12 juli 2011

Är tillbaka på mitt fjärde eller femte utkast. Familjen och huset. Imorgon ska jag kolla upp alla floskler jag kan hitta om invandring och vård, invandring och arbetsmarknad, invandring och vadsomhelst. Ska lägga ner löjligt många timmar på det. Skriva en lista. Vill att karaktärerna ska vara överdrivet rädda för ”det främmande” Det måste bli en komedi.

Det var dumt av teaterchefen att ringa mig för att berätta att en av skådespelarna är svart. Även om det inte ska spela någon roll på teater så gör det det med tanke på ämnet. Den svarta skådespelaren kommer bli främlingsrollen. Så blir det i mitt huvud och det är inte rättvist. Det är inte rättvist därför att jag inte vill utgå från skådespelare då jag skriver ett drama. Det är inte rättvist därför att jag själv hamnar i att begränsa min värld utifrån dom simplaste fördomarna. Det gör mig fientlig då jag skriver.

Utan att jag för den skull skulle säga ”because I’m colorblind”

Det blir bara givet att si och så många vita har vi och så har vi en svart. Vilket också belyser scenkonst och dess pinsamma försök att ”blanda” personalen. ”Det är viktigt att visa det här” Varför är det viktigt? Berättelserna för publiken? Ta en sopkvast och sopa framför egen sceningång först.

#rasism #invandring #leprechaun #åretsblogg #svart #vit #teater #dramatiker

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229