10 saker om min graviditet

Bilder tagna i vecka 25. Hade en rätt stor mage redan då :)
 
 
Det börjar kännas att det var rätt länge sen jag var gravid och minnena börjar blekna allt mer. Jag har sagt det förr, men jag är så otroligt tacksam att jag skrivit mycket i bloggen och att jag hade en bok där jag fyllde i små uppdateringar om hur jag kände mig vecka för vecka. Roligt att minnas tillbaka. Vill gärna dela med mig 10 fakta om hur min graviditet med Juni var:
 
 
 
1. Mådde inte illa och spydde inte en enda gång på grund av graviditeten. Däremot blev jag jättesjuk under en period och hostade tills jag spydde under flera dagars tid, men det är en helt annan historia.
 
-
 
2. Hade egentligen inte särskillt svårt för lukter, förutom att jag blev jättekänslig mot parfymdoft på mig själv. Kunde inte ha parfym på mig under hela graviditeten för att jag blev äcklad av lukten (även fast det luktade gott). Detta hängde kvar även under amningstiden.
 
-
 
3. Jag älskade att vara gravid. Kanske inte att gå runt och vara tung och otymplig med min stora mage, utan mer känslan att sedan dagen jag kissade på stickan fick mitt liv en helt ny mening. Fast magen var också himla mysig ♥
 
-
 
4. Jag gick upp ungefär 20 kilo och min mage var superstor de sista veckorna. Trodde inte jag skulle gå upp så mycket men jag samlade väldigt mycket vätska i slutet.. speciellt i fötterna, haha. 
 
-
 
5. På vårt första uldtraljud fick vi framflyttat beräknat förlossningsdatum med hela 5 veckor!!! Från att först ha fått BF-datum den 29:e mars till att få BF-datum 7:e maj. Tänk vad en oregelbunden mens och ägglossning kan ställa till det :P På första ultraljudet var jag i vecka 14 och fick därför komma tillbaka några veckor senare för att göra ett nytt rutinultraljud.
 
-
 
6. Det jobbigaste med graviditeten (förutom punkt 9 på den här listan) var att jag i perioder var så ofantligt trött. Gravidtröttheten är något helt annat än bara en vanlig trötthet. Vissa dagar kändes det som att gå in i en vägg och jag hade kunnat somna var som helst på bara några sekunder. 
 
-
 
7. Fick inte några stora gravidcravings och saknade inte att äta något speciellt eller att kunna dricka alkohol, men det jag saknade mest att kunna dricka var Red bull som har för högt koffeininnehåll, och som gravida därför avråds att dricka.
 
-
 
8. Jag som egentligen är rätt känslig mot laktos i för stora mängder började tåla allt från att dricka vanlig mjölk till att äta vaniljglass i (lagom)stora lass utan att bli dålig i magen ;)
 
-
  
9. I slutet av graviditeten drabbades jag av PUPPP (en allergiliknande klåda som i sällsynta fall drabbar gravida). Det är inte uttalat så att det står i någon av mina journaler men jag är säker på att det är det jag hade. Jag fick en ofantlig klåda på händer, fötter, armar och lår och tittade man noga såg det ut som små vattenfyllda blåsor. Jag fick träffa en läkare som pratade om PUPPP och jag blev ordinerad en kortisonsalva. Däremot togs det aldrig några tester för att säkerhetsställa att det var just exakt det det var, eftersom läkaren sa att det var gravidrelaterat och skulle försvinna efter att barnet var fött.
 
-
 
10. Vi tog aldrig reda på könet innan. Vi frågade på ultraljudet men barnmorskan sa att barnet låg med benen ihop och kunde därför inte se det. Jag trodde i början av graviditeten att det var en pojke, men ju längre tiden gick började jag mer och mer tro att det var en flicka. 
 

Gillar

Kommentarer

Hanna - Pilates och träningstokig
Kul att läsa!nouw.comNone
Johanna
Johanna,
Vad roligt att läsa och vad snygg du var som gravid! nouw.comNone
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229