16 veckor - Petit Sweet

Baby outfit / Body - Lindex / Byxor - Newbie, Kappahl här /
Denna fina tjej blir 16 veckor idag, hurra hurra! Eftersom jag pga vår Kalixvistelse förra helgen aldrig gjorde någon veckouppdatering när gumman blev 15 veckor så ska jag försöka göra en extra lång denna gång.
Dessa bilder tog vi i Kalix och gumman hade på sig byxor som hon fått av grannarna Peter och Charlotte och den fina bodyn har hon fått av Pär och Nadja. Det som är bra är att hon även fått en likadan body av Hanna fast i en större storlek så att hon kan ha den extra länge. Perfekt! :) Nu när det för en gångs skull varit sol och relativt varmt så försöker vi använda alla hennes fina sommarklänningar och sommarkläder som hon växt i. Det är just på kläderna som vi märker att hon blir en allt större dam. Storlek 62 passar henne perfekt nu medans vi nästan helt slutat med 56. Endast ett fåtal 56:or som är stora i storlek hänger kvar.
BVC-besök väntar nästa vecka så då får vi koll på längd och huvudomfång igen. I Kalix vägde jag mig tillsammans med gumman på mammas våg och enligt den ska hon numera väga omkring 5,7 kilo. Då hade hon i och för sig både body och blöja på sig, men blöjan var nybytt så jag tycker inte att den ska väga speciellt mycket. Mer exakt vikt får vi ju också veta till veckan så det blir spännande.
Nya saker vi börjat med sen sist är att Juni numera får sova i sin spjälsäng istället för våran säng. Där sover hon oftast hela natten fram till cirka 05.00 då hon brukar vakna och vara hungrig, och då lyfter jag över henne till vår säng och bli matat, bytt på och så brukar vi somna om och sova några timmar till (oftast till typ 08.00). Det är så skönt att ha fått tillbaka sängen för oss själva igen måste jag säga. Jag vaknar inte längre med nackspärr eller ont i höfter och leder varje morgon nu när jag fått mer plats i sängen.
Junis favoritsysselsättning just nu, förutom att prata med den som ger henne uppmärksamhet, är att dregla lika mycket som tre stora hundar, bita på sina fingrar och försöka stoppa in så mycket som möjligt av sin lilla hand in i munnen. Ställen hon tycker om att hänga på är sittern som hon fortfarande är nöjd att sitta i, skötbordet eller någons knä där hon gärna ska stå, stå och stå.
De vanligaste kommentarerna om henne handlar om hur stora blå ögon hon har, hur lustig hennes frisyr är ("gubbkransen" bak i nacken, hehe) och att hon blivit så stadig på att stå upp. Ibland känns det som att man nästan, men bara nästan, skulle kunna släppa henne och att hon fortfarande skulle stå kvar :)
Det hon tycker sämre om är att ligga i vagnen och det har tyvärr varit så ganska länge nu. Förut kunde vi lägga ner henne och så fort vagnen rullade så somnade hon, men om vi nu lägger ner henne i vagnen när hon är vaken så blir hon missnöjd och lägger vi ner henne i vagnen när hon sover så vaknar hon oftast direkt och blir missnöjd då med. Jag har skaffat ett vagnhänge som hon kan ligga och kika på och försökt palla upp med kuddar så att hon kommer upp mer i en sittande position och då har det blivit lite, lite bättre, men vagn är fortfarande ingen favorit, tyvärr. Hur ska jag nu gå ner mina gravidkilon?. Faktiskt är vagnen en av de babysakerna som vi använt ganska lite (mindre än vi trodde) och är därför glad att vi köpte den billigt. Men jag hoppas på att det blir bättre när gumman blivit större och vi kan börja använda sitt-delen mer.
Ett annat problem vi kämpar med just nu är att det alltid bara är min famn som duger när hon ska sövas eller tröstas. Det blir ganska jobbigt att det nästan alltid bara är jag som kan göra det. Inte ens S duger när vi har en gnällig gumma att hanskas med :( Vad kan man göra åt detta, eller är det bara en fas bebisar har som måste härdas ut?
------
Det var uppdateringen om lilla gumman. Nu ligger hon och sover så nu när S fortfarande är ledig så ska vi passa på att gå ut och kanske göra någon nytta ute på gården för en gångs skull ;) Hoppas ni får en fin helg!

Gillar

Kommentarer

Therese
Therese,
Roligt med uppdatering, utböcklingen framåt är fantastisk :) Två tips, bärsele. Jag kör mycket på det, går bra när dom inte är allt för stora (tunga) fast går bra då med fast lite jobbigare :) Annat tips, låt S ha en tröja eller något som luktar "du" så kanske hans famn duger. nouw.comNone
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229