15 månader

Outfit / Keps - H&M / Tröja - Mini Rodini / Byxor - Loppisfynd /

I söndags firade Juni 15 månader. 15 månader!!! Känns ju som att det var nyss vi firade hennes ettårsdag ju! Iallafall har det ju i vanlig ordning hunnit hända en hel del på en månad och sedan jag sist uppdaterade om hennes färdigheter och framsteg:


• Hon har nu 11 tänder och den 12 ligger preciiiis under tandköttet och håller på att komma fram. Hon har alltså fått 3 nya tänder denna månad, men man kan nästan räkna det som fem nya eftersom att de två övre kindtänderna bara kunde skymtas vid 14 månader och nu har de kommit igenom tandköttet i sin helhet. Ni kan ju tänka er hur våra nätter sett ut på senaste när hon blir väldigt påverkad av tandsprickning (läs nedan 👇)

• En del nätter har varit rätt stökiga, och Juni har gjort sin första helt vakna natt sedan hon föddes. Detta beror ju självklart på alla nya tänder som kommit fram. Det har gjort att Juni vaknat lätt, inte velat somna om, haft den värsta gråtattacken sedan hon föddes osv. De flesta nätterna har hon ändå sovit som vanligt, men däremot har hon gärna vaknat mellan 05-05.40, och alla tider före 06 tycker jag är alldeles för tidigt. 

• Hon har oftast storlek 80 på kläder, men mycket i storlek 74 används fortfarande också. Haha, undra hur många månader vi haft storlek 74 nu, orkar inte kolla upp det, men det är iallafall vääääääldigt länge!

• Hon sover fortfarande två gånger på dagen. Första gången vid 9.30-10 i cirka 2 timmar och andra gången vid 15 i cirka 1 timme, ibland kortare om hon somnat senare. Vill helst inte att hon ska sova så mycket efter klockan 16, för att det inte ska bli problem att få henne att somna i tid på kvällen.

• Hon har lärt sig att snurra runt, runt på stället. Jättegulligt! Ibland blir hon yr och ramlar omkull, men brukar då bara le och skratta. Hon har också lärt sig att nicka. Hon har kunnat skaka på huvudet jättelänge, men nu har hon alltså lärt sig nicka också 😄

• Juni älskar musik och att dansa. Så fort hon hör en musiktrudelutt, om så bara i tv-reklamen så börjar hon gunga från sida till sida. 

• Hon har inte lärt sig så många fler ord, men de hon kan säga är: 'mamma', 'pappa', 'titta', 'där', 'tack', 'lampa' och 'hej'.

• För första gången har hon fått bada i en sjö och i Skellefteå älven. En given succé förstås för våran lilla sjöjungfru. Hon ville aldrig komma upp ur vattnet, och blev arg när vi vuxna bestämde att det var färdigbadat, haha. 

💗

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229