14 månader 💗


självaste midsommarafton fyllde Juni 14 månader, och därför kommer i vanlig ordning en uppdatering om vad som hänt senaste månaden:

• Precis innan hon blev 13 månader släppte hon ju taget och började gå några steg helt själv. Nu går hon helt och håller själv och kan hon gå hur långt som helst på egen hand.. och snabbt går det! 😊 Hon har slutat krypa och gör det nu endast om hon ska in under något där det är för lågt för att kunna stå, t.ex under köks- eller vardagsrumsbordet.

• Hon har 8 tänder. 6 uppe och 2 nere. Den senaste månaden har hon alltså fått två nya kindtänder uppe.

• Hon har fortfarande storlek 74/80 i kläder. Känns som hon haft den storleken väääldigt länge nu 😊

• Hon pekar väldigt mycket på olika saker och säger "Titta, titta, titta!", och hon har börjat peka på det hon vill ha. När vi sitter och äter så pekar hon till exempel om hon vill ha vatten eller om hon vill ha mer av något.

• Hon sover fortfarande två gånger på dagen, precis som tidigare. Någon gång har det hänt att hon inte sover på eftermiddagen, men då blir hon jättegrinig på kvällen, så därför är det bäst att hon får sova i två omgångar. Hon sover fortfarande samma tid på natten. Från ca 20.00-06.00.

• Hennes hår har växt rekordmycket på senaste tiden, och det har dessutom blivit mer och mer lockigt. Hennes pappa blir också lockig i topparna om han har längre hår, och min mamma är också lockig, så det kan hon ha fått både från hans eller från min sida.

• Hon har ätit hur bra som helst senaste tiden. Vissa dagar äter hon nästan lika mycket som en vuxen. Ni som följt oss länge vet att hon var seg på att börja gilla mat till en början, men nu äter hon verkligen jättebra, och hon äter det mesta som vi äter. Det enda som hon verkligen inte tycker om att äta är fetaost, kokt potatis och potatismos. Däremot går stekt potatis och pommes ner 😊

• Hon har så smått börjat lära sig att äta med gaffel, men äter oftast med händerna.

• Hon älskar att vara ute, bada, upptäcka och att trycka på allt som har knappar. Hon hatar att vi inte vill att hon ska leka med våra telefoner, surfplattor och datorer, för de är såklart allra roligast. Har hon fått tag på någon av våra telefoner blir hon supergrinig om vi tar ifrån henne den. Redan mobilberoende vid 14 månaders ålder 😓😂 hehe.


💗


    Gillar

    Kommentarer

    Skriv kommentar...
    IP: 82.99.3.229