13 juli 2011

Jag brukar resonera med att jag får så lite gjort för att jag bor i ett område som är genomsyrat av total likgiltighet. Jag tycker förvisso att sophögen precis utanför dörren, där en container står någon gång i veckan, är ganska charmig med sina trasiga möbler och tomma mjölkpaket kring vilken mindre förmögna människor kan rota runt. Händer sånt i Sverige? Hell yeah! Det händer utanför min port! Hur är det möjligt då salige Reinfeldt styr vårt rike?

Du skulle inte hamna där nu. Nej. Jag skulle inte hamna där nu. Nu handlar det om mina egna högst personliga bekymmer.

Situationer:

1) Då man är mitt i ett flow och har det där på tungan, det där som bara måste fästas på pappret, det som man sökt det senaste halvåret. Det är då någon glider förbi med en trimmad vespa som dånar över hela området och glider tillbaka och backar ett par gånger och rullar vidare och vänder och bôrnar. Sen skriker ett barn någonstans. Skriker så alla ska höra att det skriker. Utan särskild anledning vad jag kan förstå. Därpå tutar någon med något som låter som en jävligt högljudd anka. Bara sådär. Ett par steg utanför min balkong. Sen kommer musiken. Den outhärdliga ryska pre-pop-musiken från under och på det en slow dance som gått varv efter varv ett år tillbaka. Oh yeah! Jag sa ”varv efter varv” därför att det är ett hack i skivan. I skivan! Så det låter bee-bopp-bee-bopp-bee-bopp om och om och om och om och om och om igen tills någon rättar till felet (flyttar nålen?)

2) Tele2 skickade aldrig någon telefon, för andra gången. Nej. Tele2 har försäljare som är så rika på sin provision att de slänger papprena eller torkar sig i röven med dem så snart man skrivit under. Detta irritationsmoment är i och för sig överspelat eftersom jag redan växlade några ord med någon jävla galning som bara kunde svara ”öh jag vet inte vad jag ska säja här” – vad som irriterar mig idag är att jag oftast får ett sms som avslutas med ett frågetecken [?] vilket innebär – och vilket blir extremt kämpigt om jag inte är sådär zipzap-kompis med personen ifråga att jag måste över en tung jävla barriär innan jag kan RINGA tillbaka. Därför att jag har inte kunnat messa med min telefon sedan andra veckan den var i min ägo. Jag har fått några mess idag. Vilket leder mig till

3) Det är sommar. Damn it people! Det är sommar! Jag vet, jag vet. Om jag bara fått tummen ur och fixat mina åtaganden tidigare hade jag kunnat lulla runt på allt jävla skit som gick att röka eller dricka hela varma sommaren! Men icke! Jag valde att gå ner mig i någon förbannad lealöshet och likgiltighet. Så nu dyker det upp lockande erbjudanden om ”ett lock i kungsparken” eller ”en bärs på Pustervik” eller ”skaru ha skunk” på torget (det sista tar jag dock avstånd ifrån då jag faktiskt inte vill ha skunk)

4) ComHem. Fucking ComHem! Då jag skaffade min gigantiska teve som, jag för övrigt är oerhört stolt över, fick jag ett fantastiskt erbjudande från comhem som jag redan var bunden till. Jag hade ett minimalt paket kanaler, vilket var fine, men nu skulle jag få ett awsome paket kanaler, det mest maxade maxade all time! Utan extra kostnad! Fram till september. Jag installerade teven men var sedan dess (juni!) så spelkåt att jag inte funderade ett piss över mitt awsome paket. Men en dag zappade jag runt lite. Mellan ettantvåanfyranochsexan för det var de enda god damn kanalerna jag hade! Jag ringde comhem. Frågade ”vadeh hehe haröh hänt härdå? Har erbjudandet gått igång?” Jag fick veta att erbjudandet rullat sedan jag köpt den där teven och att jag missat mina fantastiska två gratisveckor med canalplus&tevetusen. Varken jag eller kundservicetjejen sa något om det, men båda tänkte ”Herregud jag/han har gått miste om två veckors gratis porr” Men det är inte det som gnager. Inte alls faktiskt. Det var mest en komisk poäng jag hamnade i just nu. Idag ville jag verkligen ha mitt awsome paket med sextifyra kanaler utöver ettantvåanfyranochsexan. Jag ringde dit. Tre gånger och det skulle fipplas med kortet och det skulle kollas serienummer och det skulle skickas signaler och det skulle snicksnackas och det skulle inte vara enkelt på något sätt och slutligen ”låt teven stå på en timma på en helt blank kanal skaru se att det uppdateras”

5) Kylskåpet dog utan en suck ens. Upptäckte det då jag skulle ha mjölk till kaffet. Mjölkklumpar rann ner i det. Allt annat kan jag leva med, men för helvete inte sur kesoextrakt i kaffet! Och nu måste jag ner dit. Till JÄVLA Newsec som för övrigt är SVERIGES ABOLUT BY FAR SÄMSTA BOSTADSBOLAG ALL TIME(!!!) och säga ”hejhej mitt kylskåp är trasigt” och så kommer dom säga ”vi kommer förbi klockan elva sådär och kollar på det” Mycket riktigt. Dom kommer att komma förbi och kolla på det klockan 11 AM sådär. Klockan 11 den 27 oktober då jag för en gångs skull inte råkar vara hemma. Sen kommer det finnas en lapp på dörren ”Vi har knackat på din dörr. Ingen öppnade. Hejdå” Jag tvångsåt allt jag kunde äta. Det var i och för sig inte så mycket, men ändå. Sen slängde jag resten. Sen kom jag på att jag är så jävla fed up med att ens försöka få någonting gjort då jag lever i en fucking dumpster.

Men det är lugnt. Jag är lugn nu. Det är okej. Såja. Saker och ting händer. Det sprutar ord ur mina fingrar. Sen kanske det inte är det bästa av mig, men det spelar ingen roll. Jag får paradoxalt nog någon sjuk energi av att vara förbannad.

#leprechaun #åretsblogg #dagbok #förbannad #bekymmer #hammarkullen #dramatiker #newsec #tele2 #comhem

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229