Besök hos barnmorskan - minskat SF-mått

_______________________________________________________________________En väldigt o-glammig bild tagen på toaletten på sjukhuset idag innan barnmorskebesöket. Efter besöket blev det ingen bild. Var alldeles för rödgråten och känslig. Tur solbrillorna var med eftersom jag skulle en sväng på stan efteråt för att inhandla nya mjukiskläder att ha på mig sedan efter förlossningen.

På besöket fick jag iallafall veta att SF-måttet (livmoderns mått) hade minskat sedan förra besöket för 3 veckor sedan. Då låg det på 33 centimeter och nu på 31. Jag blev därför inbokad på ett tillväxtultraljud imorgon. Vi lyssnade på hjärtljuden som låg på ungefär 130 slag i minuten (bra), och vi gjorde även ett enklare ultraljud för att konstatera att barnet fortfarande låg med huvudet neråt. Mitt blodtryck var också bra och mitt järnvärde var på väg upp. Däremot visade vågen 5 kilo plus sedan förra besöker för 3 veckor sedan, vilket visar på att jag samlar vätska... men det har jag ju redan konstaterat själv och både känner det och ser det själv i spegeln. Ca 20 kilo har jag gått upp nu totalt 😔. Urinen visade dock inte någon äggvita så havandeskapsförgiftning har jag inte.


Vi pratade lite om hur mycket jag känner av bebisen, och jag känner ju den både dag som kväll (mest kvällstid), så därför tyckte barnmorskan att jag inte skulle oroa mig. Men jag är inne i en så himla känslig period just nu att jag kan inte låta bli att oroa mig iallafall. Imorgon ska de kolla tillförseln genom navelsträngen och om moderkakan ser okej ut. Får jag ett positivt besked antar jag att det bara är att fortsätta leva mitt liv som vanligt. Får jag ett negativt besked, och att bebisen inte verkar må bra, så kan det vara tal om att sätta igång förlossningen.

Har så mycket blandade känslor kring det. Både vill och vill inte att graviditeten ska vara över. Känner man sig någonsin helt redo för en förlossning?


För er som läst mitt inlägg jag skrev tidigare idag om vad vi behöver göra inför bebisens ankomst, kan jag iallafall meddela att vi åtminstone har hittat BABYNESTET! Puh, vad skönt. En sak mindre att göra iallafall. Tror jag ska packa BB-väskan det första jag gör imorgon innan vi har tid för ultraljudet så att jag också har det ur världen.


Ni håller väl tummarna imorgon? Har ni erfarenhet av minskat SF-mått får ni gärna dela med er. God natt 🌙✨


Gillar

Kommentarer

...
...,
Vart det samma BM som mätte förra gången? Jag hade oturen att ha 3 BM eftersom det var semesterperiod (precis som nu) då jag var på de ”täta” besöken och jag kan bara tala från min erfarenhet med mätningarna var sjukt olika dessa 3 gånger...gick aldrig på något extra UL och ut kom en frisk pojke 😊❤️ så försök att inte oroa dej och är allla andra värden bra mår säkert bäbisen oxå jätte bra! men förstår ändå din oro....inte så att magen sjunkit ner mycket oxå så det är det som kan vara lite missvisande? håller ✊🏻
juliamalmgren
juliamalmgren,
åh då får vi hålla tummarna för dig idag att allt ser bra ut och bebis mår bra! 🌸 kramar på dig! 💗nouw.com/juliamalmgren
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229