Saker vi måste göra innan bebisen kommer

__________________________________________________________________________


Bild från när Juni var en liten bebis på 4 månader 😍.


OMG, trots att det är andra barnet så har jag insett att det är en hel del saker att göra och införskaffa innan bebisen anländer. Eftersom det bara är lite mindre än 3 veckor kvar till beräknat förlossningsdatum (24 augusti) så har jag skrivit en lista på vad som behöver göras:


- 1. Leta fram babynestet.

Vi har ett babynest sedan bebistiden med Juni, men av någon anledning verkar det ha försvunnit spårlöst. Jag har inte någon aning var jag kan ha stoppat undan det. Detta MÅSTE letas fram eftersom att jag planerat att ta med det till BB och redan från början låta bebisen sova i detta. Nestet var en av de mest älskade bebisprylarna då Juni var spädis. Hittar jag inte nestet måste jag panik-beställa ett nytt. Men jag måste dock erkänna att jag kanske beställer ett nytt iallafall, eftersom man kan ha nytta av nesten både i sängen, soffan, vagnen osv. så kanske vi "måste" ha ett till iallafall 😉.


- 2. Montera barnvagnen.

Som jag nämnt tidigare så har vi ju nyligen hämtat ut den nya vagnen, men den är fortfarande omonterad i sin förpackning. Måste göras snarast!


- 3. Packa BB-väskan.

När jag väntade Juni så gjordes detta mellan värkarna samma dag som vi åkte in på förlossningen. Hon föddes ju två veckor innan beräknat datum, och jag som var säker på att gå över tiden som förstagångsföderska hade inte förberett mig tillräckligt bra. Får ta revansch med detta denna gång tänker jag.


- 4. Höja nivån på spjälsängen och bädda den.

Just nu står spjälsängen kvar i vårat sovrum och används inte alls eftersom att Juni sover i eget rum i en vanlig säng. Det är verkligen hög tid att boa till spjälsängen och göra den mysig för den kommande bebisen ❤.


- 5. Tvätta bebiskläder.

Jag var rätt nitisk med att göra detta med de nya kläderna till Juni när hon var liten. Den här gången känns det inte som att jag kommer vara lika noga. Kanske borde vara det dock. Det sägs ju trots allt att det är en massa gifter i nya kläder som man ska tvätta bort innan barn använder dem.


___________


Utöver det här är det säkert något mer som måste göras, men som jag glömt bort. Har ni några fler tips på vad jag borde tänka på eller göra innan bebisen är här kan ni väl skriva en kommentar nedan? 👇.

Gillar

Kommentarer

juliamalmgren
juliamalmgren,
där är så mycket man ska tänka på innan bebis kan va redo att komma! man blir helt förvirrad. jag har skrivit en lista som jag fyller på och bockar av för att inte glömma något 🙈🌸nouw.com/juliamalmgren
lenakronvald
lenakronvald,
Ja, att det är mycket ändå! Och med den här gravidhjärnan jag har så glömmer jag det mesta iallafall 😊 hehe. Har du något mer jag kan ha tänkas glömt och borde lagt till på min lista? 😊 Nu har vi hittat babynestet iallafall, så det känns åtminstone bra. nouw.com/lenakronvald
juliamalmgren
juliamalmgren,
hmm.. inte vad jag kan komma på! tycker du fått med dig det viktigaste absolut! ☺️ så skönt att ni hittat det! vi måste inhandla ett sånt 😍🌸
nouw.com/juliamalmgren
juliamalmgren
juliamalmgren,
komiskt nog är jag också fruktansvärt förvirrad numera när jag är gravid.. glömmer allt och lite till! ibland är det nästan jobbigt och har fått börja sätta alarm och kalender påminelser osv för att inte glömma en massa 🙈nouw.com/juliamalmgren
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229