville såra honom tillbaka. Man talar inte så till sin far! ville jag skrika. Ibland gjorde jag det också. Nu skrattar jag.

"Men du vill väl inte att jag ska dö tokfrans?" "Jo" "Busar du med mej? Busar du med mej!?"

"När du var jätteliten var det bara du och jag hemma, hela dagarna" "Jag vill inte vara med dej, jag vill bara vara med mamma!" "Då brukade du tycka om mej" "Jag vill att du ska vara jag" "Att jag ska vara du?" "Jag vill att du ska vara jag för jag tycker inte om mej" "Jag älskar dej" "Men jag tycker inte om mej" "Men vad säjer du?"

På öppna förskolan finns en anslagstavla. Jag brukade titta på samma tiopunktslista varje gång vi var där.

10) Unik! Påminn om hur speciell och unik just ditt barn är.

Varje kväll säger H samma sak till E.

Mamma och pappa älskar dej. Din syster älskar dej. Mormor och morfar älskar dej. Farmor och farfar älskar dej. Misingen älskar dej. Alla älskar dej. Du är fantastisk. Du är underbar. Och du är perfekt. Precis som du är. Puss på foten. Under täcket. Godnatt.

Jag vet varför han säger sådär om sig själv. Jag vet varför han vill att jag ska dö. Jag tror faktiskt att han vill det. När vi var på väg från förskolan och vägen hem blev ett ihållande skrik. Jag visste att allt han behövde var att kissa.

"Varför kan du inte bara kissa på förskolan? Va? Din syster kan ju det och hon är två år yngre, så varför kan inte du? Va? Varför kan du inte bara kissa? På förskolan? Vad är det för fel? Varför kan du inte bara vara som? Alltså varför är du så konstig?"

"Jag vill att du ska dö pappa, för jag tycker inte om mej själv" "Jag förstår det, förlåt"

Jag är inte arg längre. Jag är inte arg. Jag har aldrig varit arg. Jag har bara varit en idiot.

Jag tycker att du är fantastisk. Jag tycker att du är perfekt.

Precis som du är.

#autism #pappablogg #föräldraledig #dö #konstig #död #pappa #duärunik #unik #fantastisk #minson #mittbarn #barn #älskad #älskadebarn #duärviktig #jagälskardig #åretsblogg #leprechaun

  • 2019
  • 209 visningar

Gillar

Kommentarer