En dag lagade någon mat

Idag är jag ensam på kontoret. Jag ska ringa runt på random och säga att jag gör en undersökning om någonting helt meningslöst och att det bara tar fyra minuter och att du är anonym och just det, jag ringer från det här företaget.

Jag ändrar manuset, skriver ett eget för hand, till att presentera mitt namn och var jag ringer ifrån, till mitt ärende och att jag inte säljer någonting. Jag trycker på vikten av att delta i den här helt oviktiga undersökningen.

Det går bättre. Jag får bättre respons än mina kollegor fått på samma undersökning igår när jag inte jobbade. Det är förvisso någon som ber mig dra åt helvete och slänger på luren ibland. Fullt förståeligt.

En sak som inte är förståelig är någon kollegas anteckning, passad till mig. När det är någon som inte kan vara med för tillfället, finns det plats att anteckna så vi kan kartlägga när det är bättre att återkomma.

Återkom lagade mat 23/10

Jaha? Vad fan ska jag göra med den informationen? Lagade personen mat under hela dagen den 23/10? Hur fan ska jag veta vilken tid som är mer passande att återkomma? Med största sannolikhet kommer personen svara att hen ju för helvete har sagt att vi inte ska ringa vid den tiden. "Nej, men just det, jag ser ju att du lagade mat här den tjugotredje i tionde". Jag har väl egentligen inte ens någon nytta av att veta att personen lagade mat? Vad fan har jag med det att göra?

Mina tankar bryts av en relativt ung röst som så trevligt och seriöst som möjligt läst in "Välkommen till en automatisk telefonsvarare"

1980-talet ringer! De vill göra en undersökning om hur länge deras lite busiga telsvar kan leva kvar.

Jag börjar fundera på att gå så snart jag gjort en intervju mer än den kollegan som hade flest intervjuer igår. Det målet når jag två timmar före arbetspassets slut. Börjar tänka på det som det perfekta brottet. Jag har en tagg som låser upp porten? Kollar de av låsloggen? Ser de när jag lämnat kontoret? Det gör de nog inte. Jag är på väg, inser att de däremot förmodligen lättare ser vilken tid jag hade mitt sista samtal. Helvete. Telefonloggen.

När det är en timma kvar känner jag mest att fuck it, jag drar.

Det står på dörren att den som lämnar byggnaden sist måste släcka. Jag är sist. Jag går runt i hela bygget och letar efter en switch, men hittar inte rätt. Hur kan de inte ha förklarat en sådan grundläggande sak för mig? Om de ska lämna en person själv på kontoret en hel kväll, kunde de inte bemöda sig att bara visa var fan en släcker?

Jag blir kvar hela passet. Min telefonlogg är avslutad en timma före passets slut, men jag går runt i cirklar i 60 minuter, utan resultat. Lämnar företaget med att svära åt ingenting särskilt.

Jag gillar friheten här, men jag fattar inte hur ett företag som jobbar med att förtydliga frågor till random respondenter inte kan vara lite mer informativa då det kommer till personalen.

Nästa gång jag sitter själv på kontoret ska jag se till att ha med mig några bärs. Jag tror att jag kan göra ytterligare intervjuer och låta lite gladare på det.

#intervju #jobb #marknadsundersökning #telefonintervju #enkät #kontor #sistpåkontoret #släcka #släcklampan #earthhour #åretsblogg #leprechaun

  • 2019
  • 42 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229