Det smutsigaste på Tvätteriet

Jag sitter på den nya chefens kontor. Vi har ett meet and greet. Tanken är att vi ska få en relation, lära känna varandra. Bli lite personliga. "Det kan hända att jag behöver ta ledigt vissa dagar eftersom grabben genomgår en utredning om diagnos" "Jag tror inte på det där med diagnoser" "Nähä" "Nej, det är så modernt nu för tiden, nu ska visst alla ha en diagnos" "Jaha" "Det är ju så va" "Ja, alltså han går ju inte på toaletten då, på förskolan såatteh" "Nä, det är så med pojkar, dom kan ju vara lite envisa" "Jaha, ja, det vet du?" "Ja, jag har ju en pojke själv jag" "Där ser man" "Det är bara och sätta hårt mot hårt" "Jasså?" "Han är i en sån fas nu" "Jasså-jaha?" "Dom är ju såna, pojkar" "Okej, men jag kommer i alla fall att behöva ta ledigt om" "Det beror ju på produktionen" "Om?" "Om hur det ser ut" "Du, du tror det, att jag inte tar ledigt om" "Nej, det beror ju på" "Jaha, nej men var det nåt mer eller?" "Jag kan ju berätta lite om mej själv" "Jaha" "Ja, jag har ju jobbat ganska hårt då, och det kan vara bra för dej att veta att jag gått in i väggen förut, men nu är jag tillbaka" "Okej, så du tror inte att det där med att gå in i väggen bara är nåt man säjer?" "Vad menar du?" "Ja, nej" "Nej, det är allvarliga grejer det" "Ja" "Jag jobbade dygnet runt där ett tag kändes det som, det gick ju inte" "Uschdå"

Jag önskar att vi hade ovanstående möte idag. Jag skulle så gärna vilja prata med dig öga mot öga igen, angående dina tankar kring diagnoser. Dina utsvävningar om hur alla pojkar är. Jag skulle vilja sitta mitt emot, se rakt in i ditt ansikte som lyser av okunnighet och brist på intelligens. Du och jag chefen.

Anledningen till att jag inte fungerar i en organisation som är så hårt styrd av chefens åsikt, är att jag aldrig brytt mig ett skit om chefens åsikt. En chef är bara en vanlig patetisk liten osäker människa, precis som vem som helst. Vad som förvånar mig med chefspositioner överlag, inte bara på Tvätteriet, är att det sitter så många utan bildning på dessa poster. På just Tvätteriet är det ett gytter av före detta vänner, före detta kollegor, grannar och brevbärare till någon på en hög position som får positionen bredvid. Ett svågerföretag som drivs av landstinget. Det, om något, är fan skandal. Men just vad gäller åsikter, så är det fan värre att höra en idiotisk analys av en chef än av någon annan. En skulle kunna förvänta sig att en chef på vägen åtminstone lärt sig dölja sin idioti.

Jag är så arg. Fortfarande så arg. Jag kommer alltid vara arg.

Låt oss prata om diagnoser.

Låt oss prata om din jävla produktion.

Låt oss låtsas som att du har någon som helst makt att hålla mig kvar på din fittiga arbetsplats när mitt barn behöver mig.

Låt oss prata om diagnoser.

Låt oss prata om pojkar.

Låt oss sitta ner.

Säg till mig att diagnoser är ett modernt påfund som inte existerar.

Snälla, säg det, bara en gång till.

#autism #chefer #chef #fittigachefer #idioter #översittare #leprechaun #åretsblogg #tvätteriet #tvätteriet #tva #regionservice #alingsås #pappablogg

  • 2019
  • 357 visningar

Gillar

Kommentarer