Graviduppdatering - vecka 33


Sammanfattning av vecka 33.


Nope, jag hade ingen gravidklåda, som jag var inne på kontroll för tidigare (yay!). Antar att kliandet var ett resultat av att magen fullkomligt sprack sönder av bristningar... eller, så känns det iallafall. Nu verkar det iallafall ha stannat upp med bristningarna, för jag har inte fått fler. Men det räcker gott och väl med de jag har fått. Känns ändå bra att kolla upp det där med klådan även om det i slutändan inte var det jag hade. Är ju rätt säker på att jag hade någon form av det i förra graviditeten (eller PUPPP), och jag är ju rätt rädd att drabbas av det igen eftersom att det var fullkomligt H E M S K T.


I övrigt är magen väldigt tung att bära runt på dessa dagar med detta varma väder. Jag har egentligen inget emot värmen, men just att svettas och sedan behöva känna sig sådär tung i kombination är inte vidare värst kul. Jag känner mig klar med att ha en sådan här stor mage nu. Och just att känna sig så stor och tung påverkar i allra högsta grad mitt mående just nu...... På senaste tiden har jag också känt mig så otroligt stor och ful. Det i kombination med att jag var och varannan dag får höra att jag är stor, att jag ser ut som att jag när som helst ska föda eller att det ser ut som att jag väntar tvillingar gör det inte bättre. Det känns hemskt att säga, men jag känner mig ibland som en freakshow när jag är ute bland folk.

Tur att det iallafall inte är allt för lång tid kvar av graviditeten.

Tankarna kretsar mycket kring "det gamla vanliga". Vem är den här lilla bebisen? Hur ser den ut? Hur kommer det att bli? Vad kommer Juni att tycka? Och framför allt - KLARAR VI AV TVÅ BARN??!! Kommer vi drabbad av den där tvåbarnschocken som folk pratar om?


Ni som har två barn där hemma får gärna berätta om hur första tiden med den nya bebisen var. Klarar man det? 😊


Gillar

Kommentarer

Nathalie
Nathalie,
klart du kommer klara det!! 😍 jag fick ingen tvåbarnschock skulle jag säga, men det absolut jobbigaste var det dåliga samvetet... när jag var tvungen att amma eller ta hand om Elliot och inte hade tid att leka med William så fick jag så dåligt samvete 😔 Man vill kunna dela på sig och göra båda nöjda samtidigt, men det var svårt den första tiden då man behöver ta hand om den nyfödda. Jag kände mig som världens tråkigaste mamma till William som inte hade samma tid eller ork att leka lika mycket som förut... Så det blev en hel del mys i soffan och barnprogram första tiden. Men det blir lättare ju äldre den lilla blir 😊😍
lenakronvald
lenakronvald,
jag har dåligt samvete nu när jag är gravid och det känns som att jag inte orkar göra något. Så det lär väl bli lite samma sak när bebisen kommer... Men som du säger så blir det ju lättare när den lilla blir äldre 😊nouw.com/lenakronvald
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229