Tack och lov 🙏


Hej! Jag vill börja med att tacka alla som hört av sig till mig/oss den senaste tiden för er omtanke och tröstande ord samt era erfarenheter av blĂ„sljud pĂ„ hjĂ€rtat ❀. Att ni tĂ€nkt pĂ„ oss har varit vĂ€ldigt fint att veta! STORT TACK!


Det Àr sÄ mycket jag vill skriva om men tiden rÀcker inte riktigt till. Jag tror att ni förstÄr vad eller rÀttare sagt vem/vilka som upptar nÀstan all min tid just nu. Familjen och vÄr nya familjemedlem gÄr före allt annat.

Men jag ska iallafall försöka hinna skriva om hur det gick pÄ barnhjÀrtmottagningen igÄr, nu nÀr lillgubben sover och Juni Àr upptagen av sitt lördagsgodis och filmtittande.


IgÄr packade vi in oss i bilen vid halv 8 för att vara i tid pÄ Universitetssjukhuset i UmeÄ vid klockan 10 dÄ vi hade fÄtt tid för kontroll av lillens hjÀrta. Vi kom dit i god tid och hann slÄ oss ner och ta en kaffe i vÀntrummet innan det blev vÄran tur.

Först kom en sköterska och hÀmtade oss för att vi skulle ta EKG pÄ honom. Det slog mig hur mycket noggrannare de tog EKG denna gÄng Àn nÀr de gjorde det i SkellefteÄ. Denna gÄng togs det om flera gÄnger för att det skulle visa helt rÀtt, dÄ minsta rörelse frÄn honom kunde orsaka ett felaktigt resultat. Efter att ha tagit om det ett flertal gÄnger var sköterskan nöjd och gick med det till lÀkaren. Sedan kollade hon blodtryck och syresÀttningen pÄ honom och bÄda vÀrdena sÄg bra ut. Vi fick Àven vÀga honom och nu vÀgde han 3550 gram, vilket endast Àr 25 gram under hans födelsevikt.


Efter detta var han hungrig sÄ jag fick mata honom innan lÀkaren kom och hÀmtade oss för ultraljudet av hjÀrtat. Lillen var sÄ duktig och lÄg vaken och nöjd medan lÀkaren tittade med ultraljudet pÄ alla möjliga vinklar av hans hjÀrta. Det kÀndes som att undersökningen tog en evighet och eftersom jag sjÀlv inte kunde utlÀsa nÄgot av det som syntes pÄ skÀrmen sÄ försökte jag fokusera pÄ allt annat i rummet för att inte börja grÄta - klockan med Mumin pÄ, leksakshummern som hÀngde i taket, hyllan med alla barnfilmer och bilderna av tecknade djur som hÀngde pÄ dörren.

Minuterna sniglade sig fram, S började nervöst vanka av och an, 'inte grÄta, inte grÄta' gick som ett mantra i mitt huvud. LÀkaren satt tyst och tittade pÄ skÀrmen. 'Varför tar det sÄ lÄng tid?' undrade jag, och tÀnkte att om det tar sÄ hÀr lÄng tid sÄ Àr det inte ett gott tecken.

Slutligen var lÀkaren klar och hon vÀnde sig till oss. Orsaken till hans blÄsljud pÄ hjÀrtat Àr att han har tre hÄl i hjÀrtat. TvÄ av dem sitter mellan höger och vÀnster förmak, men Àr ingenting att oroa sig över dÄ de i regel aldrig orsakar nÄgra problem, fick vi förklarat för oss. Det tredje hÄlet sitter mellan vÀnster och höger kammare, vilket Àr det vanligaste medfödda hjÀrtfelet, och kallas för kammarseptumdefekt. I vÄr lilla killes fall Àr hÄlet vÀldigt litet sÄ det kommer mest troligt aldrig att innebÀra nÄgot problem heller. HÄlet kan komma att slutas av sig sjÀlv, och gör det inte det sÄ kommer han att kunna leva med det ocksÄ. Om det mot förmodan skulle bli vÀrre sÄ kommer det att kunna lösas med medicinering, men mest troligt kommer detta inte att bli aktuellt enligt lÀkaren. För sÀkerhetsskull fick vi en tid att kolla pÄ detta pÄ nytt om 6-8 veckor. Fram tills dess skulle vi vÀga honom 1 gÄng i veckan för att hÄlla koll sÄ att han fortsÀtter öka i vikt. Vi skulle ocksÄ hÄlla koll pÄ om han börjar andas snabbare och Àr "flÄsig".


SĂ„ skönt att fĂ„ positiva besked gĂ€llande lillens hjĂ€rta â€đŸ™. KĂ€ndes som den absolut största lĂ€ttnaden i hela mitt liv. SĂ„ otroligt tacksam, och jag kĂ€nner verkligen med de förĂ€ldrarna som inte fĂ„r lika positiva besked som vi fick.


❀❀❀


Gillar

Kommentarer

juliamalmgren
juliamalmgren,
Åh fy att bara sitta dĂ€r och vĂ€nta i all evigheters pĂ„ att fĂ„ nĂ„gra som helst svar! Är sĂ„Ă„Ă„ glad att lĂ€sa att det inte verkar vara nĂ„gon fara och att er lilla kille kan leva ett bra liv utan problem med sitt hjĂ€rta!! Bara mys nu en massa och massvis med Kramar pĂ„ er! đŸ‘¶đŸŒđŸ’™nouw.com/juliamalmgren
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229