25 veckor - 100% CUTE

Igår blev Juni 25 veckor och om EXAKT en vecka idag blir hon 6 månader. Det måste firas på något sätt.. Måste bara fundera ut hur vi ska fira det! :)
På bilderna är hon iförd en mössa i form av en prinsesstårtecupcake som mina vänner Malin och Hannas mamma har gjort, och ja, som ni kan se är den ju helt fantastiskt fin! Leopardjackan är från H&M och är bara coolast.
Egentligen skulle vi ha besökt BVC i veckan, men de ringde och sa att sköterskan var sjuk så det blev framflyttat till nu på tisdag istället. Då blir det mätning, vägning och vaccinering. Vi har ingen koll på vikt och längd men det känns när man bär henne att hon har blivit tung. Jag orkar snart inte bära henne i babyskyddet till exempel.. fast jag är och andra sidan ganska svag, hehe. Ska bli spännande att få en siffra på vikten iallafall :)
Den här veckan har humöret på J-bug inte varit på topp. Tror att hon är mitt inne i utvecklingsfasen som de flesta bebisar genomgår någon gång mellan 22-27 veckors ålder. Ska skriva mer om det i ett annat inlägg men om ni undrar varför bloggen uppdateras lite mer sällan just nu så är det på grund av att lillan kräver extra mycket uppmärksamhet och på kvällarna då jag vanligtvis brukar hitta tid för att uppdatera, så måste jag istället natta Juni i flera omgångar eftersom hon vaknar stup i kvarten. Jag får inte sova bra på nätterna nu heller då hon vaknar och är missnöjd och bökar runt i sängen. Jobbigt, men jag kan inte göra annat än att härda ut och hoppas att denna fas snart går över.
Nu har vi iallafall bytt ut lunchen helt och hållet mot gröt och det går än så länge bra. Har också testat ge henne gröt på kvällen för att se om hon håller sig mättare och sover längre, men det har tyvärr inte fungerat. Till veckan ska vi testa börja ge henne välling och se om det är något som hon kommer att tycka om. Hoppas det. Mat i annan form än gröt är fortfarande inget hon tycker om speciellt mycket vilket är lite tråkigt. Tycker att alla andras barn verkar vara så himla matglada. Är det någon som läser min blogg som inte haft en matglad bebis så kan ni väl lämna en kommentar om hur ni hanskades med det och hur länge det tog innan mat blev intressant och gott :)

Gillar

Kommentarer

Therese
Therese,
Våran äldsta son älskade banan (antar det smakade sött och gott). Vi fick tipset att låta honom prova samma smak/mat flera dagar i rad så han kände igen smaken och sen testa en ny eller blanda banan och en ny smak. Sen blandade vi maten ibland med lite ersättning som han åt så han kände igen den smaken. Lycka till! :)nouw.comNone
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229