Måndag - BVC

Så inleds min sista vecka som 25-åring med ett besök med lillgumman på BVC. Vi skulle egentligen dit först på torsdag men det blev framflyttat då sköterskan inte kunde träffa oss då. Trodde att lillan skulle väga över 4 kilo denna gång men hon bajsade precis när jag tagit av henne blöjan och skulle lägga henne på vågen (hehe) så vågen stannade på 3980 gram. Endast 20 gram ifrån the big 4000. Attans ;). Men hon har gått upp bra sedan förra veckan och sköterskan tyckte att allt såg bra ut, så tummen upp ändå. Nästa besök blir först i slutet av juli och då ska Juni få sin tremånadersspruta. Hjälp! Är hon redan så gammal då??!!
BVC-sköterskan frågade mig om Juni börjat "prata" med mig. Eeh, prata? Njaaeee?..var min reaktion.
- Det är ungefär runt den här tiden som de börjar med det, förklarade sköterskan. Om mamma pratar med dig när du ligger i famnen ska hon få se att du pratar tillbaka, säger hon vänd till Juni. Åh nej tänker jag för mig själv. Nu känns det som att jag snackar för lite med henne så att hon kommer bli sen med talet? Hur ska det gå för henne i livet med två introverta föräldrar. Lägg till att de är ett par tystlåtna norrlänningar på det. Stackars barn. Hon kommer att bli en mute ;). Dock en glad mute, eftersom hon faktiskt har börjat le lite smått ibland :)
Annat som togs upp med sköterskan var det här med att hon på senaste tiden varit skrikig och otröstlig i perioder vissa kvällar. Fick tipset att tänka på om det kan vara någonting jag äter som kan ge henne gaser i magen och magknip. Choklad ska tydligen vara en bov för spädbarnsmagar. Ooops. Äter ju choklad mer eller mindre varje dag. Kanske är det inte bara för att jag ska lyckas bli av med mammamagen som jag behöver trappa ner på chokladen?

Gillar

Kommentarer

Linda
Linda,
hoppas det går bra :)www.nouw.com/LindaLinnros
Hanna
Hanna,
Barn börjar kommunicera nästan direkt de kommer ut ur magen, på olika sätt. Hon kommunicerar ju med dig, även om du kanske inte märker det ;) På skötbordet är det bra att ha ögonkontakt och prata eller sjunga. Du kommer få gensvar! De brukar låta som "Aoo... ooo" i början. Och så ser det ut som att de tänkt vissla :D Gulligt. /Blivande förskollärarebjorklundhanna.blogg.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229