Mitt 2015

Några favoritbilder/moments från året.
Vilket år 2015 har varit! Jag har sagt det förr men det har definitivt varit det snabbaste året i mitt liv, men det roligaste och bästa. Jag är så tacksam för att jag har bloggen och enkelt kan titta tillbaka på årets händelser.
När året 2015 började var jag gravid och hade gått lite drygt halva tiden. I januari var magen var liten och mysig och jag fick må bra. Vi började lite smått att börja köpa bebisprylar och vi spenderade mycket tid åt att känna bebisens sparkar, fantisera om hur bebisen skulle komma att se ut och hur livet med bebis skulle bli. Jag hälsade också på hos min syster och fick träffa min systerson för första gången ♥
I februari gjorde vi några av de största bebisinköpen såsom vagn och babyskydd och vi inredde en babyhörna med spjälsäng i vårt sovrum. Vi började räkna ner från tvåsiffrigt till beräknat förlossningsdatum och jag fick äta järntabletter eftersom mitt järnvärde var dåligt.
I mars bjöd jag med Svea på en spahotellweekend som en tidig 30-års present. Eftersom vi var beräknade att få barn i närheten kring hans födelsedag så ville jag hitta på någonting före vi hunnit bli tre. Jag hade börjat samla vätska i främst ben och fötter och hade börjat känna mig aningen less på att vara tung och otymplig i min graviditet. Jag längtade enormt mycke efter att sluta jobba och få gå på mammaledighet.
När april kom fick jag gick äntligen på ledighet från jobbet. Jag blev otroligt överraskad av tjejkompisarna med en babyshower och blev så sjukt bortskämd med gott fika och presenter till bebisen. Vi hade nu bäddat spjälsängen och hade det mesta klart inför vår nya familjemedlems ankomst. Min syster och systerson kom och hälsade på oss i en vecka och under deras besök startade mina värkar och den 24 april kom vår dotter Juni till världen ♥ Allt kändes så bra och lyckan visste inga gränser. Några dagar efter att vi fått komma hem från BB får jag veta att min bästa vän plussat på graviditetsteststickan och också skulle bli mamma.
Maj gick snabbt och tiden spenderades med att lära känna vår lilla dotter, lära mig att amma och få in nya rutiner. Jag fick fira min första morsdag som mamma.
Juni kom men sommaren uteblev. Men det gjorde mig ingenting eftersom jag gärna spenderade tiden inomhus med vår lilla gumma. Jag fick för första gången ha hand om Juni helt själv en helg då Svea åkte på fiskeresa med grabbarna. Jag fyllde 26 år och fick för en gångs skull ingen åldernoja. Jag inredde en amningshörna i vårt hus och lillan fick fira sin första midsommarafton.
I juli när Juni blev 10 veckor började jag uppdatera om hennes framsteg vecka för vecka här på bloggen och kommer fortsätta med det fram tills hon blivit 1 år. Även om sommarvädret inte var det bästa så försökte vi hitta stunder då vi kunde njuta utomhus. Sista dagen i juli fick min svägerska Ida och hennes Fredrik sin dotter Nike och Juni fick en till kusin.
I augusti ställde jag ut tavlor på Kalix Pride och åkte upp dit för att umgås med familjen. Även min syster och systersonen hade kommit upp och det var härligt att få umgås tillsammans med våra småttingar. Jag började planera inför Junis dop och fick spendera min första barnfria kväll tillsammans med tjejkompisarna på kräftskiva hemma i Hannas nya hus.
I september hade vi dop för vår Juni Maria och vad som började som en kaosartad dag slutade ändå som en lyckad tillställning. Juni fick bland annat ett rosträd i present som vi planterade på gården.
I oktober blev lillan sex månader gammal och vi började ge henne mer och mer smakportioner men mat var, och är, fortfarande någonting som vi får kämpa lite med. Nu var det Malins tur att bli överraskad med babyshower och jag och tjejerna pyntade Hannas hus med blå ballonger, konfetti och vimplar.
I november började jag inreda ett barnrum till Juni. Vi hade barnvakt för första gången och jag publicerade äntligen förlossningsberättelsen på bloggen (finns att läsa: här, här och här)
I december försökte jag ta tillvara på dagarna och göra juliga saker. Mamma kom och hälsade på oss över en helg och lillan lärde sig att klappa händer och åla sig framåt. Dagen före julafton födde bästa kompisen sin son Sam och jag och Juni hade den äran att få komma och hälsa på dem på BB på självaste julafton. Det blev den första julen vi firade med lillan och som föräldrar och vi upptäckte att högtiden har blivit ännu roligare nu när vi har barn. December avslutades med ett roligt nyårsfirande hemma hos oss med ett gäng vänner.
♥ Nu är vi redo för ett minst lika bra 2016 ♥

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229