38 veckor - My little Bunny

Min lilla hjärtis fyllde 38 veckor i fredags. Nästa söndag blir hon 9 månader. De här bilderna tog jag idag när lillan sov sin förmiddagslur. Den lilla gosedjurskaninen som hon sover med har hon fått av Malin när hon föddes. Den har sovit med henne nästan varje natt sedan dess, med undantag från de nätter när vi inte sovit hemma. När hon sover oroligt brukar jag sticka till henne kaninen och då brukar hon sluta sin hand runt öronen på den och somna igen. Den rosa jumpsuiten hon har på sig är ny och kommer från H&M. Tycker om jumpsuits på bebisar. De är praktiska att ta på och av, varma och coola (speciellt de som har huva). 

Har ju berättat att Juni ställt sig upp både i soffan och spjälsängen. Nu gör hon det mot ALLT. Stolar i köket, barngrinden, soffbord och tv-bänk. Varje morgon hittar jag henne ståendes i sin säng. Vi får verkligen passa henne varje sekund och plocka undan saker som hon numera når att få tag i. Det är inte någon lugn stund nu förutom när hon ligger och sover ;) Hon fick ju en gåvagn i julklapp och även den börjar hon ställa sig upp mot och använda. Snart går hon ju och det känns lite läskigt. Även om det är kul att utvecklingen går framåt så önskar jag ibland att det skulle få gå liiiite långsammare. Senaste veckorna har hon lärt sig saker på löpande band och vi föräldrar hinner inte med, hehe. 

I veckan har humöret gått upp och ner mycket. En tand i underkäken har ju börjat komma fram så jag misstänker att det är den som ställer till det. Hon blir sur nästan varje gång vi lägger ner henne på skötbordet och byta blöja har blivit lite av en kamp då hon ska snurra runt till mage, spänna sig som en ostbåge och skjuta ifrån med benen i protest. Att sätta ner henne i barnstolen när det är dags för mat är samma sak. Hon vill inte sitta där längre. Hon har också sovit oroligare och inte viljat somna vid 20-tiden som hon brukar. Istället är hon oftast vaken till 21-22 och sedan vaknar hon också vid 5-tiden istället för att sova hela natten fram till 7 utan avbrott. Vid 5 får hon en flaska med ersättning och sedan "snurrar" hon ofta runt i våran säng ett bra tag innan hon somnar om. Lite jobbigt eftersom vi (läs: jag) inte kan somna om förrän hon somnat igen. Hon är ju så farlig och vill krypa ur sängen, men om vi skulle lyfta henne till spjälsängen så skulle hon bara ställa sig upp i den och stå och hoppa upp och ner tills hon skulle göra sig illa.

Något som är roligt är att hon börjar tycka om mer och mer mat. I veckan slog det mig att det är ju först nu hon börjat vara nyfiken på mat. Det är ju olika från barn till barn när det händer (som allt annat), och Juni har alltså först blivit det nu vid åtta och en halv månad. Hon tittar på det vi äter och har själv börjat kunna ta för sig av små bitar mat som man lägger framför henne. Hon har börjat använda det så kallade "pincettgreppet" och tar upp saker med tummen och pekfingret och stoppar det i munnen. Jag vet inte riktigt när hon lärde sig det, men tror inte att det kan vara allt för många veckor sedan. Mat som hon fått smaka i veckan som hon tyckt om är: bitar av ägg, ananas och köttbullar, och färdiga barnmatsrätter som hon ätit med mycket god aptit är Nestles lilla fiskgryta och Hipps grönsakslasagne :)

Gillar

Kommentarer

Jessica
Jessica,
Men vilken go liten sötsak!nouw.com/jessicasjosten
Freddan
Freddan,
Såååå söt och sååå fina bilder!! :D nouw.comNone
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229