34 veckor - Nya framsteg

Lillan i den sänkta spjälsängen. Hon får alltid tag på babyvakten, haha :)
Okej, stoppa tiden nu! Har kommit in i en ny period där det känns som att tiden med min lilla gumma går alldeles för fort och jag får typ panik. Vad händer med min lilla bebis som börjar bli så himla stor??!! Antar att jag kommer känna så här hela livet, och att det bara är att försöka acceptera det.
Idag ska jag för första gången på länge faktiskt publicera veckouppdateringen på rätt dag. Lillan blir ju en vecka äldre varje gång vi passerar en fredag. Sen vill jag också dela med mig av alla händelser och nya framsteg från den gångna veckan. Som jag skrev så lärde sig Juni att klappa händerna förra helgen när mamma var här. Nu gör hon det hela tiden, varje dag, och är så gullig när hon gör det.
När mamma åkte hem i söndags så hände det ännu fler grejer. På söndagskvällen när jag hade henne liggandes på golvet i vardagsrummet så började hon helt plötsligt att åla sig framåt. Nu hade hon kommit på att man kan trycka ifrån med fötterna och ta hjälp av armarna för att komma fram. OMG! Semestern är över nu kan jag säga. Hon tar sig ju fram till allt nu för tiden, och självklart ålar hon fram till det hon inte får röra, såsom sladdar, tidningar och allt möjligt. Man får verkligen passa henne nu, och det gäller verkligen att vi ser till att barnsäkra här hemma. Hon ställer sig också ofta upp på knäna också och jag ser att det är nära att hon knäcker den nöten också samt lär sig att sätta sig upp själv.
Eftersom hon blivit så rörlig helt plötsligt så paniksänkte jag spjälsängen i söndagskväll. Skulle aldrig ha förlåtit mig själv om hon hade lärt sig dra sig upp och ramlat ur. Så det var verkligen dags för att sänka den. Förresten så kan jag verkligen rekommendera spjälsängen Gulliver från Ikea som vi har. Den är så himla enkel att bygga ihop och att sänka den tog bara ca 5 minuter - och då var jag ändå själv plus att jag hade hand om Juni samtidigt. Vid vilken ålder sänkte ni spjälsängen för era småttingar?
Det börjar också gå bättre och bättre med annan mat än bara gröt och frukt som varit det enda (förutom amning och ersättning) hon ätit tidigare. Förra helgen fick hon smaka på älgköttbullar, ost, lax och i söndags åt hon flera teskedar från en barnmatsburk med spagetti och köttfärssås. Härligt att se att det iallafall går lite bättre med vanlig mat. Kanske ska jag då snart sluta amma helt och hållet.
Till veckan blir det ett nytt besök på BVC för lillans åttamånaders-kontroll och på torsdag, på självaste julafton, blir lillan 8 månader!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229