Flygresan själv med två barn

__________________________________________________________________________________


Hej vänner! Nu är vi hemma igen efter vår Stockholmsvistelse. I lördags flög jag ju själv ner med båda barnen (!) för att hälsa på syrran. PUH! - säger jag bara. Det var ganska mycket av en challenge att flyga med två små barn, MEN jag är stolt att jag klarade det och det var i slutändan värt det.


Resan ner gick ganska bra. Dylan sov den största delen av resan och Juni tyckte att det var spännande att flyga. Det enda som hände var att Dylan vaknade när vi kommit halvvägs och bajsade. Efter en stund kände jag att det var blött på hans ben och jodå - tror ni inte att hans blöja hade LÄCKT så det blev en stor fläck på den vita och fina stickade overall han hade på sig. Eftersom Juni var med hade jag ingen möjlighet att besöka flygplanstoaletten för att byta på honom så vi fick gott vänta tills vi landat på Arlanda. Sedan fick vi leta upp första bästa toalett med skötbord.

Av någon anledning landade planet på terminal 5 och inte terminal 4 som inrikesflygen brukar gå till, så eftersom syrran skulle möta upp oss på terminal 4 så var det bara att knata hela vägen med barnen och bagaget hela vägen dit, medans Juni gnällde om att hon var hungrig och trött i benen.


Hemma hos min syster har vi haft det bra. Barnen har lekt och lekt och bråkat och sedan lekt ännu mer 😝. Men för det mesta har de kommit bra överens. Vi har mest hängt hemma hos dem. Är ju lite råddigt att ta sig iväg på några längre äventyr med 4 barn, som ni förstår 😊.


Resan hem var däremot lite mer utmanande för mig. Vi åkte hem på kvällen och Juni var trött och hade hunnit somna i bilen på väg till flygplatsen. När vi skulle genom säkerhetskontrollen så VÄGRADE hon i sten att ta av sig jackan och lämna ifrån sig sitt gosedjur. Jag försökte lira med henne med det hjälpte inte och hon lade hon sig ner på golvet vid kontrollen och skrek 😓. Ni kan ju tänka er hur enkelt det var för mig att försöka få med mig henne, jag som hade Dylan i bärsjalen. Tillslut tillät personalen oss att gå igenom iallafall, men självklart blev jag extra kontrollerad med metalldetektorn över mina händer och fickor och fick mitt handbagage genomsökt.

När vi kom till gaten så upptäckte jag att vi som skulle till Skellefteå fick ta en flygbuss till terminal 5 där flyget skulle gå ifrån. Bussen var proppfull, men en snäll kvinna erbjöd iallafall sin plats i bussen till Juni medans jag fick stå med Dylan i famnen. Jisses! Tur iallafall att flygresan hem gick bra. Dylan sov återigen ungefär halva resan och när han vaknade så ammade jag honom och så bajsade han men det läckte åtminstone inte den här gången 😄. Skönt också att ingen av barnen fick ont i öronen!Tips till er som också ska flyga med barn:


1. Var i god tid! (Man vet aaaaldrig vad som kan hända och dra ut på tiden när man har barn med sig).

2. Förbered barnet/barnen på vad som kommer att hända. (om de är nog stora att de går att förklara saker).

3. Ta med något att sysselsätta barnet/barnen med. Jag hade med mig pussel, godis och russin inslaget i paket till Juni.

4. Ha med en och annan muta till barnet/barnen. Ta något som alltid funkar om det blir grinigt eller krånglar. Jag hade med mig godisklubbor till Juni då jag vet att hon älskar sådana.

5. Behåll lugnet. Lite kaos kan man få räkna med, men det är inte hela världen. Om inte annat kan det bli en rolig historia till senare (tänker här på vårat egna kaos i säkerhetskontrollen, haha).


✈✈✈

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229