Året som gikk del 2

Jeg kommer til å dele flere innlegg om året som gikk, del 1 kan du lese her

Det skjedde ikke så mange ting før sommeren. Vi drev å planla oppussing av stue og kjøkken. Vi skulle gå på vårt største prosjekt noen gang. Planen var å gjøre alt selv, men litt hjelp fra familie.
Jeg viste at det kunne oppstå noen overraskelser under veis, siden jeg hadde hørt mus i vegger og tak.
Mannen min og jeg holdt på i flere mnd med å tegne kjøkken, planlegge hvordan kjøkkenet skulle bli, skulle vi flytte noe? Skulle vi la vasken og komfyren stå der det var?
Hvordan ville vi få den beste løsningen?

Vi hadde bestemt oss for at vi skulle få hjelp fra IKEA, de skulle hjelpe oss med å tegne kjøkkenet, ihvertfall gå igjennom våre tegninger, så om det var noen bedre løsninger, eller om det vi hadde funnet var den beste løsningen.
Vi var innom IKEA flere ganger for å tegne og bestille kjøkkenet.
Det var mye vi måtte ta hensyn til, men vi ble fornøyd med hvordan kjøkkenet kom til å bli.

Vi skulle jo også pusse opp stua, der skulle vi rive en pipe, og en 4 kvadrat peis som sto mitt i stua vår.
Vi skulle også rive taket og veggene.
Det ble en del turer ut for å se på det vi ville ha, hvordan gulv ville vi ha? Hvordan vegger? Skulle vi har parkert eller laminatgulv? Skulle vi ha tapet eller plater på veggene?

Ferien vår begynte å nærme seg (vi skulle bruke ferien til å pusse opp), søknaden om lån var sendt for lenge siden, men vi hadde ikke hørt noe.
Jeg begynte å bli litt stresset, vi hadde masse å gjøre før vi skulle satte i gang med å pusse opp. Alt måtte bestilles.
Når jeg ringte til banken så viser det seg at den personen som skulle behandle vår søknad hadde blitt tatt ut i streik. Skal si at hjertet begynte å hamre, hva skulle vi gjøre nå, alt var jo planlagt.
Vi fikk ordnet med lånet innløpet av ett par dager. Søknaden vår ble sendt til en annen person.

Nå begynte helvete, vi skulle begynne å rive. Lite viste jeg at det skulle bli ett så stort problem når vi begynte å rive. Rivejobben var en lek, det var utrolig morsomt og se hvor mye jeg fikk til, men hvor mer jeg begynte å rive, hvor mer skade kom frem. Her hadde det vært mus i mange år, vi hadde blitt lurt.
Når takplatene ble fjernet så kom det så sinnsykt mye muselort og urin ned fra taket. Det var en avart sky som ramlet ned.
Vi måtte åpne veggen i stua også for å se om det var ett problem der også, og det var det selvfølgelig. Det raste ned der også, og når vi fjernet kjøkkeninnredningen så ser vi at tidligere huseier har holdt på å tette for mus. Det var så mye spor etter tettningsforsøk.
Jeg kjente at jeg ble litt forbanna, i salgsoppgaven så har tidligere huseier krysset nei på spørsmålet om skadedyr. Vi hadde nå flere bevis på at vedkommende har vist om dette.
Vi måtte rive alt til reisverket. Alt av vegger og tak pluss isolasjon måtte fjernes. Det var så mye musebol i isolasjonen.

Jeg kan ikke skrive så mye mer om saken rundt oppussingen siden vi sitter mitt i en sak, og har en advokat på saken. Men jeg skal love dere at oppdatering skal komme. Dere skal få vite hvordan hele oppussingen gikk.

Jeg har valgt å ikke vise disse verste bildene med hva vi fant. Jeg blir egentlig ganske kvalm når jeg ser de bildene.

Vi hadde bare 3 uker ferie, og vi ble jo ikke akkurat ferdig med oppussingen på de 3 ukene. Vi satt faktisk med reisverket når ferien var ferdig, og vi begge skulle begynne på jobb igjen. Jeg skulle jobbe en uke før jeg skulle på ferie med brukerne på jobb, og min mann skulle på tur med en kompis.
Mannen min skulle vært borte noen dager lenger enn meg, og jeg ønsket ikke å reise hjem etter turen, jeg ble så forbanna bare jeg tenkte på huset vårt, så jeg valgte å reise til Arendal for å besøke ei venninne.
Det var en fantastisk helg, en helg hvor vi reiste til dyreparken sammen med ungene hennes. Jeg fikk lov til å være tante og bare kose meg.

Jeg har valgt å ikke legge til flere ting i dette innlegget, neste ring som skjedde var at jeg havnet på sykehuset.

Det får dere lese om neste gang.

Liker

Kommentarer