En dramatikers barndom - 35

Vad som varit magiskt i lågstadiet var att i den där pussleken visade det sig att jag var en bra pussare. Vid någon klassfest där jag fått med mig min kompis Fjedde som gick i klassen under blev jag ihop med både Klara och Lina på samma kväll.

Det var en kort tid av att känna sig vuxen med senvårens svalka som lagt dagg över gräs och äng och över sjön som låg nära där Klara bodde hade en kvällsrodnad lagt sig. Det var svalt och barnsligt stilla överallt. Jag höll både Klaras och Linas hand och jag fick lov att pussa Klara på kinden om jag ville och det var då Fjedde skrek Okej: Om vi inte ska ha någon pusslek så måste vi i alla fall knulla! och alla vände sig om i sin nyvuxna pojk-flickvän-magi och skrek i kör Meh Guuu va barnsli du är!

Sedan gick jag hem. Ganska sent men före halv åtta. Jag ville inte missa Fraglarna. Och mamma gjorde en macka med ost till mig. Mina kusiner var på besök. Det var helg. Joakim och Kim repade mim till Carola med en så fyrkantig bandspelare som man enbart kan minnas från 80-talet.

Roger och Kaj metade vid Kleven (egentligen tjuvrökte de vid Viskan som stilla rann sitt eviga vatten förbi samhället)

Allt var paradis. Det var en krock av vuxenhet och barndom och pappa eldade bastun.

#barn #skola #barndom #leprechaun #åretsblogg

Gillar

Kommentarer