En liten bønn til de som ferdes ute i disse dager

Jeg har en liten bønn til alle som ferdes ute i disse tider, og da mener jeg alle, om du er gående, eller kjørende.
Nå som det er kommet så utrolig mye snø så er det utrolig høye brøytekanter, det er mørkt om kveldene.
Kan ikke vi alle bli flinkere til å gå med refleks? Om du ikke syns dette er kult, så antar jeg at du vil ha livet ditt i behold. Det er bedre å gå med refleks enn å bli truffet av en bil.
Også er det dette med brøytekanter, kan ikke bi gående bli flinkere til å gå forsiktig ut i veien, bilister ser deg ikke like lett når det er så høye brøytekanter som er nå.

Også er det bilister da, vi som kjører bil må bli flinkere til å kjøre forsiktigere når vi skal kjøre forbi ett fotgjengerfelt, det kan være en fotgjenger som er på vei ut i veien. Senk farten din. Det samme gjelder når vi skal ut fra en sidevei, brøytekantene er så høye at det kan være vanskelig å se om det kommer bil. Ikke kjør rett ut før du er 110% sikker på at det ikke kommer bil.
Jeg har selv holdt på å bli påkjørt når jeg kom ut fra en sidevei. Jeg kjørte veldig forsiktig ut, og plutselig kom det en bil, jeg har selv også opplevd å kjøre på hovedveien, og en bil er på vei ut fra en sidevei. Jeg sto på bremsen, og det var så vidt jeg klarte å stoppe.

Så hvorfor tenker jeg på dette i dag??

Jo, jeg var vitne til en ulykke i dag hvor en person ble påkjørt av en bil.
Jeg så ikke selve ulykken, men jeg kom til ulykkesstedet like etter at ulykken hadde skjedd.
Jeg klandrer ingen, men jeg berømmer alle menneskene som strømmet til med en gang, og hjalp til. Det varmet mitt hjerte å se hvor mange mennesker som viste omsorg, fant papp som personen kunne ligge på slik at vedkommende ikke ble våt, fant frem tykke pledd og jakker og hadde rundt personen slik at vedkommende ikke skulle fryse frem til ambulansen kom.

Det jeg observerte ved ulykkesstedet var at det var høye brøytekanter ved fotgjengerovergangen og det var veldig glatt der. Da begynte jeg å tenke på dette.

Så kan vi ikke hjelpe hverandre med å passe på at ingen blir skadet ved å bruke refleks, ikke gå rett ut i veien uten å vite at det er helt klart, ikke kjøre for fort, og at vi bilister er mer observant når det gjelder brøytekanter. Vi vet ikke hva som befinner seg bak brøytekanten.

  • tanker

Liker

Kommentarer

Hobbyfotograf Miriam,
Folk bør bli flinkere med refleks. Flere ganger den siste uken når jeg kjører hjem fra jobb i 9 tiden, da er det mørkt, det små regner og med møtene biler som kommer mot deg er det vanskelig å se noe annet enn bil lys. Veldig vanskelig å se hvis det kommer noen, og jeg har møtte flere som går over veien uten refleks.
www.hobbyfotografmiriamg.blogg.no
lenes
lenes,
Jeg er så enig med deg. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg nesten har kjørt på noen. Vi skal være så flinke til å ha på unger refleks, men glemmer ofte oss selv. Vi må bli flinkere til å ta vare på oss selv og hverandre. Flinkere til å minne hverandre på at vi MÅ bruke refleks. Det skal ikke så mye til før ett liv går tapt.
nouw.com/lenes