Vår kropp är fantastisk. Tänk vad mycket den klarar av. Jag är såå fascinerad av våra tarmar. Vet ni att vi har fler bakterier i tarmen än vad vi har celler i hela kroppen. Förstår ni vilket viktigt organ tarmarna är där våra näringsämnen ska sugas upp som möjliggör att vi bildar  det lugnande hormonet serotonin så vi mår bra!! 

Fysisk aktivitet knådar våra tarmar så att de mår bra. Kosten en viktig del för att vi ska må bra och tarmarna ska må bra.

Exercis is the King nutrition is Queen put them together and your have got a kingdom. (Jack LaLanne).

Ett underbart citat !!!! Ha en bra dag och ta hand om din kropp 🤗.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Maten kosten så viktigt för vår kropp. Är du noga vad du väljer för råvaror vad du stoppar i din kropp? Vi besprutar vår mat utarmar våra jordar.

Grönsaker och frukt så viktigt för att våra kroppar ska må bra. Jag försöker välja kravodlat/närodlat så gott som det går.

Maten är inte lika nyttig som den var förr. Idag måste man äta 4 morötter för att få i sig lika mycket med vitaminer och mineraler som förr då man behövde äta en, en bara !! Ja ni förstår hur det har blivit. Vet ni hur lång tid det tar att bli av med pommes frites....3 dagar tre dagar!! Det är ju inte klokt och det äter vi!!

Jag fick två råd av en näringsfysiolog om man vill börja förändra sin kost!! Släck din törst med vatten bara vanligt vatten och sluta äta vetemjöl !!

Låt din mat vara Din medicin. Så välj med omsorg vad du stoppar i din kropp!! 🤗

Likes

Comments

Hälsa innefattar så mycket. Men det häftiga är att vi kan påverka den så otroligt mycket 🤗.

Kosten,träning, stress, sömn och vilken attityd vi har.

Helheten är viktig. Vi kan tänka oss vår hälsa som ett cykelhjul där ekrarna är olika dela i vår hälsa. Om en eker går av klarar vi oss om två inte fungerar mår vi fortfarande bra men ju fler ekrar som havererar desto sämre mår vi.

Ohälsan ökar idag trots att vi har så mycket kunskap!!

Jag tror att många idag inte vet hur bra vi egentligen kan må!! Även jag tyckte att jag mådde hyfsat bra!

Hur ska det kännas när vi mår bra?? Jo det finns några mått. Vaknar du pigg på morgonen! Känner du energi under dagen och kan fokusera bra!! Då har du balans i din kropp underbart!!

Jag tänker skriva om min hälsoresa på denna blogg i höst! Och det är just var det är en hälsoresa för målet är att få vanor som jag fortsätter med hela livet!! ja du läste rätt hela livet!! Det finns inga snabba genvägar utan bara ändrade bra vanor som håller livet ut. Det kommer handla om kosten träning attityd och sömn 🤗

Ta hand om din kropp DU har bara EN 💃.

Likes

Comments

Ändra vanor tar tid. Motivationen är vår drivkraft men ibland är det svårt att hitta den vad som motiverar!

Det är så härligt när jag äntligen har med mig alla i familjen att ändra vanor! Blir lättare när det inte alltid ska vara jag som ska driva ytan att vi alla tre gör det så himla roligt!!

Gubben har blivit mycket piggare jag vaknar på morgonen och är pigg. Våra kläder sitter lite lösare!! Men det viktigaste ENERGIN är tillbaka 💪.

Motgångar känns inte lika tunga längre.... Nu ska vi fortsätta att optimera vår hälsa och våra kroppar på en resa tillsammans så himla roligt.

Ta hand om er och er hälsa!!

Likes

Comments