Du är aldrig ensam

När jag sätter mig för att skriva pjäsen om dig kan jag inte skriva det som en utveckling av din diagnos. Jag kan inte skriva det som att här är diagnosen, den för med sig en hel del tokiga situationer, genom vilka publiken kan skapa sig en bild av hur det är att vara du, eller oss runt dig.

Som vi redan lärt oss har jag svårt att skriva någonting med ett ljust slut. Jag vill att det här ska få ett ljust slut. Du är för nära mig. Dessutom kanske du fick en för hård diagnos?

När jag ser att du leker med andra barn på förskolans rastgård, att du är med och kastar löv, att pedagogerna säger att du varit glad och sprallig och med, då vet jag att du varit som vem som helst.

Det är så otroligt skönt att du leker med din syster. Jag är rädd att hon kanske kommer ta avstånd från dina lekar en dag, tröttna. Men just nu funkar det utmärkt.

På ett par veckor har du och jag vuxit i vår relation. Jag tar oftare ditt parti. Jag är på din sida. I've got your back. När du snubblade igår och H var stressad och inte riktigt hann med. Du anar inte hur det värmde att du inte skrek efter mamma när jag tog upp dig i min famn. Att du låter mig vara nära.

Du regisserade mina händer, styrde mig så som du vill vara omfamnad för att känna dig trygg. En hand lätt på bröstet och en hand vilandes på din mage. Du slutade gråta och vi vaggade fram och tillbaka tills du brast i skratt.

#autism #pappablogg #barn #barnmedsärskildabehov #åretsblogg #förskola #rast #lekmedlöv #höstlöv #färggrant #regnbåge #minson #mittbarn #lek #lekmedoss #kramar

  • 2019
  • 120 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229