42 veckor - Borsta tänderna när du är riktigt glad

Borsta, borsta, borsta..
Igår (fredag) blev lillan 42 veckor och om ni kommer ihåg förra uppdateringen så hade vi ju rejäl sömnbrist då som mest troligt berodde på nya tänder och förkylning. Som tur var vände allting förra fredagen och nu har Juni sovit hela nätterna igenom igen, och har gjort det hela veckan. Underbart. Det innebär att hon somnar ungefär vid 20 på kvällen och vaknar ungefär vid 06.30. Aningen tidigt kanske, men jag tycker att det fungerar bra. Det är snarare jag, eller vi kanske jag ska säga, som kanske borde gå och lägga oss tidigare på kvällarna så att det inte känns slitigt att stiga upp den tiden.
Lillan kryper omkring i huset och det går så jäkla snabbt. En lek hon älskar är att vi kryper och jagar henne, eller att vi kryper först och att hon får krypa efter och jaga oss. Nu har hon också börjat kunna ta med sig saker som hon kryper iväg med. En ny grej hon precis har kommit på är att bli lealös och slapp i kroppen när hon inte vill bli upplyft från golvet. Det blir jättesvårt att få ett bra grepp om henne när hon gör så och när hon liksom lyfter upp armarna rakt över huvudet istället för rakt ut, om ni fattar. Detta gör hon alltid när vi försöker lyfta henne ifrån något som hon inte får pilla på. Samtidigt som hon protesterar högljutt såklart ;)
Under måltiderna har jag på senaste tiden upptäckt att lillan föredrar när vi ger henne vatten från ett vanligt glas istället för hennes pipmugg. När det gäller att dricka måste vi alltid assistera henne. Även fast hon ätit länge ur flaska så hjälper hon nästan aldrig till själv att hålla i den. Matning är fortfarande stora gisslet. Av de färdiga barnmatsburkarna är det bara vissa sorter av Nestle och Hipp som går ner. Eftersom det blir aningen enformigt och dyrt i längden med färdig barnmat så har vi försökt laga egen barnmat till henne, men det har hittills inte gått så bra som jag hade hoppats på. Dessutom är hon en sådan som gärna vill äta och kladda själv, och mycket hamnar ju på golvet. Tur att hundarna blir glada iallafall. Visst, hon äter ju oftast av det vi lagar också men jag tycker det är svårt att veta om hon får i sig tillräckligt när hon ska äta själv. Man vet liksom inte hur mycket hon får i sig och vad som hamnar i hundarnas magar, och om hon blir mätt. Jag kanske är jättelöjlig, men en skräck jag har är att vi ska komma till BVC och att de ska tycka att hon är för smal. Det tror jag inte hon är, men jag är ändå lite nojjig just eftersom hon är så matkräsen.
Vad mer?.. Jo, nu med de nya tänderna, eller tanden kanske jag ska säga eftersom det bara är en som kommit fram än så länge, har tandborstning blivit en favorit. Kliar nog skönt i munnen och det är roligt att hålla i- och tugga på tandborsten själv. Detta kan ni ju se på bilderna ovan. Blir helt kär när jag ser hennes ögon på översta bilden. Jag skulle kunna drunkna i dessa blåa stora ögon ♥

Gillar

Kommentarer

Therese
Therese,
Jättefina kort på er :) Hur gick det till när ni slutade med nattamningen? Vi ska få sonen 10 månader att ta flaska och sluta amma om nätterna men känns tyvärr som en lååång väg dit. Hoppas det löser sig hyffsat smidigt! nouw.comNone
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229