21 Veckor - Badtjejen

Vi firade att lilltjejen är 21 veckor idag och då bjuder vi bilder på vår fina badtjej. Det är så mycket roligare att bada henne nu när hon nästan kan sitta själv och när hon kan ta tag i badleksaker. Den här flodhästen är en badtermometer som jag fick i en babybox från Kronans Apotek. Den är perfekt eftersom att den både visar temperatur och kan agera tuggleksak. Jag hoppas verkligen att gumman kommer tycka om att bada när hon blir äldre också så att jag och hon kan åka till stranden eller badhuset och leka loss. Jag älskar att bada men min sambo är tyvärr vad man kan kalla en badkruka, så det blir därför inte att vi åker och badar så ofta.
Den här perioden känns det som att Lillan kommer på att hon kan nya saker mest hela tiden. Det känns som att vi upptäcker små grejer hela tiden som vi inte sett eller uppmärksammat att hon kunnat förrut. Hon kan bland annat ta en sak med ena handen och sedan ge den till andra handen. Hon tittar på saker väldigt noggrant och ska smaka på dem från alla olika ändar. Hon har också börjat stå och gunga eller liksom böja på knäna upp och ner när hon står i famnen och när jag höll upp henne under armarna i torsdags så att hon stod upp så gick hon flera steg genom att sätta höger fot framför vänstra och vice versa. Då blev jag riktigt imponerad!
Jag har henne endel på golvet för att träna men hon är oftast bara nöjd kanske 10-15 minuter med att ligga på mage. Tror att hon blir missnöjd när hon inte kan ta sig framåt så som hon skulle vilja. Man ser att hon försöker krypa genom att skjuta upp rumpan och försöka trycka ifrån med fötterna, men än så länge lyckas hon inte riktigt. Men som ni ser på bilderna så är det inte långt ifrån att hon kan sitta själv iallafall.
I veckan har jag också märkt av att hennes sovvanor varit lite annorlunda än de brukar. Hon har vaknat mer ofta på nätterna och jag har då varit tvungen att ge henne bröstet eftersom att varken nappen eller bara famnen har dugit. Sedan har hon inte somnat om lika fort som hon brukar utan ska gärna ligga och jollra och greja på innan hon slutligen somnar om. Hon vaknar också tidigare på mornarna men ibland har jag lyckats få henne att somna om så att vi kan sova en stund till.
Vi har inte smakat mer på någon mat eftersom hon är rätt ointresserad av det än, men jag har tänkt att jag snart ska köpa hem någon burk så att vi får fortsätta testa lite. Hon blir ju fem månader nästa vecka så då kan det ju vara dags att testa lite mer :)

Gillar

Kommentarer

Alexandra Life
Alexandra Life,
Tack så mycket! Jag köpte bikinin på ZARA home i Barcelona :) alexandralife.com
Malin
Malin,
Älskade lillan <3leewahlbergmalin.blogg.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229