Padwico 850 Babyvakt recension

Köpte nyligen en babyvakt och nu när jag hunnit använda den ett tag så tänkte jag bjuda på en liten recension :)
Valde en Padwico 850 då den ska ge ifrån sig lite strålning och vara en av de babyvakterna med längst räckvidd.
Ljudet: Den är så känslig att man hör om hon rör på sig, knorrar lite i sömnen eller tillochmed om hon lägger av en liten prutt, hehe. Det som händer då hon ger ifrån sig någon ljud är att den lyser upp med röda prickar beroende på hur högt ljudet är. En prick om det bara är att hon tillexempel rör sig i sömnen och fyra prickar om hon skriker. Därför går det även att stänga av ljudet på den och bara ha den i närheten så att man ser om den lyser. På bilderna syns ljuset ganska otydligt med det syns mycket tydligare i verkligheten. Det går även att ställa in så att den vibrerar om man vill ha den i fickan.
Finesser: På babyenheten finns det så att man kan ha igång en nattlampa (om man vill) och det sitter en temperaturgivare på baksidan som skickar information till föräldrarna hur varmt bebisen har det. Jättebra om du har barnet i vagnen ute för att kunna se att det inte är för varmt eller för kallt. På föräldraenheten har du en talk back funktion som gör att du kan prata och trösta barnet innan du hunnit fram till det. Räckvidden är upp till 500 meter i öppna utrymmen och den varnar när enheterna inte känner av varandra. Jag och min sambo har testat den utanför vårt hus för att se var gränserna för mottagningen går och vi tycker att den räcker alldeles tillräckligt långt. Vi kommer ju ändå inte gå iväg så långa sträckor ifrån Juni. Enheterna varnar också om batteritiden börjar ta slut. Batterierna är uppladdningsbara och det följer med laddningsställ till dem.
Utseendet: Tycker att designen på dessa babyvakter är jättesnygga och de ser lite ut som smartphones. Den är lite mindre och mycket lättare än en iPhone 4. Har läst andra recensioner att folk blivit lite besvikna på att de inte var helt platta på baksidan då det sticker ut en "knöl" på baksidan där batteriet sitter (se nedersta bilden). Detta tycker jag personligen inte är störande då det gör att enheterna står stadigt upprätt på en plan yta så att man kan se dem tydligt. Jag tycker heller inte att batteriet gör dem så tjocka att de inte skulle kunna gå att ha dem i en ficka. Smart också att de är märkta med 'Parent' och 'Baby' så att man inte blandar ihop dem.
Betyg och utlåtande: Denna babyvakt får 5/5 i betyg av mig. Den har verkligen förenklat mitt liv med hundarna. Nu kan jag passa på att gå ut med hundarna en liten sväng så att de kan kissa medans lillan sover inne och ändå känna mig trygg. Bara att ta med mig babyvakten så hör jag om hon vaknar och kan gå tillbaka in. Kommer också vara bra när man har henne sovande uppe på övervåningen så kan vi höra henne tydligare om vi är nere eller när vi har henne sovande ute i vagnen. Det enda negativa jag har att säga är att ljuset på enheten syns lite dåligt när man är ute i dagsljus, men då kan man ju ha vibrationerna på eller att man ställer upp ljudet istället. Inomhus syns ljuset hur tydligt som helst.

Gillar

Kommentarer

Malin
Malin,
Åhhh perfekt! Då vet jag vilken vi ska köpa när det är dags :) leewahlbergmalin.blogg.se
Ida
Ida,
Då kanske vi ska prova den till nästa bebis :) Den vi har är värdelös! nouw.comNone
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229