30 oktober 2014

På söndag ska jag intervjua Hugo. Jag står således inför valet att jobba på kontoret på lördag och göra undersökningar om trafiken i landet, eller sitta hemma och ta det chill med en påse chips med dipp och skräpteve. Jag tror jag väljer det senare, men har knappt råd med en påse chips med dipp. Jag har för många projekt som inte levererar hyrespengar, en brist utifrån många uppdragsgivare. Förståelsen för att även jag måste betala för mitt leverne. Det känns inte pepp att ringa folk och boka intervjutider när jag inte har pengar. Förvisso kommer intervjuerna generera lön så småningom men det drar ut på tiden, och essän betalar knappt någonting. De snabbaste cash jag kan få tag på är genom att jobba på Phone Phucker Company där jag igår återigen fick vara handledare för en ny intervjuare. Den här gången gick det bra och till fördel för alla nittiotalister som jag tidigare anklagat. Hon hade lätt för att förstå och gav sig in i att intervjua själv efter halva passet. Det är det som är fördelen med att vara handledare. Man kan sitta där och bara lyssna efter halva arbetstiden om det vill sig väl. Om det inte vill sig väl byggs en stress upp eftersom man då måste bemöda sig med att hitta både goda och dåliga exempel på hur en intervju kan gå till. Då måste man plötsligt bry sig, och det bygger upp en stress eftersom man omöjligtvis kan kontrollera vem man kommer prata med.

Jag skulle egentligen handla julklappar till A nu i början av november eftersom ryska posten är ganska random i hur snabbt paket levereras. Jag vill ge henne mer än tre böcker. Som det ser ut nu är det en Minecraftbok från H och Forgotten Hope och Last Warrior ur Serien Catwars. Om jag hittar böckerna någonstans borde det vara på Sci-fi-bokhandeln. Köper allt i slutet av november och håller tummarna för att paketet kommer fram kring nyår då det ändå är dagen man ger varandra presenter i Ryssland.

Jag tror jag ska vara ledig på lördag och ringa A. Inte för att det tar hela dagen, men på dagarna går hon i skolan och jag börjar jobba när hon slutar och kommer hem vid 22. Klockan är midnatt eller 23 där när jag kommer hem (oklart efter att de slopat vintertid eller sommartid, minns inte vilket).

Drack öl med Lolo efter jobbet igår. Jag har inte råd med det och vet inte varför jag ändå tar den där ölen när jag lika gärna kan åka hem. Förmodligen för att det känns normalt. Det känns mer värdefullt att leva (så stora ord) i allt halvt obetalt jobb om man får köpa sig en öl eller en latte ibland och vara del av ett mer påkostat socialt umgänge. Lolo vill att vi ska ha fest här när H är i Sundsvall men jag är inte så pepp på det heller just nu. Om lördag blir min enda lediga dag på obestämd framtid vill jag hellre ha den där påsen chips (med dipp) och göra så lite som möjligt.

#leprechaun #dagbok #åretsblogg #öl #utekväll #helg #helgplaner #chips #chipsmeddipp #chipsochdip #chipsochdip #chipsmeddip #telefonintervju #intervju #fattig

  • 75 visningar

Gillar

Kommentarer