Header

Idag har man mest suttit hemma med migrän. Inte varje dag är helt och hållet perfekt här i Brescia men det känns samtidigt naivt att tro de skulle vara. Några dagar kan vara småsega men jag i stort är det är bland de bästa resorna jag någonsin gjort. Nyligen var vi i Venedig som trots sin väderrapport om regn sken solen hela dagen. Det är min andra gång där men knappt tio år senare. Det mesta kändes detsamma men pga lägre tidspress hade vi möjligheten att gå runt även i helt turisttomma områden och se hur man faktiskt bor där.

Man har verkligen en helt annan motivation att ladda upp bilder här i Italien och det är knappt så jag hinner med fotoredigeringen vissa dagar. Det hade varit kull att ladda upp fler selfies/groupies men tyvärr är min framkamera sådär, så jag får se vad jag lyckas få fram på mig och vår grupp.

Så här långt har jag svårt att säga vad det jag älskar mest med resan är. Men jag är glad att kunna säga min praktikplats på Celio* är bland dom! Det har flytit på bra där och jag har lärt mig nytt varje dag sedan jag började i onsdags. Än så länge har jag haft en minimal interaktion med kunder men det är skönt att se även de såsom mina medarbetare är mycket förtående med språkbariären.

Sköt om er!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

HALLÅ!

Redan fjärde dagen här i vad som känns lite som ett home away from home. Får väll se hur länge man känner så med tanke på att jag har knappt sex veckor framför mig, så ska försöka ta mig iväg lite från Brescia. Men annars är det så skönt att komma någonstans där man kan inte är trött på allt staden har att erbjuda, och ett ställe som faktiskt är värt att fota samt se sig omkring i. Vi har varit omkring och fotat i staden och även mini hikat upp till en borg för lite sol och kul. Maten är förståss otrolig och både vädret samt folket var mycket välmkomnande när vi anlände.

Vid detta laget är jag mer van vi att konstant flytta och alldrig riktigt rota mig än jag egentligen vill, så både skönt och konstigt att veta att jag ej kommer göra någon större miljöförändring på ett litet tag nu. Förståss saknas vänner och familj både i Malmö och Kalmar som vanligt. Att jag ändå hann träffa några av mina allra bästa vänner innan jag åkte hjälpte ändå, men det blev jobbigt att behöva prioritera bland folk jag älskar innan resan. Men nu under sommaren tycks det som jag bor i Kalmar så har svårt att tänka mig jag inte skulle hinna med alla efter jag kommit hem i så fall.

Vår lilla längdsvarierade grupp ("Midgets and Giants") har funkat riktigt bra. Klart att det blivit lite annorlunda redan nu när vi bor tillsammans men vi delar ändån många intressen inom gruppen och verkar vilja få ut liknande erfarenheter ur resan. Säger dock detta med en viss skam, att jag då jag skriver detta skippar jag att hänga med på äventyr med dom för att skriva och redigera bland annat. Det blev ett väldigt abrupt hopp från malmö till Brescia och det är lite småsaker kvar jag har att lösa gällande både resan och saker i Kalmar.

Likes

Comments

Så glad!

Då börjar saker äntligen kännas on track igen. Inte bara är min mobil äntligen fixad utan jag har nu fått en praktikplats i en fransk klädesbutik i Italien. Flygbiljetterna är bokade att ta oss från Sverige den 20 och Jag kommer att kunna använda påsken till att hälsa på i Kalmar innan vi åker!

Celio* grundades av bröderna Laurent- och Marc Grosman 1980 i Paris och finns i 60 länder. De säljer herrkläder och accessoarer. Jag kommer prakticera i deras butik i köpcentret Centro Commerciale Rondinelle i västra Brescia i sex veckor och lära mig allt jag hinner. Språket kommer säkert bli tufft men det lär bli sjukt kul! Butiken är öppen mellan 10.00 till 19.00 och där i ligger också siestan på två timmar men jag vet ej än mina tider. Möjligtvis är jag där innan och förbereder butiken och slutar tidigare eller börjar jag kanske senare, men jag är glad hursom!

Likes

Comments

Buongiorno

Tre veckor kvar då tills jag skaffar mig bränna och arbetserfarenhet i Italien som det ser ut nu! Så kanske det är dags att tacka Furuboda folkhögskola i som hjälper oss med logistik och att skaffa oss kontater i Brescia. Tycärr har jag stött emot ett flertal problem under väntan och att resan blir av för min del har tyvärr aldrig varit helt och hållet garanterad men funkar det så funkar det. Funkar det inte just nu så gör jag kanske nångonting själv senare i liknande stil.

Annars får jag göra allt jag kan för att resan ska bli så bra som möjligt i hopp om att inget problem blir för stort och vi tog nyligen upp vad vi har för mål både före och under resan. Av alla mina mål nu är väll kanske ett större än andra. I och medatt Ialienare generellt sett inte har samma engelskaförståelse som oss här i Sverige vill jag puscha igenom och lära mig den Italeinska jag behöver vilket jag haft lite svårigheter med trots det finns en del koppling till tyskan som jag läst, så:

- Jag ska lära mig 15 Italienska ord och två fraser per vecka

- Under resan ska jag få den erfarenhet jag söker
Eftersom det kan bli lätt att bara göra det man måste under praktik så ska jag försöka hålla variation på arbetet och ta initiaiv i form av att vara aktiv och inte fråga i onödan. På så sätt hoppas jag på att få större ansvar och därför kunna lära mig mer!

- Öka min offentliga profil.
Jag har alltid varit den som är sen till att skaffa en ny social media och har aldrig tagit så stor plats eller tänkt efter vad det jag delar säger om mig. Under resan vill jag lägga ut så pass att jag får en större profil på bla Facebook (även typ ingen lägger upp posts där), lägga upp ordentligt på Instagram och även blogga ordentligt samt om bredare ämnen


Att klara av dessa mål kommer nog kräva att jag inte bara sätter undan tid till då jag ska göra det utan också en viss planering och det tror jag de flesta kan se i sina liv att tar man inte planeringen seriöst så tar man troligen heller ej målet seriöst. Målen jag satt är åtminstone ganska rimliga, särskillt som två av tre är nöje lika mycket som viktiga, så fixar jag Italienskan ska nog resten gå som det ska!

Likes

Comments

Livet rullar på här i Malmö, även om jag ibland önskar det kunde göra så i Kalmar istället. Det ät lite drygt ett och ett halvt år sedan jag flyttade hit och min tid här har varit fyllt av diverse misstag och en hel del ånger. Malmö är ingen dålig stad men jag tror jag till viss del flydde från Kalmar och deta för att hitta någonting jag inte kunnat ge mig själv här i Malmö, if that makes sense. Det värsta med Malmö trots alla stora svårigheter jag haft är nog hur svårt det varit att besöka de som är mig närmast.

Jag har vänner här i Malmö men min familj och de vänner jag i princip ser som familj (wattup fam<3) bor alla 4-5 timmar och kring 350kr bort. Ibland känns det nästan fjantigt att kalla mig en bra kompis till folk jag nästan aldrig besöker och bara några få relationer därifrån har blivit bättre medan de flesta försämrats och i vissa fall slutat antingen under tiden här eller då av att jag flyttat. Vissa av de jag gillar mest har jag inte träffat på över ett halvår helt enkelt för att det varit så svårt att få ihop något.

Samtidigt undrar jag ibland hur jag hade varit nu om jag inte flyttat. om jag varit gladare, starkare och mognare, eller om kanske denna tid kommit med mer gott än ont. Det finns ett flertal människor här i Malmö jag aldrig skulle träffat om jag bara hade flyttat hit ens ett år senare och jag har haft många roliga stunder här. Att så sällan träffa sina bästa och bra vänner kan vara riktigt jobbigt men det har ändå hjälpt mig se värdet i dom. Jag kan säkert (likt kanske de flesta kan sina) behandla mina vänner mycket bättre, men min visst här i Malmö har lärt mig vad relationer betyder för mig och därmed även lärt känna mig själv bättre. Tänkte den gamla Instagrambilden jag använder i posten var passande för den togs tillsammans med pappsen min, men insåg sen att det lilla av hans arm man ser på bilden inte ens är med... typiskt mig.

Vad som händer efter Italien är osäkert. Kanske flyttar jag tillbaka till Kalmar och kanske bor jag kvar här. Jag hade hoppats på att fortsätta mitt liv här trots att det varit svårt. Lyckas jag äntligen få till den typen av jobb jag sökt och fått ett mer stabilt boende skulle jag troligen kunna besöka Kalmar oftare samtidigt som det hade varit trevligt att kunna fortsätta träffa mina vänner här i Malmö utan hinder. Jag vill helst inte behöva vara bunden till en enda stad och att stanna kvar här i Malmö hade väll kanske kunnat bevisa för mig att jag kan.

Ville dedikera min sista rad till ett shout out till Didrik Hunket Jonsson och Isabelle Mysström som gjort livet här så mycket bättre trots avståndet! Love you guys, TACK!

LIVE DIE REPEAT

Likes

Comments

Tjo!

Så idag har man äntligen tagit tag i att göra sin lilla mat-smoothie som man pratat om i månader. Fick inspo till detta av Patrik (nouw.com/patrikmoole) som även tog fotot ovan av yours truly. Får se om jag lyckas hålla den rimlig ekonomiskt men går allt bra så tänkte jag ersätta flertalet måltider med olika varianter. För tillfället använder jag bland annat havre, apelsin, hallon, spenat, banan och sojamjölk för att få i mig det jag behöver men i framtiden lär jag minska bären och lägga till mer protein samt framför allt viktiga oljor för att kompensera för att jag är vegeterian. Så hoppas på att erövra min kropp (call back till rubriken) en gång för alla! Håret kommer jag och folket omkring mig dock få stå ut med tills lite innan vi åker till Brescia då jag vill vara nyklippt.

Sa någon mössa?

Annars flyter allt på bra med Italien och allt. Vi i gänget fick äntligen skypa med vår kontakt i Brescia som ska hjälpa oss med praktikplatserna. När vi pratade individuellt sade hon till mig det ser ut att bli klädesbutik nästan säkert så är sjukt glad! Lite mer negativa nyheter är att min mobil inte går att ladda men har jag tur är det bara en fråga om att byta batteriet så ska försöka få det undersökt snart. Alla säger att man inte vet hur beroende man är av mobil innan man faktiskt är av med den men detta är mycket värre än jag trott. Som tur är har mitt lilla hjärta till kompis Isabelle tagit initiativet att ta kontrol över min snapchat så länge, så förhoppningsvis lyckas åtminstone vi två behålla våra dagar.

Annars saknar jag mina vänner i Kalmar helt sjukt mycket men inte helt säker jag hinner dit innan italien eftersom jag måste vara i Malmö fem dagar i veckan men under påsk ser jag ändå ut att ha en öppning.

Så mycket att se fram emot!

Likes

Comments

Snart tillbaks i Italien igen <3

Fett saknat värmen huvudsakligen och när jag väl drar hem så är det ju sommar i Sverige :)
Inte rest utomlands på ett och ett halvt år när jag åkte till Maljorca så detta känns så dags!

Jag är borta i sex veckor men datum inte helt bestämt. först sades den 15:de April men nu ser det ut som den 20:de men är väll inte i plats att klaga. Vi är några vänner som åker dit för att praktisera men det är inte riktigt bestämt vart än. Jag hoppas att få praktik i klädesbutik och oddsen verkar på min sida. Så imorgon ska vi alla Skypa med vår kontakt i Italien som hjälper oss med att hitta vart vi ska praktisera. Staden vi ska bo i heter Brescia och är sjukt taggad. Lär väll kolla in lite städer i närheten med! Tänkte uppdatera minst en gång i veckan men beror på hur händelserikt saker är.

Likes

Comments