43 veckor - orolig sömn, vällingdrickande och att kunna säga mamma

Haha, ingen lätt match att ta skarpa bilder när hon är så rörlig. Men det gör inte så mycket. Tycker det ger lite mer liv till bilderna. Tröja från Newbie, Kappahl och byxor från Lindex.
Just nu ligger Juni och sover så jag ska skynda mig att skriva en uppdatering om veckan. Vid förra uppdateringen hade hon ju sovit hela natten hela veckan, men denna vecka är vi tillbaka till en orolig sömn. Tycker mig se ett mönster i dålig sömn varannan vecka så veckan som kommer borde bli en bra en kanske? :) Vi får hoppas. Hon har inte sovit eftermiddag som hon brukar göra, och det innebär att hon är supertrött och cranky på kvällarna och vi har fått natta henne tidigare än vanligt. När hon somnat har hon sovit oroligt och vaknat en gång på natten och sedan supertidigt på morgonen. ZzZzZzzz.. Det kan möjligen bero på nya tänder eller så kan det också bero på utvecklingsfasen de flesta bebisar går igenom kring vecka 42-46.
Vi har smått börjat vänja henne vid att dricka välling som sista kvällsmålet istället för ersättning. Hittills har vi blandat välling och ersättning 50/50 och det har gått ganska bra så till veckan ska vi testa utesluta ersättningen helt och hållet. Jag har köpt en flaska med pärondryck (för bebisar) som jag hört att man kan testa blanda med vällingen till en början för att göra den godare. Får se om vi behöver använda oss av det knepet.
Hon testar många olika ljud och det är väldigt mycket "Mamma"-ljud så nu måste vi väl ändå kunna säga att hon kan säga mamma? Hon gör också mycket pruttljud och fräsande ljud och ibland ser jag henne sitta och bita ihop käken i ett underbett. Något nytt hon testar antar jag, men det ser lite lustigt ut. Hon har slutat vilja träna på att gå tillsammans med oss. Försöker vi hålla henne i händerna och gå med henne på golvet så viker sig bara benen och hon sätter sig ner på golvet. Nåja, ingen brådska med att lära sig att gå än.. hehe. Hon är ju knappt ens 10 månader.
Imorgon ska vi äntligen på BVC på 10-månaders kontroll. Det blir intressant att få nya uppgifter på längd och vikt, eftersom det var två månader sen sist :) Tror inte hon har växt supermycket på längden, men nu måste hon väl väga mer än 8 kilo tycker jag. Ska bli kul att se imorgon.

Gillar

Kommentarer

Felicia
Felicia,
Så söt hon är :)feliciaholmgren.devote.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229