Sång till hösten

E har hittat en spindel nedanför trappen. Han hämtar vattensprutan och berättar för sin lillasyster att det är en spindel, och att de ska spruta vatten på spindeln. Jag säger ingenting. Jag säger ingenting trots att det är frostgrader ute.

Ju äldre jag blivit desto mer respekt har jag fått för allt som lever. Jag försöker i den mån jag kan ta ut insekter och låta dem gå tillbaka till näringskedjan och dö den vägen. Jag vill inte ha spindelblod på mina händer. En silverfisk kan jag förvisso spola ner direkt i toaletten om jag lyckas fästa en under toapapper. Men silverfiskar är bara för vidriga. Jag kan inte vara sjysst mot en silverfisk. Jag polar inte direkt med mördarsniglar heller.

En gång hittade E en snigel som han trampade sönder så skalet krasade. "Så, nu är den död" sa jag, "När någonting dör så finns det inte mer" Ingen reaktion. "Nu finns inte snigeln längre, förstår du det?". E lommade iväg och kom tillbaka med näven full av sniglar med skal. Jag var imponerad över vilken jägare han är, att han ens visste var han så snabbt skulle hitta så många sniglar. Han lät dem falla framför sig. De rasslade mot marken. Utan ett ord satte han foten över. Kras-kras. Kras-kras. Jag tog tag i hans arm "Det där är elakt! Nu dog ju dom! Så, nu går vi in!"

Efteråt pratade han uteslutande om döden i flera dagar.

Jag fattar inte ens varför jag gjorde en grej av det. Jag fångade själv flugor i bandfodral när jag var barn under 1980-talet. Jag tejpade fodralen och tittade på när flugorna kvävdes till döds.

"Titta här" säger E till J, "Spindeln rör sej inte mer, nej, den sover inte. Den är död"

J tittar fascinerat på. E börjar springa runt, sjunger en sång.

Det är också trädet

Det är också trädet

Det är också trädet

Men efter på hösten

Då kanske det är roligt

Att titta på löven

När dom ramlar ner från himlen

Och det är så roligt

Det är nästan som ett flygplan

Som flyger ner

På förskolans gård

Det är så roligt

När man tittar genom fönstret

På loftet

Och så ser man att löven

Dom ramlar ner

Från toppen på förskolan

Från toppen på förskolan

Från toppen på förskolan

#sång #höstsång #låt #autism #leprechaun #frost #winteriscoming #vinter #lövenfaller #löv #höstlöv #pappablogg #åretsblogg

  • 2019
  • 100 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229