18 juli 2011

Börjar bli trött på riktigt då någon viskar ”Skaru ha skünk” oavsett vad mitt ärende gäller över det förbannade torget jag bor vid. Återigen svarade jag ”Öh näe” fick ”Bra grejer du vet” och jag vet inte hur man svarar men svarar alltid ”Jag tar inget men tack ändå” och känner mig som en lam idiot som hamnat på helt fel ställe, som droppad i en proviantbox någon släppt över en bortglömd förort. Jag kom inte så billigt undan idag. ”Vadå tar inget? Du löste ju en gång!” och svordomar for genom huvudet. ”Det var till en kompis”, ”Ah okej hälsa din kompis då”

Två punkter fick mig att svära.

1) Du vill sälja en produkt – och låt oss nu skita i att den är illegal för ett ögonblick. Jag säger – förvisso på mitt svenniga lilla vis – tack men nej tack. Du fortsätter tjata (varenda jävla gång jag passerar dig) som om jag plötsligt en dag skulle brista ut ”Vet du vad? Nu när du ändå frågar; jag gick just runt och funderade på hur jag kan fucka upp mitt liv ytterligare. Av en händelse har jag femtitusen på mej. Ge mej fem kilo på en gång, låt oss hjälpa varandra brorsan! Nu jävlar ska här konsumeras!”

2) Låt oss fortsätta skita i hur illegal produkten är. Vid två tillfällen har jag av en händelse betalat för en annan – som vid tillfällen inte hade lätt för att säga nej – (och låt oss inte för den skull fästa oss vid det) – vid båda tillfällena gjordes förvisso en transaktion, eller låt oss säga att ”jag löst” av honom förut. Men vad jag förstått av handel så brukar man få en produkt mot ett pris. Produkten fick jag aldrig trots priset jag betalade.

Det är fine för mig, för hur jag än vred på transaktionerna så spelade det ingen roll för mig personligen. Jag kunde lika gärna slängt pengarna i sjön, för ungefär så sugen är jag på skunk. Däremot kan jag inte fatta hur samma kille fortfarande kan gå förbi och söka ögonkontakt gång efter annan som om vi är lite polare. Nej. Du snodde mina pengar. Jag är inte din kompis, brorsa eller torsk.

Det är då det kommer. Tanken. Den lilla sverigedemokratiska kittlingen. För en sekund. Dom har fan rätt! – när sekunden är förbi landar jag dock i tankar kring kärnan av problemet och det är bra mycket större än etnicitet och kulturkrockar. Jag kan bara önska att bilden av förorten inte underblåstes av de som ser det som en (sub)kultur. Det är nämligen där kulturkrocken ligger. Den, plus en rad andra problem som snarare har delvis med kommunpolitik att göra. Men där finns den lite skeva bilden av att livet är ett tevespel som heter Grand theft auto. Och spelet är ju jävligt coolt och jävligt roligt, så varför inte göra det till reality?

Nu blev jag sugen på att spela GTA. Ska jag bannemej göra. Titta inte sådär över raderna. Det är faktiskt ett kul spel!

Spaghetti och kryddig ungkarlsgegga

Receptet är baserat på oskyldiga djurs lidanden. Jag tar inget ansvar för det, eller snarare – jag blundar för det och hänvisar till bibeln.

Mina recept riktar sig till människor som inte är helt säkra på hur man kokar vatten. (det kanske dessutom är det enda receptet jag någonsin skriver med tanke på att det redan känns som en dum idé)

Detta behöver du:

  • En näve spaghetti
  • Ett halvt kilo färs efter plånbok och smak
  • En tvåochenhalv-deciliters-burk créme fraiche
  • En gul eller röd lök
  • En hel grön chili
  • Sötsur sås (med chilibitar)
  • Ketchup (men helst tomatsås)

Koka en näve spaghetti samtidigt som du hackar löken så smått du kan, i synnerhet om du inte är helt förtjust i lök, annars kan du strimla och hålla på bäst du vill. Passa på att finhacka chilin, exakt likadant fast i mindre bitar. Fräs löken i smör eller olja i en stekpanna och gegga runt lite med en stekspade. När löken är gul/brynd light kan du lägga i färsen och môla runt likadant, blanda ihop med löken. Du kan också tillsätta kryddor som salt/peppar/grillkrydda – just det där som är DIN fix. Häll på créme fraiche när färsen är lite mer brun än röd i färgen och fortsätt hela tiden gegga med stekspaden. När det puttrar och håller på kan du slänga i den hackade chilin och några droppar sötsur sås. Var försiktig. Såsen är mer söt än sur och det blir ett helt annat recept om du badar in allt i sötsur sås. Detsamma med ketchup. Ketchup kan användas istället för tomatsås om man har sporadiska matvanor och verkligen behöver bli fet snabbt. Annars är tomatsås att rekommendera. Det är billigare också. Veva runt med en gaffel i det kokande spaghettivattnet tills du känner att det är lagom mjukt eller lagom tuggmotstånd, hiva ner det i ett durkslag och tråckla tillbaka det i kastrullen när vattnet runnit av. Lägg till en klick smör på det om du känner dig extra tunn för stunden.

#leprechaun #åretsblogg #dagbok #knark #droger #konsument #skunk #recept #spagetti #spagettimedköttfärssås #hammarkullen

Gillar

Kommentarer