44 veckor - Stå utan stöd

Baby outfit / Huvtröja - H&M / Byxor - Ica Maxi /
Lillan övar mycket nu på att stå utan något stöd. Hon övar och övar i soffan och i sängen. Ställer sig upp med stöd mot oss eller ryggstödet i soffan, släpper sedan taget och står i flera sekunder innan hon sedan sätter sig ned på rumpan igen. Sen gör hon om proceduren. Vi kan riktigt se på henne hur stolt hon blir när vi berömmer henne för hur duktig hon är. Hon skiner upp med hela ansiktet. Det dröjer nog inte allt för länge innan hon kommer börja göra det här på golvet och hårdare underlag. Det var likadant när hon började ställa sig upp mot saker att hon började göra det i soffan och spjälsängen innan hon testade göra det på golvet. Undra om hon kommer kunna gå om två månader när hon fyller ett år? :)
Sömnen är fortfarande upp och ner. I början av veckan sov hon oroligt men senare delen av veckan har hon sovit hela natten. Som jag skrivit tidigare har ju en till tand i nederkäken kommit upp. Trodde att hon börjat få en i överkäken också, men nu har jag blivit osäker om jag sett rätt. Hon vägrar ju låta mig titta i hennes mun så det är rätt svårt att se. Jag gruvar mig iallafall för att hon ska vara så där grinig varenda gång en ny tand ska titta fram. Det är sjukt jobbigt för oss alla, men mest för henne.
Den här veckan slutade vi helt att blanda ut vällingen med ersättning, och har gett henne bara välling som sista målet innan kvällsdags. Det har fungerat jättebra! Jag vet att det sägs att välling och överviktiga barn har ett samband, men jag tror inte det är någon fara i lillans fall. Hon är ju en ganska nätt bebis och vi ger henne ju bara välling en gång/dygn.

Gillar

Kommentarer

lina
lina,
Våran dotter har ätigt välling sen 7månader och är allt annat än överviktig. Vi går på extra kontroller för att hon väger så lite. Så släpp det :-) inget du behöver oroa dig för!nouw.comNone
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229