Først og fremst vil jeg beklage for at jeg ikke har blogget de siste dagene.

Dette blir ikke ett langt innlegg, er bare innom for å gi ett tegn fra meg.

Det har skjedd noe i familien som har gjort til at jeg ikke har klart å sette meg ned for å skrive ett blogginnlegg, jeg har måtte prioritere familien.

Men nå er hverdagen tilbake, jeg begynte å jobbe igjen i går, første dagen siden onsdag forje uke.
Det er godt å komme tilbake til hverdagen, selvom jeg vet jeg går en tøff tid i møte.
Jeg skal klare å komme meg igjennom dette også.

Håper dere alle har det bra, husk å ta vare på hverandre

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Nå holder jeg på å bli gal her.
Vi har vært plaget av mus en lengre periode. I fjor var det utrolig mange av dem her, men vi hadde ingen inne hos oss, men i garasjen. Hun som leiker av oss hadde veldig mange. Jeg klarte å roe meg med at folk sa det var museår, og tenkte at da ville jeg slippe dette i år.
Den gang ei. Vi har hatt mus inne hos oss, jeg oppdaget at vi hadde hatt mus i krydderskapet. Da fikk jeg litt småpanikk, og ville egentlig bare flytte. Mannan min fikk roet meg ned, jeg jeg tenkte at jeg fikk sette opp en museskremmer på kjøkkenet.
Det tok vel 1,5 mnd før det kom en mus gående over stuegulvet. Da kjente jeg at jeg ble forbanna. Jeg ønsker jo ikke å ha de her inne. Dette var 23 desember.
Jeg ringte mannen min og vi ble enige om at jeg skulle sette opp en musefelle, noe jeg gjorde. Men det kom aldri noen mus i fella. Vi ble enige om at vi skulle dra frem sofan for å se om det var noen sprekker bak den hvor musa kunne komme seg ut og inn, men fant ingenting.

Nå de siste 3 dagene så har jeg hørt de oppe i taket. Det er så mye lyder fra taket.
I går kjente jeg at jeg rett og slett har fått nok, så jeg ringte forsikringsselskapet for å få de til å hjelpe oss med å bli kvitt problemet. Han jeg snakket med registrerte alt og sa at vi ville høre fra de når de hadde fått lest igjennom skademeldingen.
Idag fikk vi telefon. Det kommer en fyr hit til onsdag, men jeg må si jeg fikk litt sjokk når jeg fikk høre hva han egentlig gjør her. Han skal bare sjekke om det er sprekker på huset, og prøve å finne ut hvor musa kommer inn, så må vi evt tette hullet. Altså, jeg forstår at de ikke kan åpne ting, men han har jo ikke tenkt til å gjøre stort mer enn å gå rundt huset. Også fikk jeg beskjed om at etter at jeg hadde tettet hullene så ville musa dø, og jeg kunne merke en lukt i 2 (?!?) uker, så ville lukta forsvinne for da har musa være rotten.
Hva vil likesom skje når vi skal åpne tak og vegger her til sommeren? Vil det da dette ned masse råtne mus?
Jeg kjenner at jeg ikke er helt komfortabel med det som er på vei til å skje her nå.

Likes

Comments

Dette er en dag mange feirer, og noen ser frem til dagen, så hvordan har jeg feiret denne??

Jeg har da vært på jobb i kveld, har ikke sett min mann siden i går kveld.
Bruker vi å feire dagen?
Nei, overhodet ikke. Min mann hater slike dager. Han er ikke spesielt glad i sånne dager hvor det er så mye kjøpepress. Ikke er han noe glad i slike tradisjoner som kommer for amerika.

Vi trenger ikke en egen dag for å vise vår kjærlighet for hverandre, vi klarer å gjøre det hver dag.
Her i Norge så er ikke dette en dag som blir feirer på lik linje som USA. Hvorfor skal man ha en egen dag for å vise sin kjærlighet for den man er glad i?
Hva skal jeg liksom gjøre annerledes denne dagen enn jeg gjør til vanlig?
Nå er ikke min mann noe særlig romantisk av seg, jeg får blomster en gang i året, og det er på bryllupsdagen vår. Jeg setter faktisk mer pris på det enn om han skulle ha kommet med det i dag. Da får jeg blomster på vår dag, og ikke en dag alle andre forventer å skulle kjøpe ting til sin kjære.

Vi er flinke til å fortelle at vi elsker hverandre hver dag. Jeg trenger ikke en spesiell dag hvor han skal vise sin kjærlighet ovenfor meg på.

Er det bare jeg som er «rar» på dette området?

Likes

Comments

Jeg har en liten bønn til alle som ferdes ute i disse tider, og da mener jeg alle, om du er gående, eller kjørende.
Nå som det er kommet så utrolig mye snø så er det utrolig høye brøytekanter, det er mørkt om kveldene.
Kan ikke vi alle bli flinkere til å gå med refleks? Om du ikke syns dette er kult, så antar jeg at du vil ha livet ditt i behold. Det er bedre å gå med refleks enn å bli truffet av en bil.
Også er det dette med brøytekanter, kan ikke bi gående bli flinkere til å gå forsiktig ut i veien, bilister ser deg ikke like lett når det er så høye brøytekanter som er nå.

Også er det bilister da, vi som kjører bil må bli flinkere til å kjøre forsiktigere når vi skal kjøre forbi ett fotgjengerfelt, det kan være en fotgjenger som er på vei ut i veien. Senk farten din. Det samme gjelder når vi skal ut fra en sidevei, brøytekantene er så høye at det kan være vanskelig å se om det kommer bil. Ikke kjør rett ut før du er 110% sikker på at det ikke kommer bil.
Jeg har selv holdt på å bli påkjørt når jeg kom ut fra en sidevei. Jeg kjørte veldig forsiktig ut, og plutselig kom det en bil, jeg har selv også opplevd å kjøre på hovedveien, og en bil er på vei ut fra en sidevei. Jeg sto på bremsen, og det var så vidt jeg klarte å stoppe.

Så hvorfor tenker jeg på dette i dag??

Jo, jeg var vitne til en ulykke i dag hvor en person ble påkjørt av en bil.
Jeg så ikke selve ulykken, men jeg kom til ulykkesstedet like etter at ulykken hadde skjedd.
Jeg klandrer ingen, men jeg berømmer alle menneskene som strømmet til med en gang, og hjalp til. Det varmet mitt hjerte å se hvor mange mennesker som viste omsorg, fant papp som personen kunne ligge på slik at vedkommende ikke ble våt, fant frem tykke pledd og jakker og hadde rundt personen slik at vedkommende ikke skulle fryse frem til ambulansen kom.

Det jeg observerte ved ulykkesstedet var at det var høye brøytekanter ved fotgjengerovergangen og det var veldig glatt der. Da begynte jeg å tenke på dette.

Så kan vi ikke hjelpe hverandre med å passe på at ingen blir skadet ved å bruke refleks, ikke gå rett ut i veien uten å vite at det er helt klart, ikke kjøre for fort, og at vi bilister er mer observant når det gjelder brøytekanter. Vi vet ikke hva som befinner seg bak brøytekanten.

Likes

Comments

Jeg har innrømmet ved flere anledninger at jeg er en sportsidiot, i natt er ingen unntak.
Jeg sov i en time, og nå sitter jeg her, foran tv’en og ser på bronsefinalen i curling.
Jeg fikk egentlig tilbake noen barndomsminner når jeg sitter her.
Hele min familie er noen sportsidioter, og jeg husker veldig godt når det var OL i Nagano, de ligger 8 timer foran oss, så der også gikk øvelsene på natta.
Jeg husker at vi så oss ut noen øvelser som vi ønsket å se, også vekket mamma oss. Det var vinterferie under OL, så det var ikke noe problem å kunne få lov til å stå opp for å se på noen øvelser.
Det skjedde til og med at vi stekte vafler for å kose oss litt ekstra.

Jeg har ikke helt bestemt meg om jeg kun skal se curlingkampen, og gå å legge meg etterpå, eller om jeg skal få med meg alpint også. Det starter 03.30. Ikke er det sikkert at det går inntatt heller. Har ikke fått med meg hvordan vinden er der i dag.
Jeg skal se langrenn i dag også, så når skal jeg sove liksom. Skal på jobb i kveld, så jeg må få noe søvn.

Er det flere enn meg som sitter og ser på OL?

Likes

Comments

Jeg blir litt forundret når jeg leser i avisene, faktisk nå 2 ganger at jenter har meldt inn Natural Cycles som en usikker prevensjonsmiddel.
Altså, man melder inn enn app som en usikker prevensjonsmiddel(!?!). Jeg blir litt forundret for det første at en app kan bli godkjent som en prevensjonsmiddel i EU, men jeg blir faktisk mer forundret at jenter bruker dette som en prevensjonsmiddel. Alle jenter burde vite at kroppen den er ikke stabil hele tiden, vi forandret oss hele tiden.
Ved å registrere når man har mens, og kroppstemperatur så skal man liksom være 100% sikker på at man ikke blir gravid under de såkalte sikker dagene.
Jeg mener faktisk at en app kan ikke erstatte prevensjonsmidler som kondom, p-sprøyte eller p-piller. Ønsker man ikke å bli gravid så bør man ihvertfall ta eggløsningstester for å sjekke om man har eggløsning hvis man ikke går på noen form for prevensjon.

Jeg har faktisk en app selv hvor jeg registrerer når jeg f.eks har mensen, slik at jeg har litt kontroll på når jeg kan forvente den. Den registrerer automatisk når jeg skal ha eggløsning, og dette har jeg faktisk testet.
Jeg har sjekket dette nå i 3 måneder, og ingen av disse månedene har eggløsningen være når app’en mener at jeg skulle ha den.
Jeg stoler ihvertfall ikke 100% på en app.
Er jeg den enste som blir forundret over at mennesker kun bruker en app som prevensjonsmiddel?

Har man blitt sånn at man skal ha app for all ting?
Klarer man seg ikke uten en app for alt?

Jeg skal innrømme at det er mange app’er som er geniale, men det er jaggu meg en del av app’ene som er overflødige også, eller bare for å brife.

Likes

Comments

Nå har roen senket seg her i hjemmet. Mine foreldre kom hjem fra Spania i dag, og mamma var innom for å hente Castor.

Nå har jeg passet han i 4 døgn, det har vært 4 døgn som har vært spredt med masse glede. Vi har vørt på masse turer, vært mye ute og lekt og han har passer godt på meg. Ingen skulle få lov til å tulle med meg før han begynte å bjeffe.
I går måkte vi taket på huset, og holdt på i 5 timer ute hvor han fikk lov til å vøre med oss ut. Han storkoste seg ute i snøen, han rett og slett elsker snø.

Siden det er fastelavnssøndag i dag så bakte jeg boller til mamma kom. De ble utrolig gode.

Likes

Comments

Da har endelig OL startet, og jeg er jo en ivrig titter. Når det er mesterskap så sitter jeg som regel benket foran tv’en. Men hva med dette OL? Mange av øvelsene går midt på natta. Jeg kan jo ikke akkurat sitte oppe om nettene for å se sport. Så patriot er jeg faktisk ikke.

Jeg skal innrømme at det første jeg gjorde i deg tidlig var å sette på curlingkampen som hadde gått i natt, og i morgen tidlig skal jeg sette på vekkerklokke for å få med meg 3 mila til gutta.
Ja, jeg innrømmer det, jeg er en sportsidiot.

Likes

Comments

I kveld hadde jeg en litt ubehagelig opplevelse. Jeg var ute med Castor (hunden vi passer), vi gikk siste turen for i kveld hvor jeg hører noe forferdelig bjeffing.

Vi runder en brøytekant, og der ser jeg en eldre dame som var ute med hunden sin. Hunden var ikke veldig lydig, og h*n ble helt vil når den oppdaget oss.
Jeg så fort at denne eldre dama ikke hadde kontroll på hunden sin, og jeg ble litt usikker på om hun ønsket at jeg skulle passere de. Jeg hadde full kontroll på Castor.
Jeg spurte henne om hun ønsket at vi skulle passere de.
Dette var noe hun ønsket, men hun var nok veldig usikker på hvordan det skulle gå. Jeg fortalte henne at jeg har full kontroll på hunden jeg har med.

Jeg hører at det blir mye skriking, og ekstremt mye bjeffing. Jeg kunne ikke gjøre noe annet enn å konsentrere meg om Castor, slik at han ikke skulle reagere på det som skjedde rundt oss.
Når vi har passert de, og gått en del meter ned i gata, og Castor stopper for å snuse, snur jeg meg for å se hvordan det går med denne dama og hunden hennes. Da oppdager jeg at hun ligger i snøen med hunden bjeffene og hoppende rundt henne.

Jeg fikk ett dilemma, der stor jeg med en hund som jeg ikke kunne gå ifra, og jeg så en dame som lå i snøen. Jeg viste at det ikke nyttet for meg å gå bort til henne med Castor. Jeg måtte bare komme meg hjem med han, og heller gå ut igjen for å se hvordan det gikk med henne.
Jeg fikk Castor inn, og fikk min mann til å ta seg av han mens jeg gikk ut igjen. Der møtte jeg den eldre dama, jeg spurte henne om det gikk bra med henne. Hun var nesten helt på gråten, og samtidig så takknemlig for at jeg kom tilbake for å se etter henne.
Hun passet vist denne hunden for en familiemedlem, og hadde ikke helt kontroll på hunden. Hun hadde litt vondt i kroppen etter å ha kjempet mot hunden.

Likes

Comments

Jeg er litt over middels interessert i å lage mat fra bunnen av. Jeg syns det er gøy å lage mat, og trives veldig godt på kjøkkenet.
Jeg er opptatt av å bruke gode råvarer, og er ikke redd for å teste ut nye ting. Kanskje ikke alt faller online god smak hos min mann, men til nå har det kun skjedd 2 ganger at han ikke var like fornøyd. Den ene gangen var når jeg lagde proteinpannekaker. Det var den tiden hvor jeg trente en del, og jeg ble anbefalt av min personlige trener om å få i meg mer proteiner enn jeg klarte.

Jeg tenkte jeg skulle dele en oppskrift med dere, en oppskrift jeg er utrolig fornøyd med, og den er så sinnsykt god.
Det er nemlig biff stroganoff. Den tar en del tid å lage, faktisk ganske mange timer, mene den blir utrolig god.
Jeg bruker å lage den til ett festmåltid, gjerne når vi skal ha besøk eller noe.
Min mann rett og slett elsker denne retten, og han blir alltid like glad når jeg foreslår å lage den.
Idag lager jeg faktisk 5 liter, men da kan jeg fryse ned slik at vi kan ha det ved senere anledning også.
Jeg lagde den til bursdagen min i fjor, og da småkoke den i 18 timer. Fy fader hvor mørt kjøtt jeg fikk.

(Bildet er lånt fra Internett)

BIFF STROGANOFF

Tomatsaus
Ingredienser:

2 ss smør
Mel
2-3 ts tomatpurre
(dette skal freses sammen)
3 gulerøtter (kuttes i terninger og ta det oppi sausen)
Ca 11/2 L vann (hell dette oppi)
1 ts sukker
1 ts peppermix
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts buljong
Kok dette i 2-4 timer på svak varme
Bruk stavmixer og få denne sausen glatt

Brun saus
Ingredienser
• 5 dl kraft eller buljong (vann)
• 2 ss smør
• 2 ss hvetemel
• salt og pepper
Slik gjør du
3. Brun smøret på middels varme. Sett ned varmen og rør inn hvetemelet. La det brunes til nøttebrun farge.
Ha i litt etter litt av kraften (eller buljongen), til ønsket konsistens på sausen oppnås. La det koke opp mellom hver gang og rør hele tiden med vispen. La så sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Når den brune sausen har kokt slik at den ikke smaker mel, blander du tomatsausen og brune sausen i en stor kjele.
1 dl fløte
1 ts Worcester saus (får kjøpt denne i de fleste butikker, den koster rundt 20 kr)
Stek 700g-1kg kjøtt (okse er godt til denne retten) bare slik at det blir en skorpe på det. Ha litt salt og pepper på det.
Ha oppi kjøttet i sausen, la det koke i noen timer til. Hvor lenger det koker hvor bedre blir retten.
Ønsker du løk oppi, så kutter du opp løken i små båter og putter oppi.
Serveres med ris eller potetstappe

Likes

Comments