Drømmeferien 2017 del 1

For 2 år siden satt jeg og min mann hos mine foreldre, og vi begynte å snakke om at vi alle hadde lyst til å reise til USA. Det ble mye snakk rundt dette, og plutselig så hadde vi opprettet en feriekonto hvor alle skulle sette inn penger hver mnd. Vi ble enige om at i løpet av 2 år så skulle vi ha en god sum på kontoen, og kunne få en fin ferie.
Vi nevnte dette for han ene broren min, og hun ene søstera mi, de ble også giret på dette og ønsket også å være med.

Det første året gikk, og kontoen økte sakte men sikkert. Vi begynte å snakke så smått om ferien, og hva hver enkelt ønsket å oppleve i USA. Valget i USA begynte å nærme seg, og min mor begynte å bli litt redd for hvem som ble president, hun var klar på at det var ikke sikkert at hun tørr å reise dit hvis Donald Trump ble president.
Valgdagen kom, og det ble bekreftet at det som ikke skulle skje, skjedde. Donald Trump ble president, og min mor var veldig klar, det blir ingen USA tur. Hun kom plutselig over en Afrikatur, dette var en tur med noen dager med safari, noen dager med lite opplegg hvor vi selv kunne finne på noe på egenhånd, og avslutte noen dager i Mauritius.

Mamma la frem dette for meg, og jeg var jo solgt fra første sekund. Nå var det bare å selge dette inn for de andre. Mamma hadde skrevet noen mailer til Get Afrika, så vi hadde fått masse informasjon.
I november 2016 var vi alle samlet, og dette ble et tema, vi snakket mye rundt dette, og hvilken tanker man hadde. Dette ville bli en ferie som ville koste mer, så da var det snakk om å sette inn litt mer penger på denne feriekontoen.
Alle var enige om at dette kom til å bli en drømmeferie, og at dette kom til å bli en opplevelse for livet. Vi fikk se masse bilder av andre som har vært på den samme ferien, og vi ble mer giret på hele turen. Nå var det bare å lese seg opp, og glede seg til ferie.

Vi syns mnd gikk alt for sakte, men vi fikk planlagt masse under veis. Det selskapet vi skulle reise med har ett fotballag, så hvis vi ønsket så kunne vi ha med oss fotballer eller noe fotballutstyr nedover. Dette var noe vi alle tente på, vi er en skikkelig fotballfamilie, så for oss så ble det helt naturlig at vi bidro litt. Mamma har en del kontakter i LSK Kvinner, så hun kontaktet de. Ballen begynte å rulle, og vi fikk etterhvert beskjed om at vi kunne få en del utstyr med oss nedover. Vi kontaktet reisebyrået og fortalte at vi ønsket å bidra med noe. Vi skulle vist være ett stykke unna der de holdt til, men vi ble koblet til ett barnehjem som gjerne ønsket å ta imot det vi hadde med oss.
Vi trudde vi fikk 1 draktsett og noen fotballer, jeg skulle reise for å hente dette i en sportsbutikk i nærheten av der jeg bor.
Jeg kan si jeg fikk sjokk når jeg kom dit for å hente dette, det var mye mer enn vi hadde sett for oss.

Da var spørsmålet hvordan vi skulle få med oss alt dette nedover. Vi måtte jo ha med oss våre egne klær også. Løsningen ble å vakumpakke alt sammen. Og fordele alle vakumpakkene på alle som skulle reise.
Reisedagen var endelig her, og vi startet på den lange reisen. Dette var noe vi ikke gledet oss til, det var en lang flytur.
Fra vi reiste hjemmene ifra til vi kom frem til hotellet så tok det 33 timer. En lang reise, og spesielt når en omtrent ikke klarer å sove på ett fly. Men det var verdt det når vi så hva vi fikk oppleve. Vi startet med noen dager safari. Vi skulle igjennom 5 forskjellige safari.
Hotellet vi skulle være på lå midt inni bushen, så når det ble mørkt ute så fikk vi ikke lov til å gå alene ute uten noen av de som jobbet der. De ville dyrene brukte å komme dit hotellet var for å drikke vann. Det var ikke uvanlig at dyrene gikk rundt på området. Det fikk vi oppleve når vi kom til hotellet, da sto det en elefant rett utenfor hotellet og drakk vann. Det var en veldig spesiell opplevelse.

Side vi ankom så sent så ble det ikke noe safari den første kvelden, noe vi alle syns var helt greit siden vi var kjempe slitne. Vi fikk beskjed om at vi kunne få lov til å gå til rommene våres, også ville vi ble hentet klokken 19. Vi fikk muligheten til å slappe av litt og ikke minst ta seg en dusj. Det var lykke og kunne få vasket seg litt etter så mange timer på reisefot.
Dagen etter skulle vi få være med på safari, vi ble vekket 05.30, og klokken 6 skulle vi reise ut for å se om vi så noen dyr.
Det tok ikke veldig lang tid før vi fikk se noen løver. De lå fredlige og slappet av. Jeg skal innrømme at jeg var litt nervøs der jeg satt i den åpne bilen og hadde noen ville løver rett ved siden av meg. Hva om de plutselig fant ut at de skulle angripe oss?
Det tok ikke lang tid før jeg følte meg trygg, vi hadde med oss 2 guider som skulle følge oss alle dagene vi skulle være der. Disse 2 fikk vi utrolig god kontakt med, og stemningen var alltid god i bilen vår. Jeg følte meg fort trygg når de fortalte oss at så lenge vi sitter stille i bilen, så anser de oss som en større trussel enn de er for oss. De hadde også ett gevær som de hadde festet til bilen hvis det skulle skje noe.

Safarien på morgenen varte i 3 timer. Vi var alltid de første ut og alltid de siste inn. Vi var 6 stk som kjente hverandre, noe som gjorde at stemningen i bilen var veldig god, vi ga mye av oss selv, noe som gjorde at guidene ga mye tilbake til oss. Vi opplevde ofte når vi møtte andre bilder at det var veldig stille i bilene. Ingen som snakket eller ingen latter. Det ble oss fortalt at vi ble snakket om mellom de ansatte. De andre guidene var misunnelig på de 2 som vi hadde siden de hadde fått den norske familien som ga så mye av seg selv. Dette var veldig hyggelig å høre. Vi merket også at alle som jobbet der var veldig kontaktsøkende mot oss. Hver gang vi var på hotellområdet, så kom de gjerne bort til oss for å slå av en prat. Noe vi syns var veldig hyggelig.
Vi fikk oppleve de 5 store allerede den først dagen, guidene våre var imponert over hva vi fikk oppleve allerede den første dagen. Det var en helt syk opplevelse å se alle disse dyrene så nære.

På safarien som var midt på dagen så skulle vi bruke beina. Da hadde vi alltid med oss 2-3 guider hvor de alltid hadde med seg gevær. Vi fikk en del beskjeder om hvordan vi skulle oppføre oss, som hvor stor avstand vi skulle ha mellom oss når vi gikk, hva de forskjellige tegnene betydde hvis guiden ga oss noen tegn, hvordan vi skulle få oppmerksomheten hvis det var noe vi ønsket å stoppe og se på eller hvis det var noe vi lurte på.
Første dagsafarien skulle vi kjøre til ett sted hvor vi kunne gå fra bilen og ned til ett vann hvor det brukte å være masse flodhester.
De er egentlig noen skumle dyr, de er store, de har ett utrolig sterkt bitt, og de er utspekulerte.
Vi hadde også en safari på kvelden, da reiste vi ut i 15.30 tiden og var ikke tilbake før 18-18.30.
Vi opplevde alltid masse dyr når vi var ute på kveldene. Dyrene var veldig interessert i å vise seg frem på kvelden.

Hver kveld når vi var på vei tilbake til hotellet så møtte vi på ett dyr, første kvelden møtte vi en gepard som tydeligvis var på jakt etter noe mat. Vi fulgte etter for å se hvor geparder skulle og, og den fant noe mat. Jeg skal innrømme at jeg var rimelig nervøs når vi kjørte etter. Vi var 5 biler sammen, men når de andre reiste tilbake til hotellet, så fortsatte vi å følge etter geparder. Den fant ett bytte, men byttet ble varslet av ett annet dyr slik at det fikk kommet seg unna.
Vi var aldri i veien for dyrene, og sjåførene stoppet alltid motoren når dyrene stoppet.

Det er så mye å skrive om, så jeg velger derfor å dele opp drømmeferien i flere deler.
Håper du vil fortsette å lese om min drømmeferie.

Vi blogges

Liker

Kommentarer