31 veckor - första bodyn, ändrade sömnmönster och nya ljud

Det är en speciell känsla att se henne i den här bodyn. Det är nämligen den första bodyn jag köpte till lillan medan hon fortfarande låg inne i magen och vi inte visste vad det var för kön på bebisen än. Därför blev den första bodyn vit och könsneutral, och den köptes i en större storlek så därför har hon inte kunnat ha den förrän nu :)
Jag tänkte att jag måste hinna med och skriva en uppdatering om vecka 31 eftersom hon blir 32 veckor imorgon, haha. Jag är så glad att jag skrivit de här veckouppdateringarna! Det är så roligt att gå tillbaka och kolla hur det var tidigare veckor och lättare att kunna komma ihåg när saker och ting hände. Tänker fortsätta med dem ända fram tills hon är ett år gammal. Så spännande det ska bli att se vad hon kommer kunna när hon är ett år!
Sedan förra uppdateringar har det ju börjat hända grejer med Junis sömn. Från att det har varit helt hopplöst och hon vaknat flera gånger per natt till att bara vakna en gång per natt och i onsdags förra veckan för första gången sov hela natten utan att vakna en enda gång! Helt fantastiskt!

Hon testar mer och mer att göra nya ljud. Just nu är det mycket "mamamamamaa", "jajajaja" och "daadadada". Flera gånger har hon kortat av sitt mamamama-ljud till "mamma". Men jag tycker inte att det räknas som att hon sagt mamma eftersom att jag vet att det är av en slump. Skulle jag ha räknat det som att hon sagt sitt första ord så skulle hon isåfall också ha sagt "Hyvää" (=bra på finska) och "Hej". Som sagt - lyssnar man riktigt noga så kan man ju "höra" henne säga vilka ord som helst :P Jag ser fram emot när hon faktiskt börjar säga ord på riktigt, men det är nog några månader bort.

Ikväll ska vi testa ha barnvakt första gången kvällstid då jag och killen har tänkt att gå på bio. Som vanligt är det lite nervöst. Inte för att jag inte tror att någon annan kan ha hand om Juni, absolut inte, utan mer för att jag inte vill att andra ska tycka att hon är jobbig att ha hand om. Fast det tror jag inte att någon tycker så jag vet inte varför jag oroar mig. Hon är ju däremot lite grinigare på kvällstid och inte riktigt lika lätt som hon är på dagarna, men som tur är så har hon sovit bra idag på dagen, så förhoppningsvis blir det en lätt match att ta hand om henne.

Gillar

Kommentarer

Nathalie
Nathalie,
Jag är också nyfiken på vad ni har testat ang sömnen!! Längtar så tills jag får sova en hel natt ostört, eller i alla fall bara en väckning/amning per natt :pnouw.comNone
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229