En dag i vårat liv

Fick frågan om jag kunde göra ett inlägg om hur en dag ser ut för mig och Juni, och er önskan är min lag ;) Så här såg våran dag i söndags ut:
Kl. 23.35 (fortfarande lördag) : Lillan somnar för natten efter att ha somnat vid bröstet.
23.40 Okej...gör ett nytt försök då hon vaknar när jag försökt lägga ner henne. Tar upp henne och hon somnar på nytt i famnen. Denna gång lyckas jag lägga ner henne utan att hon vaknar.
00.55 Mamman lägger sig för natten. God natt!
07.31 Vaknar med ett ryck. Shit pommes! Juni gav mig sovmorgon. Annars brukar hon oftast vakna vid 3-4 tiden och vilja äta. Ammar liggande i sängen på vänster sida. Byter blöja i sovrummet.
08.00 Lägger mig på nytt i sängen och matar från höger sida. Ligger sedan kvar i sängen och myser med en vaken lilltjej. Jag hinner också kolla och uppdatera sociala medier (instagram).
08.51 Stiger upp. Byter blöja igen och byter även lillans body som blivit nerspydd. Ger lillan hennes medicin mot torsk och hennes D-vitamindroppar.
09.30 Äter frukost medan Juni sitter i sin babysitter.
09.39 Bebis blir missnöjd. Tar upp henne ur sittern och ger henne bröstet trots att hon egentligen är mest trött. Hon suger en liten stund, lugnar ned sig och somnar. Att somna i famnen är ju bättre än i babysittern tycker Juni.
09.51 Lägger tillbaka den sovande flickan i sittern och kan äta klart min frukost. Börjar sedan sminka mig och göra mig klar för att jag och tjejerna planerat att äta lunch på stadsfesten.
10.51 Lillgumman vaknar och blir missnöjd. Denna gång matar jag en lite hungrigare tjej. Byter blöja en sista gång innan vi ska åka.
11.44 Packar in en grinig, övertrött bebis, vagn och tillbehör i bilen och börjar köra in mot stan.
12.00-ish Parkerar i stan och packar ur vagnen och lägger ner en numera sovande gumma. Möter upp med tjejerna.
13.00 Nu har vi köpt mat och vi slår oss ner på en bänk för att äta. Juni sover fortfarande sött i vagnen.
13.30 Går en tur med tjejerna i några butiker i stan. Gör ett fynd inne på Åhlens. En pläd jag kikat på tidigare men inte köpt då jag tyckte att priset var för högt, är nu på sommar-rea.
14.00 Bestämmer mig för att börja åka hemåt medans Juni fortfarande är nöjd och sovande. Skjutsar hem Malin.
14.20 Kommer hem och ser att S också kommit hem från fisketrippen han varit på i helgen. Lillan vaknar när jag tar upp henne ur babyskyddet och eftersom hennes pappa inte sett henne på några dagar så vill han såklart ha henne i famnen tills hon vill ha mat.
14.46 Juni blir hungrig och vill äta.
14.47-15.29 Matar, byter blöja, byter nerspydd body, penslar henne i munnen med torsk-medicinen.
15.30 Gumman är trött och hennes pappa likaså efter sin fisketripp, så de får lägga sig och mysa och sova tillsammans i soffan. Under tiden pysslar jag med min receptbok som jag håller på att göra.
17.00 Juni vaknar och vi sätter henne i sittern medans jag dricker lite te. S äter thaiwok till middag som jag köpt åt honom på stadsfesten.
17.55 Hon börjar ropa efter mat. Ammar henne.
18.13 Färdigammad. Byter blöja. Hon får på nytt lägga sig och mysa på sin pappas bröst i soffan medans jag hinner ta en dusch och pyssla på i köket.
19.35 Jag äter en sen middag. Var inte så hungrig eftersom jag åt mycket till lunch.
20.18 Lillgumman vaknar upp och vill äta eller kanske mest bara ha närhet. Ger henne mat men hon äter bara en kort stund och somnar nästintill om. Går och byter hennes blöja. Byter body som hon pjukat ner. Hon får ta på sig den tidigare bodyn, som nu torkat, eftersom att det mesta i klädväg är i tvätten. Känner efter men tycker inte att den luktar spya.
20.47 Ger henne sin medicin mot torsk.
20.57 Dags för familjemys och för att se senaste Johan Falk-filmen Tyst diplomati, eller iallafall för att försöka göra oss klara för att se den. Söver lillan i min famn medan S gör iordning snacks.
21.30 Börjar se filmen.Lägger ner sovande Juni i babynestet bredvid oss i soffan.
21.31 En minut in i filmen så vaknar lilla till och börjar pipa. Tar upp henne i famnen och hon blir lugn och somnar.
21.41 Hinner se tio minuter av filmen innan hon vaknar igen och tröttskriker. Inte lätt att se film som småbarnsföräldrar. Vi får pausa filmen och försöka trösta och söva...det går sådär. Testar om hon vill sova vid bröstet, men icket. Kollar om blöjan behöver bytas, men den är torr.
22.09 Slår på filmen igen. Juni är lugn men fortfarande vaken i sin pappas famn.
22.44 Hon ligger i min famn och somnar för natten ♥
Summering av dagen:
Trots lite gråt och gnäll innan vi skulle åka in till stan, och på kvällen innan läggdags så måste jag säga att detta var en mycket bra och lyckad dag. Hon sov sött under hela tiden vi var på stan och var för det mesta en glad och mysig bebis när vi var hemma.
Antal blöjbyten: 6
Nerspydda bodys och klädbyten: 3
Amningstillfällen: 7
Antal gånger vi var tvugna att pausa film på grund av bebis: 4

Gillar

Kommentarer

Carro
Carro,
Älskar ditt sätt att skriva och berätta! önskemål: förlossningsberättelse! nouw.comNone
Therese
Therese,
Tack för ett jättrebra skrivet inlägg! :) Kul som småbarnsförälder se hur andra har det. Ni verkar ha fått koll på familjelivet :)nouw.comNone
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229