30 juni 2011

Nej. Jag kommer inte igång med skrivandet. Det är förfärligt. Just nu helt inne i Oblivion. Sitter med ett zeroface framför teven och spelar dygnet runt. Imorgon ska jag ge feedback till de unga dramatikerna. Jag är bra på att skriva feedback och tips om hur man undviker blockeringar. Mitt huvud är teoretiskt.

Oblivion är ett spel jag just nu inte kan släppa. Jo. Det kan jag. Jag gjorde det precis. Jag har tröttnat på det. Det är ett jävla springande hit och dit över en klassisk gammal RPG-karta och allting tar så lång tid. Jag hatar det just nu.

Men jag kommer inte hata det för evigt. Nej. Jag kommer få för mig att Idag är en fantastisk dag att börja om med en helt ny karaktär och hitta på nya tokiga saker. Igen. Jag har gjort det fem gånger sedan jag skaffade spelet. Jag tröttnar alltid på det efter ett antal timmars spelande, och anledningen att det känns långsamt är för att jag vill göra ALLT man kan göra i spelet. Att jag tröttnar beror på att det är det mest episka RPG-spelet jag någonsin spelat. Att göra allt tar jävligt lång tid. Hundratusentals gånger längre tid än att varva old fashioned Super Mario Bros.

Jag var rollspelsnörd som kid. Jag är RPG-nörd idag. Jag har dock aldrig varit på lajv eller ens varit särskilt förtjust i fantasy annars. Hur mycket jag än avskyr The Elder Scrolls IV: Oblivion är det ändå ett av mina absoluta favoritspel genom tiderna. Att det är det begriper vilken RPG-tönt som helst redan från titelsidan. Musiken påminner så mycket om den musik man valde till RPG-spel sedan 8-bits-eran. Den låter bara lite mer som musik idag. Pompöst och monumentalt. Redan där säger spelet ”Jag är spelet av alla spel i min genre. Alla andra kan gå och sätta sig på ett tvåhandssvärd” – det är faktiskt exakt vad det säger. Det håller också vad det lovar. Trots allt.

11/11/11 kommer jag låsa dörren och gömma mig så länge det krävs. Gosa ner mig i en filt och dricka varm rollspelschoklad, odla finnar över hela ansiktet och skaffa ett par runda brillor med blå bågar. Få en smärre orgasm. För då släpps Elder Scrolls V: Skyrim

Fick mina efterlängtade böcker på posten idag. Kommer göra min research och skriva ett drama i två akter. Skräckteater. Men inga vampyrer eller något annat som rättfärdigar eller symboliserar hennes handlingar. Faktiskt inget som helst resonerande kring ondska. Bara historian om henne sådan jag tolkar den. Funderar på att låta den följa ett dramaturgiskt spår av en sövande hypnotisk count down. Vet inte varför. Det är en känsla jag fått då jag hört whispering videos på youtube. Jag kommer fatta varför när jag väl börjar skriva. Det är detta jag vill skriva nu. Ingenting annat. Kanske borde skriva den nu. Och hoppas på att allting lossnar så snart berättelsen om Báthory finns framför mig som ett färdigt manus.

#bathory #pengar #leprechaun #åretsblogg #dagbok #fattigdom #katt #blåstjärnan #veterinär #dialog #bror #elderscrolls #rpg #nörd #tönt

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229