Juni - 10 veckor

Idag fick vår lilla gumma fira tvåsiffrigt och är numera en 10-veckors bebis. Tänkte att jag ska börja skriva lite grann om henne och om hennes framsteg varje vecka så att jag kan komma ihåg det bättre. Allting går ju så fort nu så bäst att skriva ner det medans det är färskt i minnet.
Eftersom det börjar vara ett bra tag sedan vi besökte BVC så har jag faktiskt inte någon koll på vad gumman väger eller hur lång hon är för tillfället. Men jag gissar på att hon borde ha passerat fem kilo. Just nu har hon storlek 56 på kläder (är kläderna små i storlek så går även 62 om vi kavlar upp ärmar) och det känns att hon blivit tyngre att bära och hon har börjat få knubbveck på både lår och handleder. Det är så sött ♥
Hon är en glad och social tjej som pratar mycket och ler när man pratar med henne. Hon älskar speciellt att prata med sin pappa. Även om hon är bortvänd från honom och hör hans röst, och han pratar med henne så ler hon och pratar tillbaka. Hennes favoritplats just nu är sin babysitter där hon ofta sitter och är nöjd. Hon har börjat slå på Pingufigurerna som hänger i sittern och har försökt att greppa tag i Pingu några gånger. Hon tycker också om att ligga på skötbordet inne på toaletten. Hon blir missnöjd och skriker när hon inte får mat tillräckligt fort (det ska ju ske nu, nu, nu när hon är hungrig), när hon måste ligga ner i vagnen när hon är vaken (hon vill ju vara med och se saker), och när hon är riktigt trött på kvällen och ska sova för natten.
Hon spyr inte lika ofta som tidigare, iallafall inte varje dag, vilket är skönt då vi inte fick göra annat förut än att byta kläder. Nu kan hon ofta lyckas ha samma body en hel dag utan att vi behöver byta. Vi har också hittat knep för att slippa använda amningsnapp (ska berätta mer om det i annat inlägg) och precis börjat träna henne för att äta med flaska (ska berätta mer om det också).

Gillar

Kommentarer

Ida
Ida,
Men sötnosen då!! Fasters hjärta smälter <3nouw.comNone
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229